750 TL kasa ve PSU önerisi

Bütçe
750 tl

oktay88

Centipat
Merhaba arkadaşlar.
İşlemci Ryzen 5 1600 AF 12nm.
Anakart Gigabyte B450M S2H AMD.
RAM Corsair Vengeance 8 GB DDR4 3000MHz.
SSD Samsung Evo 860 500 G, b.
Ekran kartı Gigabyte GTX 1660 Super Gaming OC ya da Galax 1660 Super almayı düşünüyorum.
Bu sistem için bana kasa ve güç kaynağı önerir misiniz?
Ben bunu buldum ama nasıl olduğunu bilmiyorum.
Kasa ve güç kaynağı için bütçem 750 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
İtopya Perşembe günü saat 17:00'da 3.yıl dönümü sebebiyle indirim günlerine giriyor. O gün bu iki ekipmanı 750₺'ye alabilirsin diye düşünüyorum. Şuan 900₺ civarı.

Yok bekleyemem dersen, Frequency üstadın bahsetmiş olduğu ikili de gayet iyidir. İkimizi de dinlemezsen, tavsiyem kesinlikle önü ızgaralı bir kasa alman yönünde olacaktır, Corsair'in bu kasasını alma.

Siparişini verdim, bugün veya yarın elime ulaşacak, öneririm; GameBooster GB-L06B RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Bence o fiyata alınabilecek çok iyi bir PSU ve havadar RGB fanlı bir kasa setupı. Tercih sizin, benim önerilerim böyle.
teşekkür ederim yanlız o kasayı pek beğenmiyorlar dandik diyorlar
ama psu cok kalıteli
İtopya Perşembe günü saat 17:00'da 3.yıl dönümü sebebiyle indirim günlerine giriyor. O gün bu iki ekipmanı 750₺'ye alabilirsin diye düşünüyorum. Şuan 900₺ civarı.

Yok bekleyemem dersen, Frequency üstadın bahsetmiş olduğu ikili de gayet iyidir. İkimizi de dinlemezsen, tavsiyem kesinlikle önü ızgaralı bir kasa alman yönünde olacaktır, Corsair'in bu kasasını alma.
kardeşim çok teşekkür ediyorum
gigabyte güç kaynağı ve bütün ürünleri tartışılmaz
yanlız kasanın tipini hiç hoşuma gitmedi nedense
perşembeyi bekleyeceğim
ama ekran kartı hakkında bişyler dermisiniz galax alınır mı uygun fiyata var technopatta
tekrar sağol kardeşim
Bulduğunuz kasa kaliteli ve çok kullanılan bir model. Alabilirsiniz.
bende öyle düşünüyorum aslında ama burdaki arkadaşlar daha bilgili ve denemişlerdir bi daışmak istedim
teşekkürler

Son düzenleme:
@oktay88 300TL'e ne beklendiğinde bağlı elbette. Bugün öğlen geldi kargom ve kurulumumu yaptım kasaya.

Yani 300TL'e fena olmayan malzeme kalitesi + 4 tane Rainbow ledli fanı + fan kontrolcüsü + uzaktan kumanda seçeneği ile bence 300TL'i hak eden bir kasa. Kumandadan modlar / renkler / fanlardaki ışığın parlaklık şiddeti / fanların hızını (4 kademe: durdurma, yavaş, orta, hızlı) gibi şeyleri kontrol edebiliyorsunuz. En sevdiğim şeyler zaten fan hızı ayarı ve parlaklık şiddeti oldu. Bu fiyata bence çok güzel şeyler ile geliyor.

Zaten çok araştırdım ve kararsızlıklarım arasından sonunda 400-500TL vermek yerine riske girip 300TL'e bunu aldım (bütçem vardı ancak kasaya fazla yatırım yapmak istemedim). Birkaç güne kendi fikirlerimin olduğu bir yazı hazırlayacağım zaten. Tercih elbette sizin. Kasa aman aman bir şey değil ama PSU çok önemlidir.

NOT: Çok fazla mod var, birçok hoş efekt var. Fanları en düşük RPM'e aldım kumandası ile ve ön ızgaraya elinizi koyduğunuzda çektiği havayı çok rahat hissedebiliyorsunuz. Sıcaklıklarım uzay montaj kuruluma göre şu an daha iyi. Henüz oyuna girmedim ekran kartı için ama şöyle bir sorunum var zaten; soğutucumu sökmek zorunda kaldım montaj sırasında ve sıvı metali çok az sürmüşüm işlemci plakası üzerine. En kısa zamanda macun tedarik edip tekrar kurulum yapacağım ve ondan sonra testleri yapacağım.

Birkaç tane fotoğraf bırakayım;

IMG_20200325_043548_1.jpg
IMG_20200325_043555_1.jpg
IMG_20200325_043606.jpg
IMG_20200325_043612.jpg
IMG_20200325_043618.jpg
IMG_20200325_043623.jpg

Son düzenleme:
@oktay88 300TL'e ne beklendiğinde bağlı elbette. Bugün öğlen geldi kargom ve kurulumumu yaptım kasaya. Yani 300TL'e fena olmayan malzeme kalitesi + 4 tane Rainbow LED'li fanı + fan kontrolcüsü + uzaktan kumanda seçeneği ile bence 300TL'i hak eden bir kasa. Kumandadan modlar / renkler / fanlardaki ışığın parlaklık şiddeti / fanlarnı hızını (4 kademe: Durdurma, yavaş, orta, hızlı) gibi şeyleri kontrol edebiliyorsunuz. En sevdiğim şeyler zaten fan hızı ayarı ve parlaklık şiddeti oldu. Bu fiyata bence çok güzel şeyler ile geliyor. Zaten çok araştırdım ve kararsızlıklarım arasından sonunda 400-500TL vermek yerine riske girip 300TL'e bunu aldım (bütçem vardı ancak kasaya fazla yatırım yapmak istemedim). Birkaç güne kendi fikirlerimin olduğu bir yazı hazırlayacağım zaten. Tercih elbette sizin. Kasa aman aman bir şey değil ama PSU çok önemlidir. Birkaç tane fotoğraf bırakayım;

Not: Çok fazla mod var, birçok hoş efekt var. Fanları en düşük RPM'e aldım kumandası ile ve ön ızgaraya elinizi koyduğunuzda çektiği havayı çok rahat hissedebiliyorsunuz. Sıcaklıklarım uzay montaj kuruluma göre şu an daha iyi. Henüz oyuna girmedim ekran kartı için ama şöyle bir sorunum var zaten; soğutucumu sökmek zorunda kaldım montaj sırasında ve sıvı metali çok az sürmüşüm işlemci plakası üzerine. En kısa zamanda macun tedarik edip tekrar kurulum yapacağım ve ondan sonra testleri yapacağım.

Eki Görüntüle 520162Eki Görüntüle 520163Eki Görüntüle 520164Eki Görüntüle 520165Eki Görüntüle 520166Eki Görüntüle 520167

Kardeşim güle güle kullan.
Kalitesi nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel anlamda aldığım malzeme kalitesi hissiyatı, 300TL için tatminkar. Sağlamlık hissi veriyor. Anakartım ve ekran kartım nedeniyle kurulum sırasında biraz zorlandım ancak sonuçta tek başıma bitirebildim. Tam eksiksiz şekilde gerekli şeylerimi tamamlayınca hakkında bir yazı hazırlayacağım zaten. İlk gün izlenimi olarak bence 300TL' kasa + fanlar olarak beni çok memnun etti.

@actanonverba Hocam öneridğiniz güç kaynağının korumaları eksik, @Ali Rıza09 Hocam'da açıklamıştı. Bi' bilginiz var ise açıklar mısınız? Yanlış bilgilendirme yapmayayım ama yabancı forumlarda da önerilmiyor pek. Ben de Gigabyte P650B öneririm.
Yazısını ben de hatırlıyorum. Önermeye devam etmemin sebebi, şu ana kadar tek bir tane bile sorun konusu görmemiş olmam. Sizin önerdiğiniz PSU da alınabilir. Ben GOLD ZERO tercih ederdim fiyatından dolayı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı