8 GB RAM 3,88 kullanılabilir

Riduigu

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar özellikleri:
• İşletim sistemi: Windows 8.1 sl.
RAM: 8 GB(2x4)
• İşlemci: Intel i5-3230M.
• Chipset: Intel ıvybridge 09.
BIOS: ınsydeH2O er121.
• Bilgisayar: Exper ultranote-Q5V tbd.

Kullanılabilir miktar: 3,88 GB yazıyor. Normalde sorunsuz kullanıyordum ama görev yöneticisine bakınca fark ettim kullanılabilir miktar düşmüş normalde 6,** BIOS ayarlarını sıfırladım Windows açılış problemleri yaşadığım için. Yardım edebilecek varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım Windows 8.1 OEM 64 Bit.

Dosya Ekleri

• Screenshot_11.png
    Screenshot_11.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 71
8 GB gözüküyor fakat maksimum 4 GB kullanıyor. 64 Bit olduğuna emin olamadım. Masaüstünde veya başlat sekmesinde yer alan 'Bu Bilgisayar' uygulamasına sağ tıklayarak 'özellikler' der misiniz?
İletişim kısmına kendi numaramı yazdığım için karaladım. 64 Bit olduğunu biliyorum çünkü kendim formatladım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_12.png
    Screenshot_12.png
    15,2 KB · Görüntüleme: 73
İletişim kısmına kendi numaramı yazdığım için karaladım. 64 Bit olduğunu biliyorum çünkü kendim formatladım.
Evet, sisteminiz 64 Bit.

Sisteminizde 8 GB RAM olduğunu Windows'ta tespit etmiş fakat sadece 4 GB'sini kullanabiliyor.

Sanırsam RAM'ler 'çift kanal' olarak takılı. Bu durumda sonradan takmış olduğunuz RAM'in çalışır olduğuna ve önceki RAM ile birebir aynı değerlere sahip olduğuna emin misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı