750 Tİ İçin Sistem Önerisi

shankssann

Megapat
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
809
Çözümler
1
Arkadaşlar birkaç haftadır 2007 den beridir kullandığım bilgisayardan bıktığım için yeni bir sistem düşünüyorum. Kasam, hard disk im, 350 w dandik bir güç kaynağım var. Anakart, işlemci ve ram gerekiyor bana. Anakart micro atx olmak zorunda yoksa ki kasaya sığmayacak. 2.el veya sıfır olabilir yeni nesil veya 2-3 sene önceki ürünler olabilir. Yeterki bu ekran kartı için sıkıntı çıkarmayacak en düşük bütçeli bir sistem olsun. Elimde q8300 işlemci var fazladan buna uygunda olabilir eğer sıkıntı çıkarmayacaksa. Teşekkür ederim hepinize şimdiden. Sistemi bugün alıcam eğer karar verebilirsem.
 
Bütçe ekran kartı hariç 3 ürün için 600-800 arası işlemci q8300 zararı yoksa buna göre yine micro anakart ve ram de önerilebilir. Yok o ekran kartı ile sorun çıkartır diyorsanız yeniden işlemci, anakart, ram üçlüsü almaya hazırım bütçem doğrultusunda.
 
Hocam amd önerirmisiniz birde.bu sistem çok uygun oldu. Birşey daha var güç kaynağı bende ki kıytırık ise yaramazmı sizce 750 ti 60w istiyormuş sadece.
 
Hocam amd önerirmisiniz birde.bu sistem çok uygun oldu. Birşey daha var güç kaynağı bende ki kıytırık ise yaramazmı sizce 750 ti 60w istiyormuş sadece.

İşlemci: Amd Fx X6 6300 Soket Am3+ 3,5Ghz 14Mb Cache 32Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar 288 tl

Anakart: Msi 970A-G43 Amd 970+Sb950 Am3+ Ddr3 2133Mhz(O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar 189 tl

Ram: Kingston 4Gb Hyperx Genesis Ddr3 1600Mhz Cl9 Pc Ram - Vatan Bilgisayar 111 tl

Güç kaynağın yeterli olabilir ama 7 yıllık olduğu için verim kaybetmiştir. Yani şu an yazdığı değerin çok altında güç veriyor olabilir. Bu yüzden yenisini alıp sistemi riske atmamak, bence daha mantıktı bir çözüm çünkü eski güç kaynaklarında korumalar yok bunun yüzünden güç kaynağı arıza verirken yanında erkan kartı veya işlemciyi yakabilir.
Not: Benim ekran kartım yanmıştı.
 
Güç kaynağınıda aldıkdan sonra yada almasamda intel le fiyat olarak amd de bir fark yok. İntel almak daha mantıklı sanırım. Pek fazla oyun oynamam dota 2 , skyrim vs. bu tür oyunlar genelde. Ben intel sistemi alayım diyorum ne dersiniz ?
 
Hocam bu fiyat biraz bana göre yüksek. Aslında bütçem içerisinde ama ben son 1.5 senede 3 defa bilgisayar değiştirdim hemde gamer düzeyinde hiç bir zaman i3 den yukarı çıkmadım işlemcide. 660Tİ de kullandım 7870xt de ama hiç i3 den yukarı işlemci almadım. Şimdide almayı düşünmüyorum açıkcası.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı