7800X3D için PBO ve Curve Optimizer ayarları sonucu ısı değerlendirmesi

KHADHRAL

Megapat
Daha fazla  
Anakart
MSI B650M - Gaming Plus
İşlemci
7800X3D
Merhaba,

Daha önce hiç undervolt veya herhangi bir OC işlemini gerçekleştirmemiştim. Forumda sürekli gördüğüm 7800x3D'nin optimize ayarları için @wibbly Hocam'ın sürekli yazdığı ayarları yaptım. Yani;

PBO Advanced
PBO Limit: Manuel
PPT: 110W
EDC ve TDC Auto
Thermal Throtting: 85°
CPU Boost - Positive:+150
Curve Optimizer: All Core - Negative -30. (Ryzen Master'ı açtığımda 1.'de yıldız işareti, 3.'de de farklı bir işaret bulunuyor. Ancak per Core seçeneğini seçtiğim zaman BIOS'tan, 0-1 diye başlayıp 16'ya kadar gidiyor. Ve 0'a ne değer vereceğimi bilmediğim için All Core seçtim)

Bu ayarlar sonrası AIDA64'te sistemi stres testine soktum. 5 dakikalık test süresince sıcaklık 71° idi. Ekran görüntüsü mevcut. Testi kapattıktan Sonra'da boşta 49-50° oluyor.

Bu rakamlar normal midir? Yoksa ben bir ayarı yanlış mı yapıyorum? Daha da soğuk çalışacağını düşünüyordum. Çünkü Curve Optimizer veya PBO ayarlarını değiştirmeden önce, yaklaşık 1-1, 5 hafta önce, yaptığım stres testinde de 71-73°'ye çıkıyordu işlemci.

Düşüncelerinizi merak ediyorum. Fikrini beyan eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

PS: Soğutucu --> DeepCool LE720 360mm

4DakikalıkTest2.png 4DakikalıkTest.png

Bu ayarlar sonrası AIDA64'te sistemi stres testine soktum. 5 dakikalık test süresince sıcaklık 71° idi.

Bu sıcaklık bana iyi geldi. Ama boştaki sıcaklık bendeki boştaki sıcaklıkla aynı. Benim ayarlarım defaultta şu an. (MSI MAG CoreLiquid 360r V2 kullanıyorum.)

Merhaba,

Daha önce hiç undervolt veya herhangi bir OC işlemini gerçekleştirmemiştim. Forumda sürekli gördüğüm 7800x3D'nin optimize ayarları için @wibbly Hocam'ın sürekli yazdığı ayarları yaptım. Yani;

PBO Advanced.
PBO limit: Manuel.
Ppt: 110W.
Edc ve tdc Auto.
Thermal throtting: 85°
CPU Boost - positive:+150
Curve Optimizer: All Core - negative -30. (Ryzen Master'ı açtığımda 1.'de yıldız işareti, 3.'de de farklı bir işaret bulunuyor. Ancak per Core seçeneğini seçtiğim zaman BIOS'tan, 0-1 diye başlayıp 16'ya kadar gidiyor. Ve 0'a ne değer vereceğimi bilmediğim için all Core seçtim)

Bu ayarlar sonrası AIDA64'te sistemi stres testine soktum. 5 dakikalık test süresince sıcaklık 71° idi. Ekran görüntüsü mevcut. Testi kapattıktan Sonra'da boşta 49-50° oluyor.

Bu rakamlar normal midir? Yoksa ben bir ayarı yanlış mı yapıyorum? Daha da soğuk çalışacağını düşünüyordum. Çünkü Curve Optimizer veya PBO ayarlarını değiştirmeden önce, yaklaşık 1-1, 5 hafta önce, yaptığım stres testinde de 71-73°'ye çıkıyordu işlemci.

Düşüncelerinizi merak ediyorum. Fikrini beyan eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

PS: Soğutucu --> DeepCool LE720 360mm.

Eki Görüntüle 2225933Eki Görüntüle 2225932

Dostum bende de MSI anakart var bu edc ve tdc Auto olması için o değerin 0 mı olması lazım direk Auto yazmıyor OC yaparken?

Ben yukarıda yazdığım ayarlar hariç bir ayar yapmadım. SS atabilirseniz bakabilirim farklılıklara.

Ben yukarıda yazdığım ayarlar hariç bir ayar yapmadım. SS atabilirseniz bakabilirim farklılıklara.

Oyunlarda bu ayarlardan önce kaç derece alıyordunuz şu an kaç derece?

Genelde 69°-71°'ye çıktığı oyunlarda sabit 60°'ye kadar düştü. EFT gibi işlemci ağırlıklı, optimizasyonu leş gibi bir oyunda bile ortalama 61°-63°.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı