7500F ve 6900 XT sistemde Kernel Power 41 hatası neden olur?

huseyinkirci10

Hectopat
Yer
istanbul çatalca
Daha fazla  
Merhaba.
6700XT ekran kartından 6900 XT'ye geçiş yaptım 1 hafta önce. Aldığım kişi esnaf ve 1 hafta deneme süresi verdi. Aldığımdan beri 4 5 defa Kernel Power 41 hatasını alıyorum. Bazen 2 saat sonra bazen 4 saat sonra bazen de hata yaptıktan sonra peş peşe yapıyor. Kulaklıktan cızırtı geliyor ve görüntü gidiyor. Ekran kapalı olup sinyal yok yazıyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor. Forumlarda araştırdım fakat kesin bir sonuca varamadım. PSU'dan ekran kartına gelen kablo tek normalde aynı kablodan 6+2 çıkışı veriyor bunun bir etkisi olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

CPU 7500F.
Anakart ASUS TUF A620M Plus.
PSU FSP Hydro k Pro 750W 80Bronze PCI-e 5.0
GPU XFX merc 6900 XT.

Sorun muhtemelen bundan kaynaklı, tek kabloyla 6900 XT beslemek pek olası değil.
750W PSU'nun tek çıkışı olması da acayip.

Çökme devam ederse Radeon Software'den güç limitini kısmayı deneyebilirsin, 250W civarına düşer.
Aman aman performans farkı olmaz.
Eki Görüntüle 2622117

Teşekkürler hocam denerim

Sorun tek kablo, o PSU'nun gen 5 modeli böyle, PCI-e 5.0 soketini 8 pine dönüştüren bir kablo bulursanız 2 ayrı hat ile beslersiniz çözülür, onun dışında yapacak bir şey yok, PSU uygun değil.

Hep 8pinden 12VHPWR dönüştürücü var hocam tersini bulamadim

Son düzenleme:
Herkes farkli bir şey demis hocam anlayamadim bende. Simdi olay goruntuleyicisine tekrar baktim bilgisayari aldigimdan beri yapiyormus ara ara ama son 1 haftadir ekran kartini aldigimdan beri kapaniyor sadece. Ve sistem 3aydir bende bunun 2 ayinda 600W MSI PSU vardi. O varkende vermis bu hatayi. YT de bir videoda 3'lu prizden olabiliyor diyordu bir abi. Prizi degistirdim. RAM'leri sok tak yaptim. Ekran kartini soktum tekrar taktim. Kablolari kontrol ettim. Cyberpunk'i acip PC'yi o sekilde biraktim simdilik. Sabaha kadar acik durabilirse oldu sayarim :)

Sabaha kadar değil OCCT ile Power testi yapın kapanmazsa sorun yoktur.

OCCT'yi prizi degistirmeden once yapmistim hocam. Bu aksam test edecegim inşallah yapmaz tekrar. Yaparsa voltaj dusurecegim bu sefer

Eğer şu an bir sıkıntı yoksa sorun prizdedir demek ki.
OCCT'yi prizi degistirmeden once yapmistim hocam. Bu aksam test edecegim inşallah yapmaz tekrar. Yaparsa voltaj dusurecegim bu sefer

OCCT'yi prizi degistirmeden once yapmistim hocam. Bu aksam test edecegim inşallah yapmaz tekrar. Yaparsa voltaj dusurecegim bu sefer.

OCCT'yi prizi degistirmeden once yapmistim hocam. Bu aksam test edecegim inşallah yapmaz tekrar. Yaparsa voltaj dusurecegim bu sefer.

İnşallah yapmaz voltaj düşürme sağlıklı çalışmasi için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı