Çözüldü 7950x3D ve 4070 Ti sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ouz22

Femtopat
Daha fazla  
PC 2 aylık. Tüm testler yapıldı(stres, bellek vs. varsa aklınıza gelen sorabilirsiniz). Tüm driverlar güncellendi (elimden geldiğince başardığımı düşünüyorum). Hala mavi ekran hatası alıyorum.

• İşlemci AMD Ryzen 9 7950x3D.
  • Ekran kartı Palit 4070 Ti Super jetstream OC.
  • RAM G.Skill Ripjaws S5 DDR5 5600 MHz CL46 2x16 GB.
  • Anakart MSI Pro B650M-B DDR5 AM5.
  • SSD Kingston KC3000 1TB 7000-6000 MB/s

Çözüm
Zaten hiç olmaması gerek. Şimdi şu şekilde dene. Nvidia kartını tak. Görüntüyü Nvidia GPU'dan al. BIOS'a gir. AMD GPU kaldır. DDU ile AMD sil. Sonra Nvidia sürücünü yükle.
Chorome aç. Ayarlarlar kısmına gir hakkındaya tıkla. Orada güncelleme varsa otomatik yapacak.
Ayarlar kısmında sistem kısmına gir. Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan kısmını devre dışı bırak.
Performans kısmından Bellek Tasarrufu kısmı kapalı olsun. Sonra Chorome kapatıp açıp gelişmeleri bildir.
Hocam aslında 400 MHz eksik ya da fazla olsun mavi ekran hatası verecek kadar etkili olmaz. Fakat bazı sistemlerde bu kadarcık fark bile sorun çıkarabiliyor. Zira işlemci ve RAM ortak çalışıyorlar.
RAM'ler açısından bir problem yaratır mı?
Hayır hocam sorun olmaz.

Hocam aslında 400 MHz eksik ya da fazla olsun mavi ekran hatası verecek kadar etkili olmaz. Fakat bazı sistemlerde bu kadarcık fark bile sorun çıkarabiliyor. Zira işlemci ve RAM ortak çalışıyorlar.

Hayır hocam sorun olmaz.
Yardımın için çok teşekkür ederim dünden beri bu şekilde kullanıyorum. Eğer bidaha hata alırsam sizinle paylaşacağım, tekrar teşekkürler.

@ouz22 Ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar yükleyin.

1736021469271.png

Eki Görüntüle 2389070

Nvidia yeterli mi yoksa AMD'nin ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar yüklemeli miyim?

@ouz22

NVIDIA sürücülerini kaldırın hocam.
Yaptım hocam teşekkürler, herhangi bir problemde tekrar bu konu üzerinden iletişime geçeceğim.

Tekrar bir mavi ekran hatası aldım.

@ouz22

NVIDIA sürücülerini kaldırın hocam.
Tekrar bir mavi ekran hatası aldım hocam ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 2389070

Hocam iyi akşamlar tekrar bir mavi ekran hatası aldım da bakma şansınız var mı?

Son düzenleme:
@ouz22

Bellek sıkıştırma ile ilgili hata almışsınız RAM hızınızı orijinal değerlere getirin 5200 MT/s olarak.

Kod:
PROCESS_NAME:  MemCompression

Kod:
SYMBOL_NAME:  nt!ST_STORE<SM_TRAITS>::StDmCombinePageEntry+6a

MODULE_NAME: nt

IMAGE_NAME:  ntkrnlmp.exe

IMAGE_VERSION:  10.0.19041.5247

STACK_COMMAND:  .cxr 0xffff860289e7e970 ; kb

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET:  6a

FAILURE_BUCKET_ID:  0x154_c0000005_nt!ST_STORE_SM_TRAITS_::StDmCombinePageEntry

OS_VERSION:  10.0.19041.1

BUILDLAB_STR:  vb_release