75 Mbps internet verimli değil

dlbt531

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. 75 Mbps'ye kadar limitsiz yalın Hiper Türk Telekom internet kullanıyorum bu internet VDSL mi ADSL mi oluyor yoksa Hiper mi ben çözemedim. Bir şey indirdiğim zaman 720p de video izlerken kasıyor oyun içinde paket kaybı loss sorunu yaşıyorum. Bunun nedeni nedir modemim TTNET ZyXEL 5 yıllık moderm bu arada evdeki internet kablolarında bir sorun olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Veya binada sorun olup olmadığını yardımcı olursanız sevinirim.

Hipernet Turk Telekom'un VDSL'e verdiği özel isim.
Farklı bir modem ile deneyebilirsiniz. Belki modem artık ömrünü tamamlamıştır ve 75 mgbit'i tam veremiyordur.

Öncelikle merhaba arkadaşlar. 75 Mbps'ye kadar limitsiz yalın Hiper Türk Telekom internet kullanıyorum bu internet VDSL mi ADSL mi oluyor yoksa Hiper mi ben çözemedim. Bir şey indirdiğim zaman 720p de video izlerken kasıyor oyun içinde paket kaybı loss sorunu yaşıyorum. Bunun nedeni nedir modemim TTNET ZyXEL 5 yıllık moderm bu arada evdeki internet kablolarında bir sorun olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Veya binada sorun olup olmadığını yardımcı olursanız sevinirim.

Modem arayüzünden xDSL istatisliklerinizi paylaşırmısnız.

Modem arayüzünden xDSL istatisliklerinizi paylaşırmısnız.
1666255286168.png

1666255317304.png

HiperNet Türk Telekom'un VDSL'e verdiği özel isim.
Farklı bir modem ile deneyebilirsiniz. Belki modem artık ömrünü tamamlamıştır ve 75 Mgbit'i tam veremiyordur.

Hız testi yaptığımda 70 75 gözüküyor yine de bunu verimli kullanamıyorum mu demek oluyor moderm yüzünden indirme yaptığım zaman güzel indiriyor bazen indirmiyor çözemedim sorunu bir türlü kusura bakmayın bende pek anlamıyorum bu işlerden.
Modermin ömrünün bitip bitmedini nasıl anlayabiliriz peki farklı bir modermim yok.

Muhtemelen Bufferbloat sorununuz var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu testi yapıp sonuçları iletir misiniz?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1548790
Eki Görüntüle 1548791

Hız testi yaptığımda 70 75 gözüküyor yine de bunu verimli kullanamıyorum mu demek oluyor moderm yüzünden indirme yaptığım zaman güzel indiriyor bazen indirmiyor çözemedim sorunu bir türlü kusura bakmayın bende pek anlamıyorum bu işlerden.
Modermin ömrünün bitip bitmedini nasıl anlayabiliriz peki farklı bir modermim yok.

Hattınız gayet iyi size 80 MB tanımlı kablolu test yapın eğer alamazsanız modeme rest atın çok fazla CRC birikmiş düzelir.

Hattınız gayet iyi size 80 MB tanımlı kablolu test yapın eğer alamazsanız modeme rest atın çok fazla CRC birikmiş düzelir.

80 MB tanımlı kablolu testi nasıl yapabilirim peki?

Muhtemelen bufferbloat sorununuz var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu testi yapıp sonuçları iletir misiniz?

Bufferbloat testi yaptığımda C çıktı sizce kötümü ve düzeltmek için bu video dışında nasıl anlayabilirim moderm ara yüzümüz aynı degil.

Son düzenleme:
80 MB tanımlı kablolu testi nasıl yapabilirim peki?

Bufferbloat testi yaptığımda C çıktı sizce kötümü ve düzeltmek için bu video dışında nasıl anlayabilirim moderm ara yüzümüz aynı degil.

PC'ye Ethernet kablosuyla bağlayın yani lan kablosuyla.

PC'ye Ethernet kablosuyla bağlayın yani lan kablosuyla.
zaten kablolu bağlısınız pc ye yeni gördüm speedtest.com üzerinden hız testi yapıp paylaşırmısınız

C sonucu kötü. İnternetiniz yük altında fazla ping yükseltiyor demek. Öncelikle Speedtest atın, çıkan sonucu bir yere not edin. Modeminizde QoS ayarı var mı kontrol edin. Varsa oradan download ve upload hızınızı %20 civarında kısın. Sonrasında attığım testi tekrar yapın.

C sonucu kötü. İnternetiniz yük altında fazla ping yükseltiyor demek. Öncelikle Speedtest atın, çıkan sonucu bir yere not edin. Modeminizde QoS ayarı var mı kontrol edin. Varsa oradan download ve upload hızınızı %20 civarında kısın. Sonrasında attığım testi tekrar yapın.

1666259410340.png

Eki Görüntüle 1548816
İnternet hızım bu QoS ayarları yapılıyor ama en fazla 8 MB e düşürülüyor ama 50 MB e düşürmek istiyorum modermim eski ondan mı olmuyor acaba?

1666260623883.png

Bu sonuçta böyle efendim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı