7750 TL sistem ve monitör önerisi

Siz olsanız hangi sistemi tercih ederdiniz?

• MSI Aegis-X

Oy: 0 0,0%
  • Toplama PC

Oy: 53 100,0%

• Oy verenlerin toplamı
    53

Dosya Ekleri

• IMG_0867.JPG
    IMG_0867.JPG
    301,9 KB · Görüntüleme: 81
@Recep Baltaş Hocam MSI anakart'da UEFI & BIOS ayarlarına giriyoruz fakat voltaj'dan dolayı büyük ihtimal Ram hızlarını 2133'den 3200'e atamıyoruz. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Enable ettim fakat sistem ayarları kaydedip reboot ettiğimde kendini kapatıyor tekrardan CMOS la biosu resetlemek zorunda kaldım.. Sorun ne olabilir?
1.2V ile 2666MHz, 1.3V ile de 3000MHz deneyebilir misiniz?
Sonuçlara göre 3200MHz için belirli değerler girilebilir. Ancak biraz araştırma yaptığımda 1.2V ile 2666MHz'de ve 1.3V ile 3000MHz'de sorunsuz çalıştığını söyleyenler olmuş.
Cevabınızı bekliyorum.

Hocam bir de bios'u güncellemeniz çok önemli. Mutlaka güncel versiyon olduğundan emin olun.

1.2V ile 2666MHz, 1.3V ile de 3000MHz deneyebilir misiniz?
Sonuçlara göre 3200MHz için belirli değerler girilebilir. Ancak biraz araştırma yaptığımda 1.2V ile 2666MHz'de ve 1.3V ile 3000MHz'de sorunsuz çalıştığını söyleyenler olmuş.
Cevabınızı bekliyorum.

Hocam bir de bios'u güncellemeniz çok önemli. Mutlaka güncel versiyon olduğundan emin olun.
Bios'u güncelleyip 3000'e çıkarabildim..sistemi overclockla 3.4 ghz'e çıkarttım, 3200 konusunda hala başarısızım sistem kendini kapatıp fabrika ayarlarına geri dönüyor (2133mhz) 3200'ü denediğimde acaba daha MSI için 3200mhz upodate'i gelmemiş olabilir mi?

Bios'u güncelleyip 3000'e çıkarabildim..sistemi overclockla 3.4 ghz'e çıkarttım, 3200 konusunda hala başarısızım sistem kendini kapatıp fabrika ayarlarına geri dönüyor (2133mhz) 3200'ü denediğimde acaba daha MSI için 3200mhz upodate'i gelmemiş olabilir mi?
Büyük ihtimal sağlıyordur hocam. Bios update ettikten sonra 1.35V ile 3200MHz deneyin. 1.4V önermem, belki ramlere de zarar verebilir garanti edemem, o kadar yüksek voltaj denemedim hiç ancak 1.4V ile de 3200MHz deneyebilirsiniz. Olacak mı acaba diyerek.
İşlemci için ise 1.4V ile 3.9GHz çıkarabilirsiniz. Voltaj değerlerini otomatik ayarlarda da bırakabilirsiniz tercih size kalmış. 3.9GHz ve stok soğutucu ile sistem stabil olarak çalışmakta. Ve sıcaklık değerleri normal seyretmekte.

Büyük ihtimal sağlıyordur hocam. Bios update ettikten sonra 1.35V ile 3200MHz deneyin. 1.4V önermem, belki ramlere de zarar verebilir garanti edemem, o kadar yüksek voltaj denemedim hiç ancak 1.4V ile de 3200MHz deneyebilirsiniz. Olacak mı acaba diyerek.
İşlemci için ise 1.4V ile 3.9GHz çıkarabilirsiniz. Voltaj değerlerini otomatik ayarlarda da bırakabilirsiniz tercih size kalmış. 3.9GHz ve stok soğutucu ile sistem stabil olarak çalışmakta. Ve sıcaklık değerleri normal seyretmekte.

Bu bilgisayarın ömrünü kısatlamaz mı hocam ? 3.9Ghz hız max 3.7'yi tavsiye ediyor Ryzen forumları bile.

Biliyorum hocam bunu sağol yardımın için, 3.7 ghz'e overclockladım şu an sistemi 3.9 denemedim henüz 1.350v cpu core voltajla,
3200mhz içinse araştırmalarım henüz daha msi ve amd lerin bios update'inin gelmediğini gösterdi 3200 mhz ile çalıştırabilen bi Ryzen kullanıcısı olduğunu sanmıyorum, MSI "MemoryTry It" şeklinde bi seçenek koymuş Bios'a, Ram markana göre değerleri otomatik ayarlıyo voltaj dahil ama 3200'de denemedim henüz..(Denendi sonuç negatif)

Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı1.PNG

3000mhz Ram, 3.7 ghz core speed, ortalama sıcaklık 45-60 Derece , sorunsuz çalışıyor

Bu bilgisayarın ömrünü kısatlamaz mı hocam ? 3.9Ghz hız max 3.7'yi tavsiye ediyor Ryzen forumları bile.
İşlemcinin 10 yıl olan ömrünü 9 yıla düşürür hocam. 3.0GHz'de bile exteme işlemci olduğu için fazlasıyla performanslı. Benim tavsiyem şu şekilde, 3.9GHz'i profil olarak ekleyip, büyük video'ları renderlayacağınız zaman işlemciyi 3.9GHz yapmanız. Render işleminden sonra geri 3.0'a düşürebilirsiniz. Hem ömründen kısaltmaz hem de render süresini boyuta göre fazlasıyla etkileyebilir.
@bgiannis @MrJacues performans ve oyun testlerini en kısa zamanda yeni bir konu olarak bekliyoruz :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı