7600X PBO2 ayarından sonra 95 C

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X, MSI PRO B650-P WIFI, * Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 8GB * Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5600MHz CL36 Fury Beast, Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W, Arctic LIQUID FREEZER II 240, DeepCool CC560
Curve Optimizer'dan Negative 20'ye aldım. Hala 88-95 arası geziyor. Bu sıcaklıklarda 7/24 çalışabiliyor olsa da hala gözüm korkuyor. OCCT'de 95'i gördüm. Boşta 55-60 arası geziyor. Bir şey açtığımda aniden 70 80'e zıplıyor. Başka yapabileceğim ayar var mıdır?

PPT: 95-100W EDC ve TDC auto olarak deneyin.
All core negatif -30 ile başlayıp stabilite durumuna göre -25 -20 olarak deneyin. PPT ayarını yapmanız sıcaklık düşüşünü sağlayacaktır.

Kullanmış olduğum 7600X PPT: 95W TDC ve EDC auto, Per core negatif, thermal throttling 90⁰, CPU boost override+150 olarak ayarlı. Prime95 testinde 2 saatlik test sonucunda 74⁰ maksimum sıcaklık değeri oldu.

PPT: 95-100W EDC ve TDC auto olarak deneyin.
All core negatif -30 ile başlayıp stabilite durumuna göre -25 -20 olarak deneyin. PPT ayarını yapmanız sıcaklık düşüşünü sağlayacaktır.
-20 ile başlayıp yavaş yavaş -30a azalmamız gerekmiyor muydu hocam? Ayrıca PPT,EDC,TDC ayarları MSI BIOSundaki isimleri di'mi?

-20 ile başlayıp yavaş yavaş -30a azalmamız gerekmiyor muydu hocam? Ayrıca PPT,EDC,TDC ayarları MSI BIOSundaki isimleri di'mi?
Evet msi bios için geçerli. -30 ile başlayıp -25 -20 olarak denemelisiniz. Yukarıda ki yazımda kendi değerlerimi de yazdım.

PBO limit kısmını manuel kısmına getirirseniz, ppt tdc edc sekmeleri açılır.

Evet MSI BIOS için geçerli. -30 ile başlayıp -25 -20 olarak denemelisiniz. Yukarıdaki yazımda kendi değerlerimi de yazdım.

PBO limit kısmını manuel kısmına getirirseniz, ppt tdc edc sekmeleri açılır.

@zimbabweli_weli hocam 85W ile 100W arasında farkın neredeyse olmadığını söylemişti. Cbo 150 yapmalı mıyım Auto'da kalsın mi?

@zimbabweli_weli hocam 85W ile 100W arasında farkın neredeyse olmadığını söylemişti. Cbp 150 yapmalı mıyım Auto'da kalsın mi?
Farklar her zaman vardır, az ve ya çok. Zaten overclock ve ya undervolt amacı bu farklılıkları yakalamak. Deneme yanılma yoluyla kendiniz için en ideal ayarı elde edebilirsiniz. Benim için şimdilik yukarıda belirttiğim değerler geçerli.

Hocam aşağıdaki videoyu izlemeniz yeterli olacaktır farklı senaryoları test ediyor, manuel clock speed arttırmayı mantıklı bulmuyorum fakat konu hakkında daha bilgili arkadaşlar varsa onlarda yorum yapabilir, ben kendi 7600x’imi -35 curve ve 75w ppt ile kullanıyorum cinebench skorum stok performansla aynı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

95W, -30 olarak ayarladim. Bilgisayarın acilmasini bekliyorum. Çok geç açılıyor bir türlü çözemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı