- Makaleler
- 3
Yapılan testlerde daha iyi olduğunu gördüm ve birçok arkadaşım bana İntel almamı söyledi.Neden Intel olsun?
Ne amaçla kullanacaksınız?
Ryzen da toplarmısın ryzenda alabilirim@FrontPage. Tabiki koyabilir kendisi 2666Mhz değerinde seçebilir, ben ona Ryzen sistem önericektim ama arkadaş İntel istiyor.
Kardeş Ryzen'i yabana atmayın derim. Birazdan üstüne karşılaştırma videoları yağacak.Yapılan testlerde daha iyi olduğunu gördüm ve birçok arkadaşım bana İntel almamı söyledi.
Aslında ben ryzen sistem toplamıştım fakat arkadaşlarım bana kötü olduğunu söyledi birkaç video attı ama dediğim gibi ryzen da olabilirKardeş Ryzen'i yabana atmayın derim. Birazdan üstüne karşılaştırma videoları yağacak.![]()
Saolun sanırım Ryzen alacağım genelde oyun,video ve tasarım yapmak için kullanacağımBence araştır karar ver alacağın işlemci az buz para değil.
1.300 TL vereceksin.
Hangi test olduğuna bağlı.
GTX 1080 Ti 4K'da kullanılır.
4K'da 2600x'in oyun performansı daha iyi -oyundan oyuna değişiyor-.
2600X vs 8600 at 4K yazıp aratabilirsin.
Sadece oyun performansıyla karşılaştırılamaz ama oyun için alıyorsan olabilir
Ryzen saf güç ve çoklu işlem gücü olarak muadilinden daha öndedir.
Tek çekirdek performansı muadiline göre dah azdır.
Şimdi sana tek çekirdek performansı mı lazım yoksa çok çekirdek mi?
Video çekeceksen veya yayın yapacaksan Ryzen daha avantajlı.
Oyunda Intelin daha önde olduğunu duyabilirsin. Bu 1080p çözünürlük için geçerlidir.
Çözünürlük arttıkça Ryzen Intele yetişmeye başlıyor.
2K'da nerdeyse eşitler ama Intel önde. 4K'da oyunların %70'inde Ryzen önde.
Ki yeni çıkacak oyunlarda çok çekirdek kullanılacağına inanıyorum.
Ben bunların bir kısmını test videolarından öğrendim.
Araştırıp söylediklerimi doğrulayabilirsin.
Ayrıca sırf arkadaşların Intel al dedi diye Intel alacaksan sistemi de arkadaşlarına sorsaydın.
Biraz uzun oldu ama yardımcı olmuştur umarım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.