Emrebeyx
Hectopat
Modeme gelen kablonun fotoğrafını çekeyim istersen hocam?
Olur çek bakalım
Modeme gelen kablonun fotoğrafını çekeyim istersen hocam?
Gaziantepte yaşıyorum. Sunucuyu otomatik ayarlıyorum. İstanbul'a bağlanıyor.Hangi şehirde yaşıyorsunuz ve hangi şehirdeki speedtest sunucusuna bağlanıyorsunuz?
İç Anadolu'dan İstanbul'a bağlanıyorsanız 20ms civarı gayet normal.
Gaziantep'te yaşıyorum. Sunucuyu otomatik ayarlıyorum. İstanbul'a bağlanıyor.
Böyle hocam.Olur çek bakalım
Eki Görüntüle 1430032
Fark etmiyor hocam, kabloluda bağladım kablosuzda bağladım hep 1ms ping alıyorum.
Gayet normal, İstanbul'a daha az ping alamazsınız.Gaziantepte yaşıyorum. Sunucuyu otomatik ayarlıyorum. İstanbul'a bağlanıyor.
Böyle hocam.
Bana en yakın olan konum olarak diyarbakırı işaretledim. Ancak ping değerim 2 katına çıktı. 50 ms yazıyordu.Gayet normal, İstanbul'a daha az ping alamazsınız.
Ping, sunucu ile aranda olan mesafe ile doğru orantılıdır.
Eski internetiniz yakındaki bir sunucuya bağlanıyordu.
Ben bilimsel yönünü sormadım. 2.4GHz gibi çok etkilemez ama kablosuz gibi de kusursuz olmak derken neyi kastettiniz?Işık dalgalar bir cisme çarptığı zaman engellenirler. Radyoaktif dalgalar, mikrodalgalar, gama ışını, kızıl ötesi ışın vs bunların hepsinin ama hepsinin bir etkilenme durumu var. Mesela modemden gelen Wi-Fi ağı ile cihazın arasından biri geçtiğinde ya da arada duvar varsa dalgalanmalar olur. Bu tarz dalgalar su dalgası gibi hareket ederler. Su dalgasının geçtiği noktadan bir taş geçtiğini düşün. Suyun hızını düşürürsün. Suyun gidiş düzenini bozarsın. Sanırım en basit şekilde bu kadar anlatılır ışık dalgalar konusu.
2.4G bu da, modem dibimde değil, arada kapı ve ben varım, aradan birileri de geçiyor 5g de sorun olmuyor.Modemle aynı odadaysan bu dediğin çok manasız. Sen bağlanırken modemle senin arandan sürekli birileri geçmiyorsa bu da anlamsız. Teorik olarak modemin dibindeki 2.4G de 1ms gösterecektir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.