8.000-9.000₺ üniversite ve oyun için laptop tavsiyesi

adcdiff

Femtopat
Katılım
22 Haziran 2020
Mesajlar
5
Beyler merhaba öncelikle, ben bu sene üniversiteye gideceğim ve bir tane laptop almak istiyorum. Bütçem 8-9 bin lira ve bu bilgisayarla LoL, FM20, ETS 2, FL12, vr, derslerimle ilgili şeyleri rahatlıkla kullanmak istiyorum. Bir 4-5 sene beni götürse iyi olur en azından, İstanbul'da yaşıyorum. Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
 
Monster ve MSI oyun laptopları arasından 10. Nesil i5 veya i7 işlemcili, min 8 önerdiğim ise 16 gb ram bellekli MUTLAKA ssd içeren bir laptop bakabilirsin. Casper excalibur parçalar olarak çok güzel görünüyor ama birkaç tanıdığımdan olumsuz dönüş aldım, o yüzden Casper ı bilemiyorum
 
Sanırım bugün Monster Abra A5 v15.8.1'in 16 GB ram'li halini alacağım dostum. 8.451,82 oluyor fiyatı. Aynı özellikleri v15.8'de yaptığında 8.640 lira gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. Bu fiyatlara ben de bakıyorum aslında ama bu özelliklerde başka yerde bulamadım. Umarım güzel tavsiyeler gelir.
 
9600 e benim önerim:
Monster da 6800₺ :

Buna 8gb ram daha alarak gene işinizi görür ama tavsiyem yukarıdaki
 
Kesinlikle laptopmu alacaksınız? Yani üniversite için 3000TL'ye idare eder bir laptop ve geri kalana gayet güzel ve her oyunu enaz 60 FPS açabilecek bir kasa PC alabilirsiniz bence 5000TL'ye
 
Kesinlikle laptopmu alacaksınız? Yani üniversite için 3000TL'ye idare eder bir laptop ve geri kalana gayet güzel ve her oyunu enaz 60 FPS açabilecek bir kasa PC alabilirsiniz bence 5000TL'ye.

Kral ayrı bir ile gitmeyi düşündüğümden dolayı yanımda götürünce oyunları oynayamam diye laptop istiyorum.
Fiyatına oranla çok iyi ama biraz dediğim gibi fiyatı kabarık.
Tavsiye için çok teşekkür ederim. O anki duruma bağlı olarak alabilirim.
Sanırım bugün Monster Abra A5 v15.8.1'in 16 GB RAM'li halini alacağım dostum. 8.451, 82 oluyor fiyatı. Aynı özellikleri v15.8'de yaptığında 8.640 lira gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. Bu fiyatlara ben de bakıyorum aslında ama bu özelliklerde başka yerde bulamadım. Umarım güzel tavsiyeler gelir.

Bir süre kullandıktan sonra fikirlerini söylersen çok sevinirim hayırlı olsun şimdiden.

Teşekkürler
FreeDOS olduğu için ne yapmayı planlıyorsun bu arada ben format atmayı da bilmiyorum. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:


Bu iki cihaz da fazlasıyla işini görecektir. Fiyatlar makul ve sistem gayet performasnlı. İkisi de İ7 ve 9.nesil yani performansa dayalı makineler. Değerlendirmeni tavsiye edebilirim.
 


Bu iki cihaz da fazlasıyla işini görecektir. Fiyatlar makul ve sistem gayet performasnlı. İkisi de i7 ve 9.nesil yani performansa dayalı makineler. Değerlendirmeni tavsiye edebilirim.

Üstat çok teşekkür ederim önerilerin için öncelikle fakat nedense bana HP Acer vb markaların cihazları ne kadar iyi olursa olsun oyun için değilmiş gibi geliyor yani gerçekten öyle mi yoksa benim hatam mı?
 
Yani açıkçası böyle düşünmen için nedenler vardır ve buna asla hata demeyelim, estağfurullah ama bu markalar dünya standardını oluşturan markalar. Diğerlerine yani sadece oyun bilgisayarı yapan markalara göre artıları da var eksileri de. Ben alacağım makineyi hem oyun hem ders hem de sosyal hayat için kullanacaksam eğer direk oyun bilgisayarı tasarımı almazdım. İşte onlarında eksi yönleri burada karşımıza çıkıyor. Ha dersen ki sadece ve sadece benim hayatım oyun, ona eyvallah. Onları tavsiye vermemde ki kasıt aslında buydu.
 

Geri
Yukarı