7500 TL Yazıcı önerisi

Bütçe
7500

Emre5959

Kilopat
Katılım
16 Haziran 2014
Mesajlar
573
Makaleler
1
Çözümler
5
Yer
istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bende şu anda HP DeskJet Plus 4120 model yazıcı mevcut ama hiç memnun değilim. Wi-Fi'ya bağlanmaz, yazdır derim yazdırmaz, kartuşu çok çabuk biter, geç açılır vs.

Yeni bir yazıcı arıyorum, benim ayda aldığım çıktı sayısı 50'yi geçmez. Ama pratik olmalı sorunsuz bir şekilde çıktı verecek bir yazıcı satın almak istiyorum. Sürekli kartuş ya da başka bir şey satın almak istemiyorum, beni yıllarca götürse bir kartuşle çok iyi olur. Wi-Fi özelliği olursa ve bu özelliği düzgün çalışan bir yazıcı önerirseniz sevinirim, teşekkürler.

Not: HP önermeyin, HP almak istemiyorum.
 
Lazer yazıcı mı arıyorsunuz yoksa Mürekkep tanklı inkjet bir yazıcı mı arıyorsunuz acaba? Ne tür çıktılar alacaksınız. Eğer ödev vs. tarzı basit şeyler çıkartmak için istiyorsanız bu kadar bütçe ayırmanıza pek gerek yok, daha uygun fiyatlı yazıcılar da işinizi rahatlıkla görür. Aslında elinizdeki yazıcı da işinizi yeterince görmeli. Kablo kullanmayı çok dert etmiyor iseniz yazıcıyı Wi-Fi yerine kablolu olarak denemenizi tavsiye ederim.
 
Lazer yazıcı mı arıyorsunuz yoksa Mürekkep tanklı inkjet bir yazıcı mı arıyorsunuz acaba? Ne tür çıktılar alacaksınız. Eğer ödev vs. tarzı basit şeyler çıkartmak için istiyorsanız bu kadar bütçe ayırmanıza pek gerek yok, daha uygun fiyatlı yazıcılar da işinizi rahatlıkla görür. Aslında HP'nin yazıcıları iyidir. Kablo kullanmayı çok dert etmiyor iseniz yazıcıyı Wi-Fi yerine kablolu olarak denemenizi tavsiye ederim.
Kablo girişi yok maalesef yazıcımda. Lazer yazıcı ile mürrekkep tanklı yazıcı arasındaki farkı çok fazla bilmiyorum. Yazıcı almışken renkli çıktıda alabilmek istiyorum
 
Kablo girişi yok maalesef yazıcımda. Lazer yazıcı ile mürrekkep tanklı yazıcı arasındaki farkı çok fazla bilmiyorum. Yazıcı almışken renkli çıktıda alabilmek istiyorum

Lazer yazıcılar biraz daha sorunsuz sayılabilir, ama renkli lazer yazıcılar pahalı. Toner ile yazdıkları için su sıçramasında vs. baskılarda dağılma yapmaz. Lazer yazıcılar daha hızlıdır. Kuşe kağıda veya şeffaf sticker'lara baskı yapabilirler. Ama renk ve baskı kalitesi olarak kesinlikle Mürekkep Tanklı yazıcılar kadar kaliteli baskı yapamıyorlar. Özellikle giriş seviyesi lazer yazıcı ile giriş seviyesi mürekkep tanklı bir yazıcıda farkı daha rahat fark edersiniz. Mürekkep tanklı yazıcıda dikkat etmeniz gereken şey mürekkebin kurumamasıdır. Kurur ise yazıcının baskı kafalarını söküp temizlemeniz gerekir, bunun için arada sırada bir, yazıcıyı kullanmasanız da 1-2 sefer renkli çıktı almak lazım. Fotoğrafçıların büyük bir kısmı Mürekkep Tanklı yazıcıları tercih ediyor, baskı kalitesinden dolayı.

Şahsen bu bütçede ayda 50 defa çıktı almak için renkli lazer yazıcı almak bana mantıklı gibi gelmiyor.
Daha uygun fiyatlı bir mürekkep tanklı yazıcı da sizin işinizi görür. Epson Ecotank L3251 veya L3252 modellerine bakabilirsiniz. Fotokopi + Tarayıcı Wi-Fi gibi özellikleri bulunuyor ve ayrıca kablo ile kullanmak isterseniz bağlayabilirsiniz. Veya daha ucuz fotokopi ve tarayıcı sunmayan modeller var ama aradaki 1000TL fark için bu iki özellikten vazgeçmeye değer mi bilemedim.
 

Geri
Yukarı