Çözüldü 7950x3D ve 4070 Ti sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ouz22

Femtopat
Daha fazla  
PC 2 aylık. Tüm testler yapıldı(stres, bellek vs. varsa aklınıza gelen sorabilirsiniz). Tüm driverlar güncellendi (elimden geldiğince başardığımı düşünüyorum). Hala mavi ekran hatası alıyorum.

• İşlemci AMD Ryzen 9 7950x3D.
  • Ekran kartı Palit 4070 Ti Super jetstream OC.
  • RAM G.Skill Ripjaws S5 DDR5 5600 MHz CL46 2x16 GB.
  • Anakart MSI Pro B650M-B DDR5 AM5.
  • SSD Kingston KC3000 1TB 7000-6000 MB/s

Çözüm
Zaten hiç olmaması gerek. Şimdi şu şekilde dene. Nvidia kartını tak. Görüntüyü Nvidia GPU'dan al. BIOS'a gir. AMD GPU kaldır. DDU ile AMD sil. Sonra Nvidia sürücünü yükle.
Chorome aç. Ayarlarlar kısmına gir hakkındaya tıkla. Orada güncelleme varsa otomatik yapacak.
Ayarlar kısmında sistem kısmına gir. Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan kısmını devre dışı bırak.
Performans kısmından Bellek Tasarrufu kısmı kapalı olsun. Sonra Chorome kapatıp açıp gelişmeleri bildir.
RAMMap > EMPTY > EMPTY STANDBY LIST yapın 9,6 GB CACHE birikmiş silip serbest bırakın verileri.

Eki Görüntüle 2390800

Tamamlanan bölümünde 16 GB fiziksel RAM kullanıyor şuan sistem, 35,6GB olan ise 32 GB olanı fiziksel RAM, 3,6GB kalan kısım ise SSD üzerinden PAGEFILE dosya talep edecek sistem 32GB RAM boyutunu geçerseniz.
İlk dediklerinizi yaptım herhangi bir değişiklik farketmedim, en altta yazdığınız ile ilgili bir şey yapmam gereklı mi onu anlamadım hocam.

RAMMap > EMPTY > EMPTY STANDBY LIST yapın 9,6 GB CACHE birikmiş silip serbest bırakın verileri.

Eki Görüntüle 2390800

Tamamlanan bölümünde 16 GB fiziksel RAM kullanıyor şuan sistem, 35,6GB olan ise 32 GB olanı fiziksel RAM, 3,6GB kalan kısım ise SSD üzerinden PAGEFILE dosya talep edecek sistem 32GB RAM boyutunu geçerseniz.
Hocam tekrar mavi ekran hatası yedim de bakabilir misin?

@turko35408

İlgilebilecek var mı?

Son düzenleme:
@ouz22 Disklere Error Scan testi yapıp sonuçları paylaşın.

1736384431649.png

Ve buradaki komutları sırasıyla deneyin.

MSI Center yazılımı yüklü ise denemek için kaldırın.

Son düzenleme:
@ouz22 Disklere Error Scan testi yapıp sonuçları paylaşın.

Eki Görüntüle 2392117

Ve buradaki komutları sırasıyla deneyin.

MSI Center yazılımı yüklü ise denemek için kaldırın.
Error Scan testi daha önce de yapmıştım, tekrar yaptım tamamen yeşil çıktı, komutları sırasıyla yaptım bir sorun görünmedi MSI Center yüklü onu da kaldırdım, sorun devam ederse tekrar buraya atacağım teşekkürler.

Güncel sisteme neden güncel olmayan OS ? Temiz kurulum ile 24H2 geç.
BIOS'tan AMD ekran kartını kapat.
Bu testleri yap ve sonuçları yolla.
Format sonrası Nvidia sürücüsü olarak bunu yükle.

Windows 10 kullanmayı tercih ediyorum o yüzden, testleri yaptım sonuçlarında bir problemle karşılaşmadım. BIOS'tan kapatıyorum AMD ekran kartını, Wİndows 11 e geçiş yapmam gerekli mi?

Ekran görüntüsü 2025-01-09 202933.png

Sizin problem ile karşılaşıp karşılaşmamanız önemli değil. Ne isteniliyorsa yollayın ve ne söyleniyorsa geçin. Kısaca temiz bir Win 11 kuracaksın. Disk testlerini buraya atacaksın.
Sonra Win update ile ne varsa yüklüyorsun, sürücü bulucu veya optimizasyon araçları kullanmıyorsun. Nvidia sürücünü verdiğimi yükleyip gelişmeleri bildiriyorsun.

Sizin problem ile karşılaşıp karşılaşmamanız önemli değil. Ne isteniliyorsa yollayın ve ne söyleniyorsa geçin. Kısaca temiz bir Win 11 kuracaksın. Disk testlerini buraya atacaksın.
Sonra Win update ile ne varsa yüklüyorsun, sürücü bulucu veya optimizasyon araçları kullanmıyorsun. Nvidia sürücünü verdiğimi yükleyip gelişmeleri bildiriyorsun.
Ekran görüntüsü 2025-01-09 203210.png

Testleri gönderdiğim şekilde, Win 11 geçtiğimde bazı oynadığım oyunlarda oyuna girememe, fps düşüşleri, anlık drop gibi sorunlar olabildiğini duydum ve yaşayan arkadaşlarım oldu, geçmediğim durumda mavi ekran sorununu çözme şansım yok mu bilmediğim için soruyorum.

USB ile. Temiz kurulum diyorum onun için.
ISO'yu Microsf sayfasından indir.
Kurulumu bu videodaki gibi yapacaksın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı