7500F PBO ayar tavsiyesi

• Power down enableAuto yerine enable olmuş, tekrar Auto'ya alın.
  • Memory context restoreAuto yerine enable olmuş, kapalı (disabled) yapın (özellikle OC için önerilir).
  • PBO (Precision Boost OverDrive)Auto yerine manuel yapın ve Curve Optimizer değerlerini yeniden girin.
  • PBO scalarmanuel yapıp X10 olarak ayarlayın.
  • CPU Boost clock overridepozitive +200 MHz olarak ayarlayın.
  • platform thermal throttle limitmanuel yapıp 75°c olarak ayarlayın.
  • TPM (trusted platform module)açabilirsiniz (enable).
  • performance biasnone olarak kalacak.
  • ReSize BARkapalıymış, açık (enabled) yapın.
  • global C-state Controldisabled yapın.
  • CSM (compatibility Support module) / launch CSMdisabled yapın (kapatın), sadece UEFI kalsın.
  • OS typeWindows UEFI olarak ayarlayın.
  • Secure Bootkeyleri sıfırlayıp tekrar açın (enable).
  • ppt (package Power tracking)110 olarak ayarlayın.
  • tdc (thermal design current)130 olarak ayarlayın.
  • edc (electrical design current)130 olarak ayarlayın.
Bu ayarları tekrar girin. Bakalım ne olacak. Eğer yine olursa Boost clock override disabled yayapal.

Öncelikle dediğiniz ayarları yaptım. Görselleri ekledim.

Bu da dediğiniz gibi yapamadığım BIOS ayarı. Daha doğrusu keyleri nasıl sıfırlayıp açacağım bilmiyorum ya da benim BIOS'da böyle.

Dosya Ekleri

• bios değişiklik1.jpg
    bios değişiklik1.jpg
    170,8 KB · Görüntüleme: 133
  • bios değişiklik2.jpg
    bios değişiklik2.jpg
    165,2 KB · Görüntüleme: 83
  • percore.jpg
    percore.jpg
    136,1 KB · Görüntüleme: 71
  • olmayan 1.jpg
    olmayan 1.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 127
Secure Boot çalışıyorsa sıkıntı yok.
Bios reset ve tekrar ayarları yaptıktan sonra 2 saat civarı BF1 oynadım herhangi bir hata almadım.

Test görseli hocam.

Dosya Ekleri

• {60FD0114-686E-4395-A671-8C7A366703E7}.png
    {60FD0114-686E-4395-A671-8C7A366703E7}.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 119
Son düzenleme:
Sa @AceTeq öncelikle konuyu biraz inceledim kulak misafiri oldum desem daha doğru olur bende arkadaş gibi R5 7500F kullanıyorum benim OC etme sebebim daha çok overclock işini öğrenmek ile birlikte biraz da performans artışı sağlamak aslında ve bunu öğrenirken sizin gibi bilgili birinden yardım almak isterim tabii sizin de onayınız olursa.

Öncelikle soğutma tarafında Thermalright Peerless Assassin 120 Black modelini kullanıyorum zaten hayli hayli yeteceğini düşünüyorum.

Anakart tarafında MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi (matx) modelini kullanıyorum VRAM ve MOSFET soğutması gayet yeterli olduğu için bunu tercih etmiştim.

Eğer onayınız olursa arkadaşın attığı yeni BIOS ayarlarıyla test e başlayabilirim ya da isterseniz sıfırdan başlayabiliriz vaktiniz olursa bana dönüş yaparsanız sevinirim arkadaşında konusunu biraz baltaladım kendinden @Kripoli özür dilerim hakkını helal et.(isterseniz yeni konu açabilirim)

Harika, işlemci 5.250 MHz kadar Boost yapabiliyor değil mi?

Akşam isten gelince bakayım hiç dikkat etmedim.

Sa @AceTeq öncelikle konuyu biraz inceledim kulak misafiri oldum desem daha doğru olur bende arkadaş gibi R5 7500F kullanıyorum benim OC etme sebebim daha çok overclock işini öğrenmek ile birlikte biraz da performans artışı sağlamak aslında ve bunu öğrenirken sizin gibi bilgili birinden yardım almak isterim tabii sizin de onayınız olursa.

Öncelikle soğutma tarafında Thermalright Peerless Assassin 120 Black modelini kullanıyorum zaten hayli hayli yeteceğini düşünüyorum.

Anakart tarafında MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi (matx) modelini kullanıyorum VRAM ve MOSFET soğutması gayet yeterli olduğu için bunu tercih etmiştim.

Eğer onayınız olursa arkadaşın attığı yeni BIOS ayarlarıyla test e başlayabilirim ya da isterseniz sıfırdan başlayabiliriz vaktiniz olursa bana dönüş yaparsanız sevinirim arkadaşında konusunu biraz baltaladım kendinden @Kripoli özür dilerim hakkını helal et.(isterseniz yeni konu açabilirim)

Benim açimdan hiç sorun yok. Size de yararı olur umarım.

@AceTeq hocam tekrardan selamlar Resident Evil 7 biohazard en full ayarlarda oynuyorum gayet rahat +220 FPS üstü ve 3 veya 4 defa ya oyun kapandı ya bilgisayar kendisine reset attı acaba bizim işlemci olayından dolayı olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı