8+4 CPU soketinde sadece 4 pin kullanma

slxsalih

Hectopat
Katılım
21 Mart 2018
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart üzerinde 8+4 CPU pin girişi mevcut. Elimde sadece 8 pin vardı uzun süre öyle kullandım ve daha sonra bilgisayarım dondu ve girişler eridi. Voltaj kontrolü yaptığımızda 12v yerine 5v geldiğini gördük kablodan. 8 Pin modelini 4 pin model ile değiştirdik ve 8+4 olan pin girişinin sadece 4 kısmına taktım. 8 pin girişini boş bıraktık. Taktığımız 4 pin 12v veriyor. Şu an bilgisayar sorunsuz çalışıyor fakat 4 pin girişli kablo biraz sıcak. Ortalama 1 ay kullandıktan sonra Power alacağım sizce bir sorun teşkil eder mi? Farklı konularda insanların 8 pin girişine 4 pin takıp sorunsuz kullandıklarını gördüm fakat benim anakart 8+4 pin olduğu için biraz düşündürdü. Resimde daha detaylı görebilirsiniz.
  • 700w Thermaltake Power
  • GTX 1070 Asus Strix
  • AMD FX 9370 4.4 GHz
  • Asus CROSSHAIR V FORMULA Anakart
  • 1 TB WD HDD
  • 16 GB DDR3 2400 MHz RAM
369315
 
Işlemciniz kaç wattlık? Sizin durumunuz ile arkadaşın durumu farklı sanırım. Bir de kısa devrenin neye yol açacağı meçhul. Kablolar birbirine değdi, bitti gibi bir durum olmayacaktır muhakkak.
220W kullanıyor işlemci ve 1 yıldır 4-pin kullanıyorum 8-pin eski Power Supply arıza yapmasından dolayı eridi.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı