75Hz monitörün 60 Hz çalışması

halil5026

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Monitör markam Asus Vn247. Kendisinin orijinal çözünürlük değeri 1920x1080. Doğal olarak ben de o çözünürlükte kullanıyorum fakat 75 Hz yapmak için ayarları kurcaladığımda farklı çözünürlük seçeneklerinde 75 Hz destekliyor. Orijinal çözünürlüğünde 60 Hz gösteriyor.
Ekran Kartım: Sapphire R7 265 AMD
İşlemci: AMD FX X8 8350

Dosya Ekleri

• technopat.png
    technopat.png
    51,3 KB · Görüntüleme: 121
HDMI ile bağlantı yapıyorsan ondan kaynaklı olabilir, DP kablosu var ise onunla dener misin?
Ya öyle bi kablom yok.HDMI destekliyor çünkü monitör.
Radeon Ayarlarına girin ordan Ekran - Özel Çözünürlük + oluştura tıklayın Yenileme Hızını 75HZ yapın kaydet deyip çıkın. Görüntü Ayarlarına 75HZ seceneği gelecektir.
Desteklemiyor diye uyarı veriyor dediğinizi yapınca

Ya öyle bi kablom yok.HDMI destekliyor çünkü monitör.

Desteklemiyor diye uyarı veriyor dediğinizi yapınca

Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın hortlatmış gibi oldum. :) 75 desteklemiyorsa 60 Hz'den yavaş yavaş en yüksek gelebildiğiniz değere kadar gelin. Ben şu an 79 Hz stabil şekilde çalıştırabildim. 60 Hz ile aradaki fark daha da beliginleşti.
374203

374205

Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın hortlatmış gibi oldum. :) 75 desteklemiyorsa 60 Hz'den yavaş yavaş en yüksek gelebildiğiniz değere kadar gelin. Ben şu an 79 Hz stabil şekilde çalıştırabildim. 60 Hz ile aradaki fark daha da beliginleşti.
Eki Görüntüle 374203
Eki Görüntüle 374205
Hangi program ile yükseltiyorsun? Şuan kullandığım monitör 75 hz. En fazla ne kadar yükseltilebilir sence?

Hangi program ile yükseltiyorsun? Şuan kullandığım monitör 75 hz. En fazla ne kadar yükseltilebilir sence?

AMD Radeon ayarları üzerinden özel profil oluşturarak yükseltiyorum. Bilmiyorum monitörden monitöre değişiyor. Bazı sosyaldeki arkadaşlarda 75 Hz bile aralık dışı verirken bende 79 Hz oldu. Biraz şans işi. Tek tek dene yükseltebildiğin kadar.

AMD Radeon ayarları üzerinden özel profil oluşturarak yükseltiyorum. Bilmiyorum monitörden monitöre değişiyor. Bazı sosyaldeki arkadaşlarda 75 Hz bile aralık dışı verirken bende 79 Hz oldu. Biraz şans işi. Tek tek dene yükseltebildiğin kadar.
Sağol dostum sayende 74hz yaptım 75 olunca aralık dışı oluyor.
374219

Peki arada oluşan 14hz bir şey değiştirir mi?(ben de değişen 14hz)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı