7600X PBO2 ayarından sonra 95 C

AM5 sistem normal geç açılması. Bios ayarlarından memory context restore aktif ederseniz boot süresi önemli ölçüde kısalır.
Onu açtığımdan beri BIOSta sürekli bir şeyleri değiştiriyorum yine geç açılıyor. Birazdan dümdüz açıp kapatacağım. Fakat yine geç açılır gibime geliyor. 2 SATA bileşeni bağlı bilgisayara. SATA bağlı bir şey varken geç açılıyormuş galiba.

Throttle Limit 90 yapmıştım ayrıca. Anlık 78-83 arası geziyor. Maksimum da 89 görmüş galiba. 5GHz çalışıyor.

Onu açtığımdan beri BIOSta sürekli bir şeyleri değiştiriyorum yine geç açılıyor. Birazdan dümdüz açıp kapatacağım. Fakat yine geç açılır gibime geliyor. 2 SATA bileşeni bağlı bilgisayara. SATA bağlı bir şey varken geç açılıyormuş galiba.
Ben de sata bağlantısı yok. MCR kapalı iken geç boot yapıyor yine. Açıkken daha iyi ama bu defa arada BSOD alıyorum. Alıştım artık geç açılmasına.

Throttle Limit 90 yapmıştım ayrıca. Anlık 78-83 arası geziyor. Maksimum da 89 görmüş galiba. 5GHz çalışıyor.
Soğutucu ne var? Throttling limit 85 e de çekebilirsiniz

Ben de sata bağlantısı yok. MCR kapalı iken geç boot yapıyor yine. Açıkken daha iyi ama bu defa arada BSOD alıyorum. Alıştım artık geç açılmasına.

Soğutucu ne var?
Arctic Liquid Freezer II 240.

Bu benim 88 ppt değerine ayarliyken test sonuçlarım. PPT 95 ile de 74⁰ oluyor ve çoklu çekirdek puanı biraz daha iyi.

Dosya Ekleri

• IMG-20230708-WA0001.jpg
    IMG-20230708-WA0001.jpg
    302,1 KB · Görüntüleme: 35
Bu benim 88 ppt değerine ayarliyken test sonuçlarım. PPT 95 ile de 74⁰ oluyor ve çoklu çekirdek puanı biraz daha iyi.
İndirip deneyeyim atacağm hemen.

1697669104325.png

Son düzenleme:
Soğutucu montajı hatalı olabilir mi kontrol ettiniz mi? Ya da macun kalitesiz olabilir mi? Aldığınız değerler hiç normal değil.

Mount'ta hata var ya da offset ile kurmadın. Tekrar yapmanı tavsiye ederim.

Soğutucu montajı hatalı olabilir mi kontrol ettiniz mi? Ya da macun kalitesiz olabilir mi? Aldığınız değerler hiç normal değil.

Offsetim hatalıydı ve hatta galiba siz öyle @deadfellow demiştiniz hocam. Çıkarıp doğru offset ile taktım. Ama termal macunu en başta çok sürmüştüm. Ardından çıkarıp tekrar taktığım sırada kalan macunu tekrar oraya yedirmiştim.

Karşıdan bakınca alta denk gelenlerde olması gerekiyormuş. Söküp tekrar takacağım şimdi.

Eki Görüntüle 1704606Eki Görüntüle 1704605

@deadfellow Hocam dün sürdüğüm sanki erimiş gitmiş gibiydi anlam veremedim. Pompanın etrafındakileri alıp işlemciye sürdüm. Ardından şırınganın içinde kalan çok az bir miktar vardı onu da sürüp yaydım. Aşırı kalın bir tabaka olmadı fakat ince de bir tabaka olmadı.

Eki Görüntüle 1704607

Şu an boşta 38-50 arası geziyor. 38-39-40...-44 oluyor. Bazen 38den 50ye sıçrıyor anlayamadım. Ayrıca aniden yüke binince ısı direkt zıplıyordu. Şu an da öyle mi olacak bilmiyorum test yapacağım şimdi.
Burada hocam.

PCyi alalı 6 ayı geçti gerçi, termal macun yenilemesi yapabilirim

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı