Boş ver markayı hocam. Model bazlı bakın çünkü her markanın vasat PSU'su var. OEM üretici değişkenlik gösterebiliyor kurulan platform kalitesi değişebiliyor iç bileşen vs.
Avrupa standartlarına üretim tesisi olan yaklaşık 35 yıllık, birçok firmaya da üretim yapan bir marka. Ayrıca GP750 model kullanılıyor, ovp, uvp, ocp, opp, OTP, SCP korumaları mevcut. Köklü ve genel itibarıyla sorunsuz ürünler üreten bir markadır.
Markanın pek bir önemi yok. Model önemli.Avrupa standartlarına üretim tesisi olan yaklaşık 35 yıllık, birçok firmaya da üretim yapan bir marka. Ayrıca GP750 model kullanılıyor, OVP, UVP, OCP, OPP, OTP, SCP korumaları mevcut. Köklü ve genel itibariyle sorunsuz ürünler üreten bir markadır.
Modeli de yazdım zaten, okuyabilirsiniz.Markanın pek bir önemi yok. Model önemli.
İç teardown fotoğrafları bulmaya çalışıyorumda bulamadım. GB modelinin var sadece.Modeli de yazdım zaten, okuyabilirsiniz.
İç teardown fotoğrafları bulmaya çalışıyorumda bulamadım.
Kapasitör bilgisi verilmemiş fakat, mesela gamepower tarzı markalar japon kapasitör diye belirtebiliyor ürünlerini ve ne kadar doğrudur, doğru olsa bile kalitesi nedir vs. belirlemek zor. Bu sebepten ben önce f/p kısma odaklanıyorum marka güven veriyorsa. Belirtilmeyen konulara marka güveni kapsamında bakıyorum. Sonuçta sizin tercihiniz, biz tavsiye verip fikir beyan ediyoruz size en mantıklı gelen hangisi ise onu seçmeniz daha uygun olur.Çünkü şimdi de baktım Seasonic ASUS gibi markalara fason da yaptığı olmuş yani (world 1 olarak seasoinc FSP ASUS MSI) var diğer markaların hatırlamıyorum ama böyledir diye hatırlıyorum o yüzden dolayı 1200W Seasonic vartex almıştım ama Seasonic Türkiye'den çekildi galiba.
Peki şey tamamen bağımsız bir soru soracağım kapesitörleri söylüyorlar mı?
ChangeX kapasitörmüş arkadaş link paylaştı. ChangeX kapasitörler genellikle giriş seviyesi oluyor fakat inceleme sorunsuz ve ortalama görünüyor, alınabilir seviyede.İç teardown fotoğrafları bulmaya çalışıyorumda bulamadım. GB modelinin var sadece.
Changex kapasitörmüş arkadaş link paylaştı. Changex kapasitörler genellikle giriş seviyesi oluyor fakat inceleme sorunsuz ve ortalama görünüyor, alınabilir seviyede.
@940177 OEM üreticisi guanghaidianzi miş. Yani kendi üretimleri değil.
Giriş kısmında yeterli seviyede emı filtresi (2X y cap, 1X X cap, 2X choke, sigorta) vaar. Köprü diyot olarak 600v 15a değerinde GBU1506 kullanılmış ve soğutucuyla desteklenmiş. Ntc termistörle ani akım koruması da sağlanmış. Ana kapasitör olarak ltec HP serisi 390µF/420V 105°c kullanılmış. Japon malı değil ama çok kötü de sayılmaz.
PFC ve PWM kontrolü, tek bir champion CM6805BG ıc. PFC MOSFET ve PWM tarafında oriental semi markalı Fet'ler kullanılmış (550v, 23a), bunlar giriş seviyesi sayılabilir. Boost diyot ise stmicro stth8s06D gibi güvenilir bir model.
İkincil tarafta 12v hattı için MBR40H60 serisi schottky diyotlar kullanılmış. 5V ve 3.3v hatları DC-DC dönüştürücüyle sağlanıyor ve bu kısımda anpec APW7073 kontrolcüsü ve mapple-semi markalı MOSFET'ler (selAM100N03t) var. VRM devresi yeterli geldi bana.
Çıkış kapasitörleri tarafında chengx ve njcon kullanılmış. Bunlar Japon kapasitör değil, ama 105°c sınıfında, giriş - orta seviye ürünler.
Korumalar tarafında, sitronix ST9S313-SAG ıc ile ovp (over voltage), uvp (under voltage) ve SCP (short circuit) korumaları var. Ama opp (over Power) ve OTP (over temperature) belirtilmemiş. Ya başka bir devreyle sağlanıyor ya da hiç yok.
Chengxler filtreleme kısmında. Bulk kapasitör markası farklı.
Çinli firmalar Japon diyor ama çıkan kapasitörler vasat. En başta Gamepower. Pazarlama stratejisinden ibaret.Kapasitör bilgisi verilmemiş fakat, mesela Gamepower tarzı markalar Japon kapasitör diye belirtebiliyor ürünlerini ve ne kadar doğrudur, doğru olsa bile kalitesi nedir vs. belirlemek zor. Bu sebepten ben önce F/P kısma odaklanıyorum marka güven veriyorsa. Belirtilmeyen konulara marka güveni kapsamında bakıyorum. Sonuçta sizin tercihiniz, biz tavsiye verip fikir beyan ediyoruz size en mantıklı gelen hangisi ise onu seçmeniz daha uygun olur.
Çinli firmalar Japon diyor ama çıkan kapasitörler vasat. En başta Gamepower. Pazarlama stratejisinden ibaret.