7600x3D vs 7900x3D

@AceTeq şu konuda çok kararsızım, 7900x3D Turbo mod açmadığım normal kullandığım durumda oyunlarda sıkıntı çıkartır mı? İlla ayar yapmak zorunda mıyım? 7800x3D olsaydı hiç böyle dertler olmayacaktı ama aşırı kararsız kaldım hepsinde bir şey eksik kalıyor. 7600x3D'de çekirdek ve çekirdek gücü daha az, 7900x3D çift zar olduğu için dengesiz, 9700X'i zaten daha öncesinde düşünmüştüm ama X3D istediğim için vazgeçmiştim ve oyun performansında X3D'lerden geri kalıyor. 7800x3D'de ise hem 8 çekirdek var hem oyun performansı zaten zirvede çift zar sorunu da yok.

7900x3D'ye karar vereyim diyorum ama sorun yaşar mıyım bilemiyorum.

Test videolarını paylaştım, bu sonuçlar beni tatmin eder derseniz tercih edebilirsiniz.
Kararsız kaldığım şeyi kendi kendine düzgün çalışıp çalışmadığı konusu.

Daha önce de söylediğiniz gibi daha az performans verme durumları soru işareti bırakıyor gözümde.

Ama mesela bu testler zaten hiç ayar yapılmadan doğal olan halleri ise evet gayet de alınabilir durumda. Turbo açıldığında veya ayar yapıldığında ise geri kaldığı oyunlarda bile öne geçebilme ihtimali var demek oluyor.

Evet tabii o şekilde yoksa detay verirlirdi. Düzgün çalışır tabii niye çalışmasın. RAM tercih ederken, en az 6000 MHz ve CL 30 seçin ve AMD uyumluluk listesinde olduğundan emin olun. Ayrıca 2 slot RAM kullanın. Mesela 2x16 toplamda 32 GB gibi. 64 lazımsa 2x32 şeklinde.

AMD uyumluluk listesi konusunu bilmiyorum bakmaya çalışırım ama 6000 MHz CL 30 kullanmayı düşünüyorum. Anakart olarak ise farklı model düşünüyordum ama sanırım ASUS TUF Gaming B650M-E'ini kullanacağım benzer fiyattaki diğer modellerde fazla VRM olsa da sanırım daha çok ısınıyorlarmış.

Ram olarak da bunu düşünüyorum. Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30

AMD uyumluluk listesi konusunu bilmiyorum bakmaya çalışırım ama 6000 MHz CL 30 kullanmayı düşünüyorum. Anakart olarak ise farklı model düşünüyordum ama sanırım ASUS TUF Gaming B650M-E'ini kullanacağım benzer fiyattaki diğer modellerde fazla VRM olsa da sanırım daha çok ısınıyorlarmış.

Ram olarak da bunu düşünüyorum. Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30

Karar verebildiniz mi?

Teşekkürler. Anakart ve RAM'ler konusunda başka bir öneriniz var mı yoksa söylediğim modeller iyi midir? Fiyat olarak uygun olanları seçmeye çalışıyorum.

Teşekkürler. Anakart ve RAM'ler konusunda başka bir öneriniz var mı yoksa söylediğim modeller iyi midir? Fiyat olarak uygun olanları seçmeye çalışıyorum.

Uyumluluk mevzusunu araştırın, forumda açamayan çok kişiyle karşılaştım. Açsalar da stabil olmyanlar da oluyor. O yüzden iyi araştırın, başınız ağrımasın. Bu konuda pek bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı