8+4 GB RAM kullanılır mı?

GuyLee

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi sosyaller AMD APU bir laptop kullanıcısıyım. Laptopumda halihazırda anakarta gömülü DDR4 bir 4 GB RAM var. Bunun dışında bir slot daha var. Bu slot anakarta gömülü değil ve yine DDR4 bir 4 GB RAM kullanıyor fakat bu RAM artık tahmin edeceğiniz gibi çok yeterli olmuyor. Yeni DDR4 8 GB RAM bir RAM sipariş ettim ve bunu 4 GB olan slota takmayı düşünüyorum. Bu durum bir performans artışı sağlar mı ve negatif bir etkisi olur mu?

Öncelikle iyi sosyaller AMD APU bir laptop kullanıcısıyım. Laptopumda halihazırda anakarta gömülü DDR4 bir 4 GB RAM var. Bunun dışında bir slot daha var. Bu slot anakarta gömülü değil ve yine DDR4 bir 4 GB RAM kullanıyor fakat bu RAM artık tahmin edeceğiniz gibi çok yeterli olmuyor. Yeni DDR4 8 GB RAM bir RAM sipariş ettim ve bunu 4 GB olan slota takmayı düşünüyorum. Bu durum bir performans artışı sağlar mı ve negatif bir etkisi olur mu?

Aynı marka model CL değerleri aynı hızı aynı ise muhtemelen sıkıntı çıkarmaz. Performans artışı bir nebze sağlayabilir. Aşırı fark yaratmaz diye düşünüyorum yine de.

Fazlasıyla olur, aynı marka olmasından ziyade aynı Hz değerlerine sahip olması lazım.

Aynı marka model CL değerleri aynı hızı aynı ise muhtemelen sıkıntı çıkarmaz. Performans artışı bir nebze sağlayabilir. Aşırı fark yaratmaz diye düşünüyorum yine de.
Hocam 8 gb ramin yetersiz olduğu yerde devreye girse yeterli benim için zaten.

Fazlasıyla olur, aynı marka olmasından ziyade aynı Hz değerlerine sahip olması lazım.
Laptop konusunda bilgili bir kişiye danıştım. Ona göre aldım rami.

Hocam 8 GB RAM'in yetersiz olduğu yerde devreye girse yeterli benim için zaten.

Laptop konusunda bilgili bir kişiye danıştım. Ona göre aldım RAM'i.

Biraz daha etkisi olur hocam özellikle çok RAM tüketilen yerlerdeki açığı biraz da olsa kapatır.

Hızlanma açısından gözle görülür bir performans olmaz ama uygulama kullanımında her şey daha akıcı hale gelir mesela GTA açar ama APU laptoptan ne bekleyebilirsin.
Hocam Gta açmasını bırak akıcı oynatıyor zaten apu laptoplarda o alanda biraz gelişme var artık oyunlarda 5-10 fps fark yaratsa yeterlidir yani.

Hocam GTA açmasını bırak akıcı oynatıyor zaten APU laptoplarda o alanda biraz gelişme var artık oyunlarda 5-10 FPS fark yaratsa yeterlidir yani.

Bence 8 GB RAM yeten oyunda olağanüstü bir etki yaratmaz belki 4-5 FPS ama RAM'in yetersiz kaldığı durumlarda daha etkili olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı