8+4 Pin CPU ve 8+6 Pin GPU Destekli PSU Tavsiyesi

Benim demeye çalıştığım kablonun o ayrılmadan önceki kısmının darboğaz yaptığı. Sonuçta bir taşıma kapasitesi var kablonun.

Tek port olunca 4 adet 12V kablosu, İki port olunca 4’er taneden 8 adet 12V kablosu oluyor.
 
Benim demeye çalıştığım kablonun o ayrılmadan önceki kısmının darboğaz yaptığı. Sonuçta bir taşıma kapasitesi var kablonun.

Tek port olunca 4 adet 12V kablosu, İki port olunca 4’er taneden 8 adet 12V kablosu oluyor.
Belki de darboğaz yapmıyordur. Tıpkı Sata 3Gb/s ve 6Gb/s pazarlama taktiği gibi. SATA 3Gb/s ve 6Gb/s Kabloları Arasındaki Performans Farkı - Technopat

Kablonun ve PSU'nun kalitesi ön plana çıkıyor.

Bu arada 2 port olunca, PSU'nun yanında 8 (4+4) ve 8 (4+4) olmak üzere iki farklı kablo gelmiyor mu? Toplamda 16 Pinlik bir güç. Sana gelen kablo ya da kablolar nasıl mesela?

Tek port olunca da 8 (4+4) + 8 (4+4) olmak üzere tek kablo oluyor. Bunda da toplamda 16 Pinlik bir güç.

Ek olarak zaten benim PSU'nun teknik verileri şu şekilde:
HPS-850GD-F14C-icgorsel-02.jpg


Tek 12V kanalından 70.9A, 850W veriyor. O zaman gönül rahatlığıyla kullanabilirim herhalde. Bana lazım olan kablonun yapısı değil, sistemi sorunsuz bir şekilde kullanmak. O yüzden soruyorum.
 
Son düzenleme:
Zaten problem olmaz, sadece tartışıyorum, demeye çalıştığım da şuydu.

Bir tarafta tek bir çıkış kablosu var 8-pinlik; Bu kablo maksimum 28A akım taşıyabiliyor, sonrasında ikiye ayrılıyor. İkisi de 28A veremez.

Diğer tarafta iki kablo var, tanesi 28A akım taşıyabiliyor.
 
msi x570 gaming edge wifi anakartı ve rtx 2070 gaming z ekran kartını Fsp Hydro Serisi G850 850W psu ile kullanmayı düşünüyorum kablolama pin açısından uyumlu olur mu?
 
Arkadaşlar öncelikse selam. Ben kendime sistem toplamayı düşünüyorum sisteme ASUS ROG STRIX RX 5700 XT almayı düşünüyorum bir de anakart olarak Gigabyte X570 Aorus Pro almayı düşünüyorum şimdi ekran kartım 8+8 pin ama anakart 8+4 normaldeki anakartlar 8 pin ile kalır ama benim ki 8+4 daha fazla güç tükettiği için galiba her neyse anakart 8+4 pin ekran kartım 8+8 pin onlara göre bir PSU bulamadım aklımda şey vardı 750W 80+ Gold sertifikalı bir PSU almayı düşünüyordum ama 8+4 CPU 8+8 GPU yani ekran kartına pinli bulamadım yardımcı olur musunuz? @Recep Baltaş @Asım Demir
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Konuya gerçekten hakim arkadaşların yazmasını, bilgisi olmayanların ise yazmamasını rica ediyorum.

Elimde High Power SuperGD 850W 80+ Gold güç kaynağı var. Güç kaynağı kutusunun üzerinde 4+4, yani 8 Pin CPU girişi var (Ürün bilgisinde 2x 4+4 Pin CPU yazıyor ve emin olabilmek için buna aşağıda değineceğim. Çünkü kafamı karıştıran nokta tam da burası). GPU girişi ise 6 adet 6+2 Pin. (8+6 Pinli ekran kartına uyar diye biliyorum. Yanlışım varsa, lütfen düzeltin).

PSU'nun CPU ve GPU bağlantı yerlerini de göstereyim:

Eki Görüntüle 418456

Şimdi problem şu ki X570 serisi bir anakart alacağım ve bu anakartlar 8+4 ya da en üst düzeyleri 8+8 Pin olmak üzere değişkenlik gösteriyorlar. 8+8 Pin olan MSI X570 Godlike tarzı anakartlar gereksiz pahalı ve fazla lüks olduğu için, 8+4 Pin X570 anakartlara yönelmek mantıklı diye düşünüyorum.

Sonuç olarak kullandığım PSU 4+4, yani 8 Pin CPU girişine sahip fakat ürün bilgisinde 2x 4+4 Pin CPU yazıyor.

PSU'nun yanında gelen CPU kablosu çift başlı. Yani 4+4 Pin bir kolunda, 4+4 Pin ise diğer kolunda yer alıyor (Toplamda 16 Pin CPU kablo yolu oluyor). O halde benim PSU, 8+4 Pin CPU anakartlara, hatta 8+8 Pin MSI X570 Godlike anakarta dahi uyum sağlıyor mu?

Daha iyi anlaşılabilir olması adına görsel (4+4 Pin olan bir kolu, 8 Pin olan B350 PC MATE anakartıma bağlı. Diğer 4+4 Pinlik kolu ise dışarıda duruyor) :

Eki Görüntüle 418457

Bu durumda, PSU'nun üzerindeki giriş, en üstteki görseldeki gibi 8 Pin dahi olsa, PSU üreticisi bana 2x 4+4 Pin'i üzerinde barındıran kabloyu verdiyse, 8+4 ve 8+8 Pin anakartları besleyebilecek miyim? Çünkü bir YouTube videosunda, bu PSU ile 8+4 Pin CPU bir anakarta bağlantı yapıldığını görmüştüm.

Eğer elimdeki PSU, 8+4 ve hatta 8+8 Pin CPU anakart için uyumluysa, sıradaki soruma yani 8+6 Pin GPU desteğine geçeceğim.

PSU'mun üzerindeki PCIe girişleri de en üstteki görselde yer alıyor. PSU üreticisinin bana verdiği 2 adet PCIe kablosu var ve ikisinde de 2x 6+2 Pin şeklinde 2 başlı kablo var. Yani tek bir kablodan 2x 6+2 olmak üzere, toplamda 16 Pin bağlantısı verilebiliyor.

Görsel (Görseldeki kablo 2 ayrı kablo değil. 1 kablo 2 farklı kola ayrılıyor ve bu kablodan 2 tane var) :

Eki Görüntüle 418458

Sonuç olarak, tüm bu anlattıklarım ve attığım görseller doğrultusunda, bu PSU ile 8+4 Pin CPU anakart ve 8+6 Pin RX 5700 XT ve RTX 2080 gibi ekran kartlarını problemsiz bir şekilde besleyebilir miyim ? (8+6 Pin GPU'ya takılacağı zaman, görselde yer alan en sondaki 2 pin mantıken dışarıda kalacak değil mi ?)

Özellikle de anakart CPU Pin konusunu aydınlatmam gerekiyor. Çünkü bilgilerime göre GPU beslemesinde sorun olmayacak gibi duruyor.

Eğer sıkıntı çıkar derseniz, konu başlığında da belirttiğim üzere PSU tavsiyesi almaya başlayacağım. PSU'dan aşırı memnunum. Umarım besler :)

İyi Sosyal'ler...
Yapmanız gereken siyah Kablolar ile sarı kablolarıın yerini değiştirin 2 pin dışarıda kalsın sıkıntı yok ben yaptım oldu
 
@Viktor R3znov
Hocam selamlar. Hazır konu hortlamışken, bir şey soracaktım.

High Power PSU'lar hakkında çokça araştırma yaptım, Türkçe videolar, yabancı dilde videolar, forumlar, incelemeler (sayıları tatminkar olmasa da bilgilendirici kaynaklar mevcut) vs. ve fiyat/performans ürünler sunduğu için şu modeli aldım.


Siz de High Power kullanıyorsunuz ancak sizinki Super GD.
Bilir misiniz bilemiyorum ancak, benim model hakkında düşünceleriniz nelerdir?

High Power'in 2 yıl garanti veriyor olması en büyük sorun.
Ek olarak benim modelim "Chieftec Polaris" PSU ile aynı platformu kullanıyor, yani High Power Chieftec için üretmiş bu modeli, sonra kendi adına modüler olmayan versiyonunu aynı şekilde üretmiş ve "Performance GD" demiş. PSU tier listte de iyi bir konuma sahip.

Verimlilik testlerini inceledim, bir problem yok. Ancak bileşenler ve kalitesi hakkında emin olamıyorum. Aslında hem markayı, hem de modeli soruyorum. Uzun vadede sorun çıkartacak bir marka mıdır High Power?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı