7700XT sistem için F/P monitör önerisi

Bütçe
7000-9000

Jiyunotameni

Hectopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm, hayırlı geceler arkadaşlar. Sizce bu sistem için alınabilecek en güzel ve ileriye dönük F/P monitör hangisi? Başka öneriniz var mı?
Daha önce masaüstü sistem ya da monitör kullanmadığım için bu konu hakkında bilgim yok. Yoldaşım olacak monitör arıyorum.
Aradığım özellikler:
-Valorant/CS2/PUBG/Rainbow six: Siege/Warzone vb. FPS oyunlarını en akıcı en güzel şekilde gecikme olmadan oynamak istiyorum.
-İleride ekran kartı odaklı oyunlar oynamak istersem de onları en iyi şekilde olmasa da kendimce güzel şekilde deneyimlemek istiyorum.
-Ghosting, ölü piksel, kronik vb. sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Bu konuda en güvenilir ve ileriye dönük olanı hangisi acaba?
- Dizi film izlerken de gözleri yormadan en akıcı şekilde izlemek istiyorum. (Tabii bu söylediklerim diğer modellere kıyasla ve fiyatına göre.)

Son düzenleyen: Moderatör:
1080p almanı tavsiye etmem çünkü DLSS FSR gibi görüntüyü scale eden teknolojilerde kötü bir performans sunuyor, 2K olarak kendi aldığım ve memnun olduğum Samsung G65B modelini öneririm VA panel olmasına rağmen IPS gibi doygunluğu var IPS panelden geçmiş biri olarak çok iyi. Curved bir monitör 1000r bir kavisi var şahsen bir süre sonra alışıyorsun kavisli ekrana. Önerim bu olur sana.

Hangi oyunları oynuyorsun? Sadece üstteki yazdıkların mı? RDR2, GoW, Uncharted, The Last of Us, Ghost of Tsushima, Black Myth: Wukong, Stalker 2, RE4 remake vb oyunlara ilgin var mı? Bu tarz oyunları seviyorsan FSR 1080p bile olsa gerekli oluyor. 1080p de FSR açmak görüntüyü çöp etmek olduğu için 2K daha mantıklı bir seçim olur. Böyle oyunlarla hiç işim olmaz sadece FPS ve MOBA gibi oyunları oynarım, aşırı rekabetçi biriyim diyorsan 2K ekran gereksiz olur. Tamamen ne istediğin ile alakalı bir durum.

Steam donanım anketine göre %55'lik kesim 1080p kullanıyor. 2K kullanıcısı %19.5 civarı.

Ben 1440p kullanıyorum rekabetçi biri değilim ve 1080P'den geçtim. 1080P'ye dönmeyi düşünmüyorum. FPS geçmişi olarak bir tek Valorant oynadım onda da immo ve yüce görmüşlüğüm var. Hem 1080p 144Hz hem de 1440p 165Hz kullandım. 500 FPS üstü aldığım için 165Hz daha akıcıydı. Zaten 30 FPS LoL oynadıysan her türlü 7700XT ile çağ atlayacaksın. İster 1080p ister 2K olsun.

Bahsettiğin oyunların hiçbirini oynayamadım, onları geçtim ben 10 yıldır 30 FPS ile LoL, Minecraft ve Zula oynadım sadece o kadar. Yani heves edersem belki dediğin oyunları da oynarım ama yakın gelecekte konuda bahsettiğim oyunları oynarım. Rainbow Six: Siege ve CoD oyunlarını oynarım sonra belki AAA dediğin tarz oyunlar anca.

1080p almanı tavsiye etmem çünkü DLSS FSR gibi görüntüyü scale eden teknolojilerde kötü bir performans sunuyor, 2K olarak kendi aldığım ve memnun olduğum Samsung G65B modelini öneririm VA panel olmasına rağmen IPS gibi doygunluğu var IPS panelden geçmiş biri olarak çok iyi. Curved bir monitör 1000r bir kavisi var şahsen bir süre sonra alışıyorsun kavisli ekrana. Önerim bu olur sana.
normal bir monitör bile kullanmadım , şimdilik düz monitör alsam daha iyi fazla uçmayayım :D

Sana bir sey soyleyeyim mi? Sen su an hangi monitoru alsan sorunsuz ciktigi muddetce her turlu begeneceksin :D

30 fpsle yillarca lol oynayan biri stabil 60 alsa bile goruntu kalitesi degismeden, refah seviyesi yukselir.

Sana bir şey soyleyeyim mi? Sen su an hangi monitoru alsan sorunsuz ciktigi muddetce her turlu begeneceksin :D

60Hz 100 ms bile versek 30 FPS ten sonra beğenir. Bende eskiden 60Hz eski bir monitör kullanıyordum. İnternet cafedeki 1080p ghostingli VA 144Hz monitörü gördüğümde çağ atlamıştım. 🤣

Sana bir şey soyleyeyim mi? Sen su an hangi monitoru alsan sorunsuz ciktigi muddetce her turlu begeneceksin :D

30 FPS'le yillarca LoL oynayan biri stabil 60 alsa bile goruntu kalitesi degismeden, refah seviyesi yukselir.

Ben de öyle düşünüyorum fakat işte sorunsuz çıkıp çıkmayacağını bilemeyeceğim için en güvenilir satıcıdan ve diğerlerine kıyasla en güvenilir markadan almak istiyorum.
Hayal kırıklığı yaşamak ve iade süreci ile uğraşmak istemiyorum çünkü daha bilgisayarı test vs edeceğim, monitöre odaklanmaktan ziyade PC'ye odaklanmam gerek.
ASUS, MSI, Dell, Philips öneriliyor şu an ama niye herkes farklı bir şey öneriyor anlamadım.
Bir şey en iyisi ise nettir sonuçta değil mi? Ronaldo mu Messi mi sorusu gibi olsa yine güzel ikisinden birini alsam da pişman olmam.
180Hz 2K monitör ortalama 8K ASUS vb. , 240-260Hz modelleri var 13K'Ya aradaki tek fark Hz farkı mı oluyor? Linkini attığım monitörlerinden hangisi benim için daha sağlıklı olur

Ben de öyle düşünüyorum fakat işte sorunsuz çıkıp çıkmayacağını bilemeyeceğim için en güvenilir satıcıdan ve diğerlerine kıyasla en güvenilir markadan almak istiyorum.
Hayal kırıklığı yaşamak ve iade süreci ile uğraşmak istemiyorum çünkü daha bilgisayarı test vs edeceğim, monitöre odaklanmaktan ziyade PC'ye odaklanmam gerek.
ASUS, MSI, Dell, Philips öneriliyor şu an ama niye herkes farklı bir şey öneriyor anlamadım.
Bir şey en iyisi ise nettir sonuçta değil mi? Ronaldo mu Messi mi sorusu gibi olsa yine güzel ikisinden birini alsam da pişman olmam.
180Hz 2K monitör ortalama 8K ASUS vb. , 240-260Hz modelleri var 13K'ya aradaki tek fark Hz farkı mı oluyor? Linkini attığım monitörlerinden hangisi benim için daha sağlıklı olur.

Herkes farklı öneriyor çünkü kimse test sonuçlarına bakmıyor. Monitörler diğer teknolojik ürünlere benzemez. 1 ms yazsa bile gerçekte 5ms te olabilir 10 ms te olabilir. 1000:1 kontrast yazıp 900:1 kontrast olanda gördüm 1450:1 kontrast olanda gördüm. %110 sRGB yazar bazısı %90 çıkar bazısı da %125 çıkar. Ghosting olabilir de olmayabilirde. Tarama sorunu olaibilir de olmayabilirde. IPS glow olabilir de olmayabilirde. Birebir aynı monitör alırsınız sende tarama çizgileri çıkar onda çıkmaz. OLED monitör alırsınız birisinde coil whine çıkar diğerinde çıkmaz.

Aynı monitör olmasına rağmen birebir aynı değerleri de vermez. Ekran kartındaki silikon kalitesi gibi şans işidir. Testler büyük oranda ne çıkacağını söyler ama. Teknik özelliklerine göre monitör alma. 1ms yazıyor ya hani monitörlerde. Onun sebebi anlık gördüğü en düşük ms değeri oluyor genelde. Ortalamaya bakıyorsun 4-10ms civarı çıkıyor.

180Hz 2K monitör ortalama 8K ASUS vb. , 240-260Hz modelleri var 13K'Ya aradaki tek fark Hz farkı mı oluyor? Linkini attığım monitörlerinden hangisi benim için daha sağlıklı olur
Hocam 13k'lara cikabiliyorsan 7800 xt falan alirdin, 8k'ya da monitor. O hesaplara artik girme hic. Soyle dusun, su an bir karar verdin ve 2k 165-180hz monitor aldin. Zaten sen cag atlamis olacaksin her acidan, memnun olmama ihtimalin yok fps oyunlarinda. Hadi diyelim triple A oyunlarda bekledigin kadar yuksek fps almadin (her turlu full ultra olmasa da oyun ozelinde bazilarini high yapacagin, medium yapacagin, belki golge kapatacagin ayarlarla akici oynarsin ve 2k cozunurluk bunu unutma), sen zaten triple a hemen oynayamazsin anladigim kadariyla. Once icinde kalmis butun fps oyunlarini oynayacaksin. 2 sene sonra en kotu bu monitoru satar 1080p alirsin, o da en kotu ihtimal ama oyle bir sey yapacagini sanmiyorum.

Herkes farklı öneriyor çünkü kimse test sonuçlarına bakmıyor. Monitörler diğer teknolojik ürünlere benzemez. 1 ms yazsa bile gerçekte 5ms te olabilir 10 ms te olabilir. 1000:1 kontrast yazıp 900:1 kontrast olanda gördüm 1450:1 kontrast olanda gördüm. %110 sRGB yazar bazısı %90 çıkar bazısı da %125 çıkar. Ghosting olabilir de olmayabilirde. Tarama sorunu olaibilir de olmayabilirde. IPS glow olabilir de olmayabilirde. Birebir aynı monitör alırsınız sende tarama çizgileri çıkar onda çıkmaz. OLED monitör alırsınız birisinde coil whine çıkar diğerinde çıkmaz.

Aynı monitör olmasına rağmen birebir aynı değerleri de vermez. Ekran kartındaki silikon kalitesi gibi şans işidir. Testler büyük oranda ne çıkacağını söyler ama. Teknik özelliklerine göre monitör alma. 1ms yazıyor ya hani monitörlerde. Onun sebebi anlık gördüğü en düşük ms değeri oluyor genelde. Ortalamaya bakıyorsun 4-10ms civarı çıkıyor.
Aynen oyle.

Evet bu dediğiniz çok doğru, Donanım A. Forum'da bu konu hakkında çok konuşmuştuk.

IPS panel'i sevmememin tek sebebi IPS glow olurdu sanırım. VA'da siyah ekran gelince ekran sanki kapalı konumdaymış gibi oluyor baya iyi.

Evet bu dediğiniz çok doğru, Donanım A. Forum'da bu konu hakkında çok konuşmuştuk.

IPS panel'i sevmememin tek sebebi IPS glow olurdu sanırım. VA'da siyah ekran gelince ekran sanki kapalı konumdaymış gibi oluyor baya iyi.
Va panelin de tek artisi bu maalesef. Illa oled alacağız, o da asiri pahali.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı