7800x3D için Curve Optimizer ayarı nasıl olmalı?

Ben Core performans bost kapattım ve sıcaklıklar en az 20 derece fark etti oyunda ise FPS değerim aynı bu şekilde devam edeceğim gibi görünüyor.

İşlemciniz için hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz ve sıcaklık değerleriniz yük altında nasıl, CB R23 ile bir test yapıp sonucunu paylaşabilir misiniz?

Genel olarak en stabil değer tüm çekirdeklere eğri iyileştiricide negatif -30 değer verip SoC voltajını da 1.250 volt yaparak sorunsuz kullanılıyor. Ek olarak Ryzen Master kurup işlemcinizde ki en performanslı çekirdekler hangisi ise onlara -60 değer verebilirsiniz.

Selamlar voltaj düşürme konusunda bana da yardımcı olabilir misiniz Curve Optimizer diye bir şeçenek bulamadım burada yazana göre dediginiz gibi 1250 de ama dogru ayar mı emin olamadım buradan bir tek RAM'leri 6000MHz'ye yükseltmiştim farklı gösterdiği için başka bir ayar yapmadım

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-06-14 at 09.31.52 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-14 at 09.31.52 (1).jpeg
    260,1 KB · Görüntüleme: 46
  • WhatsApp Image 2024-06-14 at 09.31.52.jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-14 at 09.31.52.jpeg
    248,4 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Selamlar voltaj düşürme konusunda bana da yardımcı olabilir misiniz Curve Optimizer diye bir şeçenek bulamadım burada yazana göre dediginiz gibi 1250 de ama dogru ayar mı emin olamadım buradan bir tek RAM'leri 6000MHz'ye yükseltmiştim farklı gösterdiği için başka bir ayar yapmadım
Advance kısmında hangi seçenekler yer alıyor, fotoğrafını atabilir misiniz?

Kusura bakmayın biraz geç cevap veriyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınızın curve optimizer ayaları ile ilgili Reddit'te bir başlık buldum, bu adımları yapabilir misiniz?

Kusura bakmayın biraz geç cevap veriyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınızın Curve Optimizer ayaları ile ilgili Reddit'te bir başlık buldum, bu adımları yapabilir misiniz?

Ne zaman müsaitsen hocam önemli değil bu ayarları yaptım bilgisayar aşırı yavaşladı açılış ve sonrası mouse yavaş hareket ediyor falan sonra default ayarları yükledim
Düzeltme: Youtube dan birisinin yaptığı ayarları uyguladım ama emin değilim curver optimizer negatif 20 yapmıstı aynısını denedim testte en fazla 86 derece gözüktü

Dosya Ekleri

• 12325.jpg
    12325.jpg
    217,2 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Ne zaman müsaitsen hocam önemli değil bu ayarları yaptım bilgisayar aşırı yavaşladı açılış ve sonrası mouse yavaş hareket ediyor falan sonra default ayarları yükledim.
Düzeltme: YouTube'dan birisinin yaptığı ayarları uyguladım ama emin değilim curver optimizer negatif 20 yapmıstı aynısını denedim testte en fazla 86 derece gözüktü.

Kasa önden hava alıyorsa sorun çözülüyor eğer almıyorsa sıcak calısıyor.

Ne zaman müsaitsen hocam önemli değil bu ayarları yaptım bilgisayar aşırı yavaşladı açılış ve sonrası mouse yavaş hareket ediyor falan sonra default ayarları yükledim
Düzeltme: Youtube dan birisinin yaptığı ayarları uyguladım ama emin değilim curver optimizer negatif 20 yapmıstı aynısını denedim testte en fazla 86 derece gözüktü
Kusura bakmayın belirtmem gerekiyordu, orada ki yazan değerleri uygulamanız için değil de hangi ayarların hangi menüde olduğunu görmeniz için paylaştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı