7800x3D PBO ve Curve Optimizer ayarları yapılmalı mı?

MelihÖzer

Centipat
Makaleler
4
Daha fazla  
Hocalarım selamlar. 7800x3D ve RTX 4080 Super kullanıcısıyım. 4K full ayarda AAA oyun oynuyorum. RAM'lerin ayarlarını yaptım 6400MHz uclk: Mclk 1:1. işlemci kısmında CPB açık. X3D modu aktif. PBO ve Curve Optimizer ayarlarına bulaşmadım açıkçası. Yapmam gerekir mi? En son güncel olarak Dying Light 2 de full RT'de işlemci Max 66 dereceyi gördü. Boştayken 50-55 arası. Oyunda genellikle 60 derecede geziyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gerek yok, 4K AAA oyunlarda işlemciye çok yük binmez. İşlemciniz zaten oldukça iyi. Ama illa yapmak istiyorum diyorsanız PBO bilmiyorum ama Curve Optimizer yapmak baya basit.

Bence gerek yok, 4K AAA oyunlarda işlemciye çok yük binmez. İşlemciniz zaten oldukça iyi. Ama illa yapmak istiyorum diyorsanız PBO bilmiyorum ama Curve Optimizer yapmak baya basit.
All core negative-20 girsem yeter herhalde dimi hocam

Siz yaptınız mı hocam? Değecek kadar + sı var mı?
Dediğim gibi 4k'da performans farkı yaşayacağınızı düşünmüyorum bile sadece sıcaklık düşer. Ben 1080p R5 5600 RX 6600 sistemimde yaptım 7 8 derece düştü, frekans daha stabil çalışmaya başladı, özellikle bf gibi oyunlarda.

Dediğim gibi 4k'da performans farkı yaşayacağınızı düşünmüyorum bile sadece sıcaklık düşer. Ben 1080p R5 5600 RX 6600 sistemimde yaptım 7 8 derece düştü, frekans daha stabil çalışmaya başladı, özellikle bf gibi oyunlarda.
O zaman hiç uğraşmaya gerek yok hocam ya. Zaten işlemci sıcaklığı aman aman yüksek değil. 4080super daha yüksek sıcaklığı görüyor işlemciden :). Hiç uğraşmaya değmez o zaman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı