7900 XT mi? 4070 Ti mı?

7000 serisinde de AV1 codec olacak diye hatırlıyorum. Ancak Nvidia' nın yayın için teknolojileri daha iyi olduğundan dolayı yayın yapmayı kesin olarak düşünüyor ve bütçe de aşılmıyorsa 4070 Ti alınız. Oyun oynayacaksanız 7900 XT.

Bu durumda sanırım öneriniz 7900 XT tarafında diye anlıyorum hocam, peki canlı yayın açma konusunda bilginiz var mıdır, ısrarla o konuda NVIDIA dışında asla yapamazsın görüşü verdi arkadaşlarım ama dediğim gibi hakim olmadığım bir konu.

Hocam yayın işine girecekseniz 4070 Ti alın çözünürlüğünüzde 2K olduğu için tam ayarında gidecek bir kart 4070 Ti ama 4K oyunculuk deseydiniz kesinlikle 7900XT önerirdim.

En sorunsuz ve uzun ömürlü kullanımı 4070 Ti sunuyor. Tabii birazdan AMD öneren bir arkadaş gelip kardeşim sen 7900 XT al en ufak bir optimizasyon sıkıntı yaşadığın zaman, coil whine sıkıntısı yaşadığın zaman ben bizzat gelip sıkıntılarını çözeceğim diyorsa 7900XT'ye de şans verilebilir.
Bu arkadaşın yorumuna "Beğenmedim" emojisi atanları benim son konuya davet ediyorum.

Aklın varsa Nvidia'dan şaşma diyorum konu sahibine.

7000 serisinde de AV1 codec olacak diye hatırlıyorum. Ancak Nvidia' nın yayın için teknolojileri daha iyi olduğundan dolayı yayın yapmayı kesin olarak düşünüyor ve bütçe de aşılmıyorsa 4070 Ti alınız. Oyun oynayacaksanız 7900 XT.

Bu arkadaşın yorumuna "Beğenmedim" emojisi atanları benim son konuya davet ediyorum.

Aklın varsa Nvidia'dan şaşma diyorum konu sahibine.
AMD FX işlemcileri çıkarttı aylarca çok iyi işlemciler, İntel şimdi naneyi yedi propagandası yaptılar sırf inat olsun diye tost makinesi gibi işlemcileri yıllarca kullanıp kendilerine eziyet ettiler. RX ekran kartları çıktı, kronik sorunlu kartları yine fiyat performans diye kendilerini kandırarak kullandılar. Şimdi de her anlamda daha iyi olduğu halde 4XXX serisine karşı AMD "muadillerinin" çok iyi olduğunu iddia ediyorlar.

AMD'ci arkadaşlar teknoloji konusunda çok bilgili olduklarını, araştırdıklarını ama Nvidia kullanıcılarının tamamen marka takıntısı olduğu için Nvidia seçtiğini zannediyorlar ama Ryzen serisinin ne kadar popüler olduğuna bakarsanız bunun gerçek olmadığını, insanların rasyonel bir şekilde düşünerek en iyi işlemcileri artık AMD'nin ürettiğini görerek İntel'den geçiş yaptıklarını görebilirler. Uzun lafın kısası AMD ekran kartlarının sektörün %2-%5 aralığında sıkışmasının sebebi insanların marka takıntısı değil, AMD kartların hala Nvidia ile yarışamıyor olmasından kaynaklı.

Benim anlamadığım şey ise insanların sadece AMD problemini gördüğü =D

Reddit'e ya da youtube bakarsanız binlerce tost olan 3090 & 4090 ekran kartlarını görebilirsin 12PWRH adaptörü yüzünden. Öte yandan bükülen PCB'ler mi patlayan VRM'ler mi siz düşünün.

Teknoloji şans işidir kısacası.

Yazılım konusuna gelirsek AMD'de de artık DLSS 3 muadili var ve hiçbir fark yok. Nvidia hala donanımsal diyerek insanları kandırmaya devam etsin. Öte yandan AMD GTX 1060'a bile AFMF(DLSS 3) desteği versin :D

Sorunun cevabı ise modelleme veya render yapacaksan kesinlikle Nvidia almalısın, bu konuda AMD çok geride.

Ama oyun ve yayın yapacaksan kesinlikle 7900XT almalısın.

Öte yandan AMD'nin açık kaynak kodculuğu sağolsun 6900XT'im 4070Ti'dan daha fazla performans veriyor :)

Son düzenleme:
Benim anlamadığım şey ise insanların sadece AMD problemini gördüğü =D

Reddit'e ya da youtube bakarsanız binlerce tost olan 3090 & 4090 ekran kartlarını görebilirsin 12PWRH adaptörü yüzünden. Öte yandan bükülen PCB'ler mi patlayan VRM'ler mi siz düşünün.

Teknoloji şans işidir kısacası.

Yazılım konusuna gelirsek AMD'de de artık DLSS 3 muadili var ve hiçbir fark yok. Nvidia hala donanımsal diyerek insanları kandırmaya devam etsin. Öte yandan AMD GTX 1060'a bile AFMF(DLSS 3) desteği versin :D

Sorunun cevabı ise modelleme veya render yapacaksan kesinlikle Nvidia almalısın, bu konuda AMD çok geride.

Ama oyun ve yayın yapacaksan kesinlikle 7900XT almalısın.

Öte yandan AMD'nin açık kaynak kodculuğu sağolsun 6900XT'im 4070Ti'dan daha fazla performans veriyor :)

Yani evet hocam dediğim gibi oyun ve bir ihtimal yayın açmak amaçlı kullanacağım. Öyle aşırı kompleks bir oyunda yok açıkçası envanterimde ancak güzel bir şey toplamak hedefim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı