7700 XT ve R5 7500F sistem ile CS2 oynanırken 80 FPS'e kadar düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

iReassess

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair DDR5 16GB (16x1) 5200MHz
Ekran kartı
Asus Dual RX 7700 XT 12GB OC
Anakart
A620M-E CSM
İşlemci
R5 7500F
CS'de orta seceneginde oynuyordum, neden anlamadim 80-250 FPS almaya başladım. Oncesinde 500 civarlari aliyordum yuksek ayarlarda. CS'de kullanima vs bakmak aklima gelmedi. Valorant gectim, FPS 200-300 civarlariydi yanlış hatirlamiyorsam. CPU kullanimi %100'du ve bunun %76-%40'i Valorant'di, GPU %40-%50'idi. CS ve Valorant oynadigim tum sure boyunca CPU sicakligi ort. 85 dereceydi. Sistemi alali birkaç gun oldu. FPS degerleri Valorant icin konusuyorum, ilk aldigim gun 800 civariydi, 500 falan oldu sonra sonux boyle. Driverlar guncel, BIOS guncel, Windows guncelledim ancak bir dosyayi indiremedigini soylemisti sanirim. Yardimlarini bekliyorum gercekten cok sinir oldum bu duruma biraz da uzdu açıkçası.

Güç tasarrufuna almaktan ziyade işlemci güç yönetimine girip min 60-70 maks 85-90 ayarlarsan daha iyi olabilir
"Güç tasarrufu yerine" diyorsunuz, "minimum 60-70" öneriyorsunuz?
Win + R -> powercfg.cpl bu pencerede "Plan ayarlarını değiştir"e tıklayın.
Ardından minumum işlemci değerini %15 yapın Maximum %100 olsun.

Win + r -> powercfg.cpl bu pencerede "plan ayarlarını değiştir"e tıklayın.
Ardından minimum işlemci değerini %15 yapın maximum %100 olsun.

Hocam dediginizi yaptim sicaklik birkaç derece dustu FPS de ayni sekilde.

Valorant'ta bir sıkıntı yok gibi ancak CS'de durum hala ayni en azindan ort. 230 civarlari yapabildim ona sukur.

Hocam dediginizi yaptim sicaklik birkaç derece dustu FPS de ayni sekilde.

Valorant'ta bir sıkıntı yok gibi ancak CS'de durum hala ayni en azindan ort. 230 civarlari yapabildim ona sukur.
Bu videolar FPS'inizi arttırmaya yardımcı olacaktır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CS'de orta seceneginde oynuyordum, neden anlamadim 80-250 FPS almaya başladım. Oncesinde 500 civarlari aliyordum yuksek ayarlarda. CS'de kullanima vs bakmak aklima gelmedi. Valorant gectim, FPS 200-300 civarlariydi yanlış hatirlamiyorsam. CPU kullanimi %100'du ve bunun %76-%40'i Valorant'di, GPU %40-%50'idi. CS ve Valorant oynadigim tum sure boyunca CPU sicakligi ort. 85 dereceydi. Sistemi alali birkaç gun oldu. FPS degerleri Valorant icin konusuyorum, ilk aldigim gun 800 civariydi, 500 falan oldu sonra sonux boyle. Driverlar guncel, BIOS guncel, Windows guncelledim ancak bir dosyayi indiremedigini soylemisti sanirim. Yardimlarini bekliyorum gercekten cok sinir oldum bu duruma biraz da uzdu açıkçası.

Baktım ki stok soğutucu kullanıyormuşsun soğutucu alana kadar FPS'ini kısıtla en azından droplar az da olsa geçer.

Sorunuma herhangi bir cozum var mi?

1- Bios güncel değilse güncelleyin. Güncelse 2. adımdan başlayın.
2- Bios'tan Advanced CPU Settings bölümüne girin.
3- CPB(Core Performance Boost)'yi "Disabled" yapın.
4- Şimdi de Bios -> Advanced -> AMD Overclock yolunu takip edip PBO(Precision Boost Overdrive)'yu "Disabled" yapın.
5- Kaydedip yeniden başlatın.

Bunları yapınca işlemci sabit olarak temel frekansında çalışır ve oyunlarda minimal bir performans kaybı olur ancak 20-25 derece düşer işlemcinin yükteki sıcaklığı. Hava soğutucu alana kadar özellikle yaz mevsiminde CPB & PBO kapalı takılmanız en sağlıklısı işlemciniz açısından.

Bu arada endişe etmeyin ben 4060ti ile 350 fps civarı görüyordum CS2'de low ayarlarda stok soğutucu ile(CPB & PBO kapalı). Siz daha fazlasını alırsınız, performans ölmüyor yani. Hava soğutucu aldıktan sonra bu 2 ayarı açmayı unutmayın.

Win + R -> powercfg.cpl bu pencerede "Plan ayarlarını değiştir"e tıklayın.
Ardından minumum işlemci değerini %15 yapın Maximum %100 olsun.
Güç Tasarrufu yerine demiyorum Güç Tasarrufuna almaktan ziyade diyorum. Güç Tasarrufu Plan'ı işlemciyi güç olarak bayağı kısan bir plan. Sıcaklıktan dolayı throttle yiyorsa bile güç tasarrufunu açtığı için fps'ler yine düşecek.

1- BIOS güncel değilse güncelleyin. Güncelse 2. adımdan başlayın.
2- BIOS'tan Advanced CPU settings bölümüne girin.
3- CPB(Core Performance Boost)'yi "disabled" yapın.
4- şimdi de BIOS -> Advanced -> AMD overclock yolunu takip edip PBO(Precision Boost OverDrive)'yu "disabled" yapın.
5- kaydedip yeniden başlatın.

Bunları yapınca işlemci sabit olarak temel frekansında çalışır ve oyunlarda minimal bir performans kaybı olur ancak 20-25 derece düşer işlemcinin yükteki sıcaklığı. Hava soğutucu alana kadar özellikle yaz mevsiminde CPB & PBO kapalı takılmanız en sağlıklısı işlemciniz açısından.

Bu arada endişe etmeyin ben 4060 Ti ile 350 FPS civarı görüyordum CS2'de Low ayarlarda stok soğutucu ile(CPB & PBO kapalı). Siz daha fazlasını alırsınız, performans ölmüyor yani. Hava soğutucu aldıktan sonra bu 2 ayarı açmayı unutmayın.

Yapacagim hocam, teşekkür ederim hepinize yardimlarinizdan dolayi. 2 bin TL bandinda onerdiginiz sogutucu var mi hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı