7800XT, FSR4 destekleyecek mi?

FSR 3 ve FSR 3.1 kullandım, cidden kötü gözüküyor. FSR 4'e lafım yok gayet iyi ama, FSR 3 cidden kötü çalışıyor. Denediğim kartlar RX 6600 XT, 3080, 4070 Super ve 4070 Ti Super. Çoğu güncel oyunuda oynadım. Kare oluşturma kısmı iki markada da iyi çalışmıyor ama, FSR 4 ve DLSS 4 çok iyi çalışıyor. FSR 3 benim için kare oluşturmadan bile kötü bir teknoloji. Nadir birkaç oyun hariç çoğu oyunda berbat çalışıyor. DLSS ile arasında dağlar kadar fark var.

Kıyaslama videolarında bile aradaki farklar açıkça gözüküyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela aşağıdaki videoda dakika 8:45 açın. Aradaki fark devasa.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

7800XT ile Quality ayarında denediğimde bu kadar bozulma olmuyor çok aşırı ince detaylara durup baktığımda hafiften belli oluyordu. FSR 3 zaten quality aşağısında kullanılmaz, kullanılmamalı. Qualitynin aşağısı bozuyor görüntüyü.

Ben senin "FSR4 3000 Serisi DLSS performans seviyesine yeni ulaştı" mesajına cevap veriyorum, bu cümleye ne kadar uzun açıklama yazabilirim?
Performans ile kalite farklı şeyler diyorum, FSR4 görüntü kalitesini amaçlıyor, hala inatla berbat performans diyorsun, kalite ile performansın farkını nasıl açıklayacağım?

Neyin performansından bahsediyorsun performans genel bir şey zaten görüntüyü ne kadar az etkileyip o kadar FPS vermesi ile ilgili ben tek bir ifade kullanıyorum. 3000 serisi performansına ulaştı derken 7000 serisininde bile kötü bir FSR performansı olduğu için 3000 serisine göre anca şimdi yarışabilirler anlamında dedim yoksa tabii rakibi 5 yıl önce çıkan kart olamaz. Bu videoda neden 7000 serisinde bile FSR oldukça kötü dediğimi anlayabilirsin arada çok fark var.

7800XT ile quality ayarında denediğimde bu kadar bozulma olmuyor çok aşırı ince detaylara durup baktığımda hafiften belli oluyordu. FSR 3 zaten quality aşağısında kullanılmaz, kullanılmamalı. Qualitynin aşağısı bozuyor görüntüyü.

Kendimde kalite ayarında kullanıyordum hep, bu dediklerim kalite modunda da geçerli. İncelemelere bakarak da doğrulayabilirsin. DLSS 4'ün Ultra performans = FSR kalite. Birebir kıyaslamasını yapmadım ama, ciddi derecede fark var. Daha bile kötü gözüküyor olabilir. DLSS 4 seviyesine yaklaşmasını elbette beklemiyorum ama, oynanmayacak kadar kötü yapıyor çoğu oyunda. GoW Ragnarok, AC Mirage gibi iyi çalıştığı oyunlarda sorun yok ama, çoğu oyun için bu geçerli.

Mesela dakika 6:32 de titremeler yine bariz gözüküyor. FSR 3'ün çok fazla sorunu var. Titremeler, bozulmalar, doku kaybı (örneğin tellerdeki detayların yok olması), karakterlerin doku kalitesinde azalma, ghosting (DLSS 4'te ghosting sorunu çözüldü) vb sıkıntılar mevcut.

Benim kabul edebileceğim bir görüntü kalitesine sahip değil. Sırf FSR ve RT performansı yüzden 7900XT yerine 4070 Ti Super almıştım. Bilgisayara tonla para veriyoruz, doğal olarak iyi bir görüntü kalitesi beklemem normal. Kaldı ki 1080p ve 1440p için FSR 3 kesinlikle yetersiz.

Neyin performansından bahsediyorsun performans genel bir şey zaten görüntüyü ne kadar az etkileyip o kadar FPS vermesi ile ilgili ben tek bir ifade kullanıyorum. 3000 serisi performansına ulaştı derken 7000 serisininde bile kötü bir FSR performansı olduğu için 3000 serisine göre anca şimdi yarışabilirler anlamında dedim yoksa tabii rakibi 5 yıl önce çıkan kart olamaz. Bu videoda neden 7000 serisinde bile FSR oldukça kötü dediğimi anlayabilirsin arada çok fark var.

O zaman en başından genel olarak bahsettiğini söylesen iyi olmaz mı hani? Ben 3 sayfadır FPS hakkında konuşuyorum.
Performans dediğin zaman benim aklıma ilk gelen şey FPS farkı.

Kalite altı bozulduğunu söylüyoruz zaten, benim değindiğim nokta AMD tarafını gömmeniz.

NVIDIA ekran kartı kullanıp driver olarak sorun yaşıyorum son zamanlarda, kısaca NVIDIA sadece 5000 serisini değil yavaş yavaş GTX serisine kadar batırıyor.

MFG konusuna gelirsek zaten iyi çalıştığı falan yok.

Konudan sapmaya gerek yok, FSR4 yazılımsal olarak 7000 serisine gelebilir, iddialar bulunuyor.

Bu FSR teknolojisi aslında yeni teknoloji gibi göründü yeni teknoloji değildi Battlefield 3 oyununda "çözünürlük genişliği" adına bir ayar var aynı FPS artışı ve grafik bozulmasına neden oluyor bu CS2 oyununda yanılmıyorsam fidelity super bilmem ne ayarıydı mevcut çözünürlüğün altında işleme yapıyordu aynı FSR teknolojisi gibi FSR"nin tek avantajı quality ayarında bozulmadan FPS artışı sağlıyor bunu çoğu kişide bilmiyor.

Bu FSR teknolojisi aslında yeni teknoloji gibi göründü yeni teknoloji değildi Battlefield 3 oyununda "çözünürlük genişliği" adına bir ayar var aynı FPS artışı ve grafik bozulmasına neden oluyor bu CS2 oyununda yanılmıyorsam fidelity super bilmem ne ayarıydı mevcut çözünürlüğün altında işleme yapıyordu aynı FSR teknolojisi gibi FSR"nin tek avantajı quality ayarında bozulmadan FPS artışı sağlıyor bunu çoğu kişide bilmiyor.

FidelityFX Super Resolution, FSR zaten bu, gibi falan değil.
CS2'de hem FPS düşürüyor hem görüntüyü dehşet bozuyor, onda çok kullanılmaz.

O zaman en başından genel olarak bahsettiğini söylesen iyi olmaz mı hani? Ben 3 sayfadır FPS hakkında konuşuyorum.
Performans dediğin zaman benim aklıma ilk gelen şey FPS farkı.

Kalite altı bozulduğunu söylüyoruz zaten, benim değindiğim nokta AMD tarafını gömmeniz.

NVIDIA ekran kartı kullanıp driver olarak sorun yaşıyorum son zamanlarda, kısaca NVIDIA sadece 5000 serisini değil yavaş yavaş GTX serisine kadar batırıyor.

MFG konusuna gelirsek zaten iyi çalıştığı falan yok.

Konudan sapmaya gerek yok, FSR4 yazılımsal olarak 7000 serisine gelebilir, iddialar bulunuyor.

Ben AMD tarafını gömmüyorum doğru bir şey yapsa söylerim ki söylüyorum ama FSR3 güzellemesi yapmanız saçma amacın sadece FPS artmasıysa Ultra performans modunda kullan oyun çamur olsun. İkisi de dengeli olmalı.

Ben driver sorunu yaşamadım daha eski serilere bakarsak AMD'nin burada da daha problemli olduğu kullanıcı şikayetlerinden belli oluyor.

MFG yerine göre iyi çalışan bir teknoloji olmasında fayda var isteyen kullanır istemeyen kullanmaz çoğu oyunda akıcılık açısından fayda sağlıyor gecikme olarak da 2X bandında değerler ortalama, hikayeli oyunlar için kullanılır. Reflex 2 çıktığında duruma göre değerlendirilir daha erken pek entegre edilmedi oyunlara.

FSR 4 tam olarak nasıl 7000 serisine gelecek? O ancak yazılımsal bir güncellemedir donanımsal tabanı olmadan FSR 4 getiremezler FSR 3.5 falan derler ismine.

FSR 4 tam olarak nasıl 7000 serisine gelecek? O ancak yazılımsal bir güncellemedir donanımsal tabanı olmadan FSR 4 getiremezler FSR 3.5 falan derler ismine.

Kaçıncı kez yazılımsal olarak yazmam lazım? Yazılımsal olarak gelecek diyorum sen ancak yazılımsal olarak gelir diyorsun.

İlk sayfada 2 adet gömdüğün mesaj var, tartışmaya gerek yok.

Kaçıncı kez yazılımsal olarak yazmam lazım? Yazılımsal olarak gelecek diyorum sen ancak yazılımsal olarak gelir diyorsun.

İlk sayfada 2 adet gömdüğün mesaj var, tartışmaya gerek yok.

O zaman FSR4 deme FSR iyileştirmesi de. Adam 9000 serisindeki FSR'dan bahsediyor. Yapay zeka destekli olan düzgün çalışan. Bununla alakası olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı