Selamlar arkadaşlar,
Adobe Photoshop/Premier vs gibi programlarda rahatça işlem yaptıracak, takılma yaşatmayacak ve ultra ayarlarda oyun oynatabilecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. Aşağıdaki gibi PC topladım ancak ustaların tavsiyelerini de dinlemek isterim.
Bu sistem hakkındaki sorularımı da cevaplarsanız sevinirim;
Adobe Photoshop/Premier vs gibi programlarda rahatça işlem yaptıracak, takılma yaşatmayacak ve ultra ayarlarda oyun oynatabilecek bir bilgisayar toplamak istiyorum. Aşağıdaki gibi PC topladım ancak ustaların tavsiyelerini de dinlemek isterim.
Bu sistem hakkındaki sorularımı da cevaplarsanız sevinirim;
- Ryzen işlemci seçmemin sebebi önünü açık görüyor olmamdan kaynaklanıyor. Bu yüzden i7 7700 veya 7700K seçimi yapmadım. Ryzen 1700 ile 1700x olması konusunda kararsızlık yaşıyorum. Oyun oynama ve Adobe programlarında çalışmalarımda gözle görülür veya hissedilebilir bir performans yaratır mı?
- İşlemci soğutucu olarak Ryzen uyumlu 240mm fan önerilerinizi dinlemek isterim. Veyahut daha hesaplı olabilecek sıvı soğutma tavsiye edilebilir.
- Ryzen uyumlu Gigabyte anakartı hem fiyatı hem de performansı açısından seçtim ancak Wi-Fi olmaması düşündürücü. Bu kartı kullanmam durumunda Wi-Fi sorununu nasıl halledebilirim?
- Hem anakart Gigabyte seçimimden dolayı (ki bu sanırım fark yaratmaz ) hem de fiyat açısından muadillerine göre 300-400 TL daha uygun olmasından dolayı ekran kartını da Gigabyte marka seçtim. Kullanan ve tecrübe eden var ise performans açısından herhangi bir problemi mevcut mudur?
- Corsair 3000MHz ile Corsair 3200MHz arasında performans açısından gözle görülür bir fark var mıdır?
- Phanteks Evolv kasayı kullanmayı düşünüyorum ancak daha ucuz olan 400S Tempered olanı da kullanabilirim.
- Cooler Master 700W PSU hakkındaki fikir ve tecrübelerinizi duymak isterim.
- Son olarak; ideal 7500 TL, max 8250 TL olacak şekilde sistem önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. (MSI ve ASUS anakart/ekran kartlı sistemler)
Son düzenleyen: Moderatör: