7700XT sistem için F/P monitör önerisi

Bütçe
7000-9000

Jiyunotameni

Hectopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm, hayırlı geceler arkadaşlar. Sizce bu sistem için alınabilecek en güzel ve ileriye dönük F/P monitör hangisi? Başka öneriniz var mı?
Daha önce masaüstü sistem ya da monitör kullanmadığım için bu konu hakkında bilgim yok. Yoldaşım olacak monitör arıyorum.
Aradığım özellikler:
-Valorant/CS2/PUBG/Rainbow six: Siege/Warzone vb. FPS oyunlarını en akıcı en güzel şekilde gecikme olmadan oynamak istiyorum.
-İleride ekran kartı odaklı oyunlar oynamak istersem de onları en iyi şekilde olmasa da kendimce güzel şekilde deneyimlemek istiyorum.
-Ghosting, ölü piksel, kronik vb. sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Bu konuda en güvenilir ve ileriye dönük olanı hangisi acaba?
- Dizi film izlerken de gözleri yormadan en akıcı şekilde izlemek istiyorum. (Tabii bu söylediklerim diğer modellere kıyasla ve fiyatına göre.)

Son düzenleyen: Moderatör:
7700 2k destekleyen bir karttır , bu sebepten dolayı 2k bir monitör almak daha mantıklı, rekabetçi oyunlarda valo cs vb bence 250 fps ortalama verir en kötü doku kalitesi vb düşürülüp fps 2k da yükseltilebilir , alıcağın monitörler zaten 180hz gayet yeterli olur.
FHD de bu kartla oynamak ihanet gibi bence..

Hissetmezsin bile. Profesyonel esporcu falan olsan belki. Shooter'larda fark etme ihtimalin yok, hele ki hayatinda ilk kez yuksek fps'te oyun oynayacaksan. Zaten bu kadar tryhard biriysen muhtemelen her ayari low'a alirsin, ultra'da fps oyunu oynayan bir pro gormedim. Bir de şöyle ek bir durum var, ekran yenileme hizi uzerinde aldigin fps ekranda yirtilmalara sebebiyet verir, zaten bunu icsellestirerek oynayacaksin muhtemelen. 1440p'nin bir avantaji daha var 1080p'ye, o da piksel adedi fazla oldugu icin hedef, adam secmek daha kolau. Koseler daha belli olur ama 1080p daha gercek zamanli gibi dusun, kare olustukca ekranina geliyor, frame rate cap'lersen ya da dusuk fps alirsan milisaniyelik eski kareleri goruyorsun, gecikme (latency) dedigimiz sey bu. 2k'da fps'ni kilitlesen bile bir latency hissedeceğini düşünmüyorum cunku halihazirda veya gecmiste bu ozelliklerle hic oynamadin.

7600 işlemci ve 7700XT ekran kartı ile Valorant, CS, PUBG ve Rainbow Six: Siege, CoD gibi oyunlarda yani rekabetçi oyunlarda iyi FPS alır mıyım gecikme olmadan biliyor musun?

Evet alırsın. FPS oyunlarında AMD hem NVIDIA'dan hem de Intel'den daha iyi. AMD ekran kartları CoD gibi oyunlarda daha iyi performans veriyor. CS ve Valorant gibi oyunlarda da önbellekten kaynaklı AMD işlemciler Intel'den iyi FPS veriyor. Zaten GPU olarak 7700xt>4060 Ti. Anti lag açıp yoluna bakarsın.

Görüntüyle işin yoksa sadece FPS ve düşük gecikme isterim. FPS oyunlarını oynarım diyorsan 1080p çözünürlük hala en mantıklısı. Rekabetçi biri değilim karışık oyun oynarım hem CS hem de RDR2 gibi dersen 2K da alabilirsin. 7700XT ve 7600 ikilisi her ikisinin de altından kalkar. Yalnız mesela monitörün 165Hz ise ve CoD gibi oyunlarda 165Hz'nin hakkını vermek istiyorsan 1080p daha mantıklı.

Hissetmezsin bile. Profesyonel esporcu falan olsan belki. Shooter'larda fark etme ihtimalin yok, hele ki hayatinda ilk kez yuksek FPS'te oyun oynayacaksan. Zaten bu kadar tryhard biriysen muhtemelen her ayari Low'a alirsin, Ultra'da FPS oyunu oynayan bir Pro gormedim. Bir de şöyle ek bir durum var, ekran yenileme hizi uzerinde aldığın FPS ekranda yirtilmalara sebebiyet verir, zaten bunu icsellestirerek oynayacaksin muhtemelen. 1440P'nin bir avantaji daha var 1080P'ye, o da piksel adedi fazla oldugu icin hedef, adam secmek daha kolau. Koseler daha belli olur ama 1080p daha gercek zamanli gibi dusun, kare olustukca ekranina geliyor, frame rate cap'lersen ya da dusuk FPS alirsan milisaniyelik eski kareleri goruyorsun, gecikme (latency) dedigimiz şey bu. 2K'da FPS'ni kilitlesen bile bir latency hissedeceğini düşünmüyorum cunku halihazirda veya gecmiste bu ozelliklerle hiç oynamadin.

Tabii ki oynamadım, yakın zamana kadar 10 yıldır 30 FPS LoL ve minefract Zula oynadım sadece
O yüzden almışken ileriye dönük beni mutlu edecek sorunsuz bir şey almak istiyorum

Sen en iyisi 2k al ve hemen test et. Baktin icine sinmiyor, beklentini karsilamiyor iade edip 1080p alirsin ilk yazilanlar arasinda söylediğim gibi. Boylece icinde ukde kalmamis olur.
iade vs uğraşmak istemiyorum çünkü daha pc'yi test falan edecem..

Tabii ki oynamadım, yakın zamana kadar 10 yıldır 30 FPS LoL ve minefract Zula oynadım sadece
O yüzden almışken ileriye dönük beni mutlu edecek sorunsuz bir şey almak istiyorum

iade vs uğraşmak istemiyorum çünkü daha pc'yi test falan edecem..
Bu videoları izle bence. Biraz fikir oluşturur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoları izle bence. Biraz fikir oluşturur.

bakacağım müsait zamanda fakat teknik detayları çok anlamıyorum ki..

türkçe videolardan zar zor bir şeyler anlıyorum bunu nasıl anlayacam bilmiyorum

Bakacağım müsait zamanda fakat teknik detayları çok anlamıyorum ki.

Türkçe videolardan zar zor bir şeyler anlıyorum bunu nasıl anlayacağım bilmiyorum.

Hangi oyunları oynuyorsun? Sadece üstteki yazdıkların mı? RDR2, GoW, Uncharted, The Last of Us, Ghost of Tsushima, Black Myth: Wukong, Stalker 2, RE4 remake vb oyunlara ilgin var mı? Bu tarz oyunları seviyorsan FSR 1080p bile olsa gerekli oluyor. 1080p de FSR açmak görüntüyü çöp etmek olduğu için 2K daha mantıklı bir seçim olur. Böyle oyunlarla hiç işim olmaz sadece FPS ve MOBA gibi oyunları oynarım, aşırı rekabetçi biriyim diyorsan 2K ekran gereksiz olur. Tamamen ne istediğin ile alakalı bir durum.

Steam donanım anketine göre %55'lik kesim 1080p kullanıyor. 2K kullanıcısı %19.5 civarı.

Ben 1440p kullanıyorum rekabetçi biri değilim ve 1080P'den geçtim. 1080P'ye dönmeyi düşünmüyorum. FPS geçmişi olarak bir tek Valorant oynadım onda da immo ve yüce görmüşlüğüm var. Hem 1080p 144Hz hem de 1440p 165Hz kullandım. 500 FPS üstü aldığım için 165Hz daha akıcıydı. Zaten 30 FPS LoL oynadıysan her türlü 7700XT ile çağ atlayacaksın. İster 1080p ister 2K olsun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı