7700XT sistemde ekranda pembe kareler var

youandeamons

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 7700 xt
Merhaba. Uzun süredir bu sorunla başa çıkmaya çalışıyorum. Bilgisayarımı yeni aldım sayılır(Gaming Gen TR'den aldım).ilk aldığım zamanlar bir sorun yoktu ama 2 haftadır ani FPS düşüşleri ve bu karelerin çıkmasıyla uğraşıyorum. Ekran kartında sorun var muhtemelen ama teknik servise gönderdim bir şey yok denilerek tekrar gönderildi.

Dosya Ekleri

• IMG_20250723_212643.jpg
    IMG_20250723_212643.jpg
    99,7 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_2025-07-22-17-01-23-976_com.miui.mediaviewer.jpg
    Screenshot_2025-07-22-17-01-23-976_com.miui.mediaviewer.jpg
    70 KB · Görüntüleme: 51
  • Screenshot_2025-07-22-16-59-57-101_com.miui.mediaviewer.jpg
    Screenshot_2025-07-22-16-59-57-101_com.miui.mediaviewer.jpg
    36,8 KB · Görüntüleme: 51
Merhaba. Uzun süredir bu sorunla başa çıkmaya çalışıyorum. Bilgisayarımı yeni aldım sayılır(Gaming Gen TR'den aldım).ilk aldığım zamanlar bir sorun yoktu ama 2 haftadır ani FPS düşüşleri ve bu karelerin çıkmasıyla uğraşıyorum. Ekran kartında sorun var muhtemelen ama teknik servise gönderdim bir şey yok denilerek tekrar gönderildi.
Sorun bende de var, genel bir yazılım sorunu. Gerçekten AMD düzeltmeyi düşünmüyor bunu sanırım anlık olduğundan tam alamadım ama küçük bir kısmını aldım ben de:

1753298135150.png

1753298203132.png

Mor yerlerin yeri değişiyor mu sabitmi monitördemi ya da PC'değil mi anlamak için soruyorum.
Düzenleme: AMD ile alakalıymış

Ben sizin yerinizde olsam RX 7700XT'ye denk olan bir NVIDIA GPU alırdım. AMD grafik sürücüleri sorunlu diye biliyorum.

Monitöründe olabilir mi?

Öncesinde yoktu hocam monötörü Xbox'da da kullanıyorum fakat ora da bir sorun olmuyor.

Sorun bende de var, genel bir yazılım sorunu. Gerçekten AMD düzeltmeyi düşünmüyor bunu sanırım anlık olduğundan tam alamadım ama küçük bir kısmını aldım ben de:

Eki Görüntüle 2541284

Eki Görüntüle 2541285

Ekran kartında bir sorun yok mu yani driver kaynaklı bir sorun mu?

Öncesinde yoktu hocam monötörü Xbox'da da kullanıyorum fakat ora da bir sorun olmuyor.

Ekran kartında bir sorun yok mu yani driver kaynaklı bir sorun mu?
Evet driver kaynaklı, 5 sürümdür aynı.

Zaten driver kaynaklı olduğunu ekran görüntüsü alınca çıkmasından anlayabilirsiniz. Ekran kartında bir problem olsaydı sadece ekranda böyle gözükürdü, ekran görüntüsünde çıkmazdı.

Evet driver kaynaklı, 5 sürümdür aynı.

Zaten driver kaynaklı olduğunu ekran görüntüsü alınca çıkmasından anlayabilirsiniz. Ekran kartında bir problem olsaydı sadece ekranda böyle gözükürdü, ekran görüntüsünde çıkmazdı.

Benimkiler sürekli gözüküyor ve telefondan çektim SS alıp denediğimde gözükmez ise sorun yok demektir yani doğru mu anladım?

Benimkiler sürekli gözüküyor ve telefondan çektim SS alıp denediğimde gözükmez ise sorun yok demektir yani doğru mu anladım?
Hayır tam tersi ekran görüntüsü alınca da ekranda gözüküyorsa driver problemidir. Çıkmıyorsa ya ekran ya da ekran kartı problemidir. Siz Xbox ile sorun yok diyorsanız ekran kartında.

Hayır tam tersi ekran görüntüsü alınca da ekranda gözüküyorsa driver proble midir? Çıkmıyorsa ya ekran ya da ekran kartı proble midir? Siz Xbox ile sorun yok diyorsanız ekran kartında.

Ha anladım hocam zaten sürekli FPS düşmesi yiyorum ve geçenlerde bilgisayarda bütün sesler birbirine girip saçma sesler çıkıp kendine restart attı ekran kartında bir sorun olduğu belli. Tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum bu konudan kaynaklı gamingentr hiçbir türlü bir sonuca vardırmıyor konuyu. Bilgisayarı aldığımdan belli adamakıllı oynayamadım bile sorunlarından dolayı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı