79 Mbps altyapı VDSL mi?

Ivar Lothbrok

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Şu an TurkNet kullanıyorum ve 13 Mbps download 0.5 Mbps upload hızı alıyorum. Kullandığım modem.
VMG3312-B10B numaralı modem ve sanırım ADSL bir modem. NetSpeed'de ne kadar internet hızı alırım testi yaptığımda 79 Mbps hız ve santrale uzaklık 120m dedi.
Yani benim internetim VDSL demek mi oluyor bu? NetSpeed sağlayıcısına geçeceksem altyapım VDSL ise modemimi de VDSL almalıyım, değil mi? Sormak istediğim benim altyapım VDSL mi ve modemi değiştirmeli miyim? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• net speed.png
    net speed.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 153
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Şu an TurkNet kullanıyorum ve 13 Mbps download 0.5 Mbps upload hızı alıyorum. Kullandığım modem.
VMG3312-B10B numaralı modem ve sanırım ADSL bir modem. NetSpeed'de ne kadar internet hızı alırım testi yaptığımda 79 Mbps hız ve santrale uzaklık 120M dedi.
Yani benim internetim VDSL demek mi oluyor bu? NetSpeed sağlayıcısına geçeceksem altyapım VDSL ise modemimi de VDSL almalıyım, değil mi? Sormak istediğim benim altyapım VDSL mi ve modemi değiştirmeli miyim? Teşekkürler.

Altyapınız VDSL modeminizde VDSL.

Eveti 79 Mbps VDSL'dir. Fakat alamazsınız zira VDSL için port yok bölgenizde. Hangi ISS'ye geçerseniz geçin VDSL'ye geçiş şu anlık yapamazsınız port olmadığı için.

Modeminizde sorun yok, VDSL destekli.

Şuanda port yok, geçemezsiniz.
Ama ben şu anda internet kullanıyorum.Yani portum var.TurkNet ile olan bağlantımı kesip NetSpeed'e geçemez miyim ?
Eveti 79 Mbps VDSL'dir. Fakat alamazsınız zira VDSL için port yok bölgenizde. Hangi ISS'ye geçerseniz geçin VDSL'ye geçiş şu anlık yapamazsınız port olmadığı için.

Modeminizde sorun yok, VDSL destekli.
Şu anda internet kullanıyorum.TurkNet ile olan bağlantımı kesip NetSpeed'e geçemez miyim ?

Elinizdeki modem VDSL2 gözüküyor. YAPA portundaysanız Netspeed Turk.net'in portundan hizmet sunamaz. Şu anda VDSL portunda değilseniz VDSL kullanamazsınız. Zira, hattı nereye takacaklar?

Elinizdeki modem VDSL2 gözüküyor. YAPA portundaysanız Netspeed Turk.net'in portundan hizmet sunamaz. Şu anda VDSL portunda değilseniz VDSL kullanamazsınız. Zira, hattı nereye takacaklar?
Port açıldığını nasıl anlayacağım?Veya nasıl açtıracağım.Bunun bir yöntemi var mı acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı