7800x3D ve Thermaltake TH360 V2 sistem 71-72 dereceyi görüyor

Onur Özyaşar

Centipat
Daha fazla  
RAM
XPG Lancer 32GB (2x16) 6400 MHz CL32
Ekran kartı
Msi Rtx 4060 Ti Gaming Slim X 16 GB
Anakart
Asus Tuf Gaming x670e Plus
İşlemci
Amd Ryzen 7 7800x3D
Merhaba.

3 adet sıvı soğutma değiştirdim. Birinin pompası bırının fanı derken 3 defa değişim ve iade oldu bugün Vatan Bilgisayar'dan.
Thermaltake TH360 V2 beyaz 360mmlik sıvı soğutma aldım. HWiNFO64'ten bakınca masaüstünde boşta dereceler 54-55 derecelerde Valorant'a girince 71-72 derecelerde arkadaşlar. Nerede sorun var ben uğraşmaktan yoruldum dünyanın parasını verip sistem dizdim ancak halen sogutma konusunda sorun yaşıyorum. Daha önce garantiye giden Rampage bile boşta 60 derece oyunlarda 65 dereceydi. Sorun nerede yardımcı olabilecek var mı? Termal macun MX6 bu arada.

Thermaltake Th360 v2 Beyaz sıvı soğutma bu.
Rampage İceblade 7x120 kasam bu yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bazen yazılımsal olabiliyor sorun BIOS'unu güncelleyip fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsin ben öyle çözmüştüm derece 100'ü görüyordu.

Merhaba.

3 adet sıvı soğutma değiştirdim. Birinin pompası bırının fanı derken 3 defa değişim ve iade oldu bugün Vatan Bilgisayar'dan.
Thermaltake TH360 V2 beyaz 360mmlik sıvı soğutma aldım. HWiNFO64'ten bakınca masaüstünde boşta dereceler 54-55 derecelerde Valorant'a girince 71-72 derecelerde arkadaşlar. Nerede sorun var ben uğraşmaktan yoruldum dünyanın parasını verip sistem dizdim ancak halen sogutma konusunda sorun yaşıyorum. Daha önce garantiye giden Rampage bile boşta 60 derece oyunlarda 65 dereceydi. Sorun nerede yardımcı olabilecek var mı? Termal macun MX6 bu arada.

Hocam değerler normal 7800x3d için yani. Ben pek bilmem hocamın elinde olduğu için ona sorun @MelihÖzer .

Merhaba.

Uzmanı değilim ama boruların birinin soğuk diğerinin sıcak olmasına, odanın sıcaklığına, radyatör bloğunun konumuna ve sağlam olup olmadığına bakmanızda bir fayda var. Ayrıca muhtemelen Ryzen oto Boost gibi meselelerdende yapıyor olabilir

Uzmanı değilim ama boruların birinin soğuk diğerinin sıcak olmasına, odanın sıcaklığına, radyatör bloğunun konumuna ve sağlam olup olmadığına bakmanızda bir fayda var. Ayrıca muhtemelen Ryzen oto Boost gibi meselelerdende yapıyor olabilir
Hocam montaj bu şekilde sorun olacağını sanmıyorum aslında elimi sıvısogutma fanlarinin üstüne koyunca sıcak ama çok az hava üflüyor şeklinde armory crateden otomatik fan ayarını seçtim ne yapacağımı bilmiyorum artık inanın

Bios sürümü güncel hocam

Dosya Ekleri

• 20250513_004149.jpg
    20250513_004149.jpg
    324,1 KB · Görüntüleme: 31
Hocam montaj bu şekilde sorun olacağını sanmıyorum aslında elimi sıvısogutma fanlarinin üstüne koyunca sıcak ama çok az hava üflüyor şeklinde Armoury Crate'den otomatik fan ayarını seçtim ne yapacağımı bilmiyorum artık inanın

BIOS sürümü güncel hocam

O üstteki sıvı soğutma fanları dışarı üflemeli eğer kasanın içine üflüyorsa o yüzden olabilir bir bakar mısınız?

Bazen yazılımsal olabiliyor sorun BIOS'unu güncelleyip fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsin ben öyle çözmüştüm derece 100'ü görüyordu.

Hocam BIOS güncel.

Hocam değerler normal 7800x3d için yani. Ben pek bilmem hocamın elinde olduğu için ona sorun @MelihÖzer .
değil hocam rampage eskı sıvı sogutmamı alırken bıle bosta 35 40 arası valorant gibi oyunlarda 63 65 arasıydı suan thermaltake boşta 58 60 derecelerde

O üstteki sıvı soğutma fanları dışarı üflemeli eğer kasanın içine üflüyorsa o yüzden olabilir bir bakar mısınız?
dışa üflüyor ama çok az üflüyor

Hocam BIOS güncel.

Değil hocam Rampage eskı sıvı sogutmamı alırken bıle bosta 35 40 arası Valorant gibi oyunlarda 63 65 arasıydı şu an Thermaltake boşta 58 60 derecelerde

Dışa üflüyor ama çok az üflüyor

Hocam acaba fanların devrini ayarlama şansınız var mı? Belki sessiz modda kalmış olabilirler

Hocam montaj bu şekilde sorun olacağını sanmıyorum aslında elimi sıvısogutma fanlarinin üstüne koyunca sıcak ama çok az hava üflüyor şeklinde armory crateden otomatik fan ayarını seçtim ne yapacağımı bilmiyorum artık inanın

Bios sürümü güncel hocam
Hocam sizin fanların hepsi dışarı üflüyor sanki. İçeri üfleyen fan var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı