7700 XT ve R5 7500F sistem ile CS2 oynanırken 80 FPS'e kadar düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

iReassess

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair DDR5 16GB (16x1) 5200MHz
Ekran kartı
Asus Dual RX 7700 XT 12GB OC
Anakart
A620M-E CSM
İşlemci
R5 7500F
CS'de orta seceneginde oynuyordum, neden anlamadim 80-250 FPS almaya başladım. Oncesinde 500 civarlari aliyordum yuksek ayarlarda. CS'de kullanima vs bakmak aklima gelmedi. Valorant gectim, FPS 200-300 civarlariydi yanlış hatirlamiyorsam. CPU kullanimi %100'du ve bunun %76-%40'i Valorant'di, GPU %40-%50'idi. CS ve Valorant oynadigim tum sure boyunca CPU sicakligi ort. 85 dereceydi. Sistemi alali birkaç gun oldu. FPS degerleri Valorant icin konusuyorum, ilk aldigim gun 800 civariydi, 500 falan oldu sonra sonux boyle. Driverlar guncel, BIOS guncel, Windows guncelledim ancak bir dosyayi indiremedigini soylemisti sanirim. Yardimlarini bekliyorum gercekten cok sinir oldum bu duruma biraz da uzdu açıkçası.

MSI Afterburner ile oyun içi değerlerini kontrol et. CPU sıcaklığı 80-85'leri geçtiğinde frekans kısıyor mu bir bak. Örneğin 5GHz'den sıcaklık 88 olduğunda 4.7GHz'ye düşüyorsa throttle yiyorsundur.

Undervolt yapabilirsin.
Anakartı desteklemiyor ki. PBO ayarı vs. de yapamaz o anakartla. Anakartın önemini anlamış olur herhalde.

MSI Afterburner ile oyun içi değerlerini kontrol et. CPU sıcaklığı 80-85'leri geçtiğinde frekans kısıyor mu bir bak. Örneğin 5GHz'den sıcaklık 88 olduğunda 4.7GHz'ye düşüyorsa throttle yiyorsundur.

Anakartı desteklemiyor ki. PBO ayarı vs. de yapamaz o anakartla. Anakartın önemini anlamış olur herhalde.

Bakayim hocam.

O nedir hocam, aciklayabilir misiniz?

güç planlarından güç tasarufuna alıp denermisin bide.

Hocam forumda konu açtım ancak ilgilenen olmadi. O sebeple boyle bir sistem aldim.
sistemin kötü değil anakartın giriş seviye sadice güzel bir soğutucu alsan yeterli. şimdilik güç ayarlarından güç tasarufuna alıp öyle oynamayı dene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı