Shekto
Kilopat
Bilgisayarımda 8 GB RAM vardı ekrana görüntü gelmiyor. Sinyal yok yazıyordu sonra sağ slottaki RAM'ı çıkardım görüntü geldi. Sonra RAM'den şüphelendim o RAM'ı soldaki slota taktım görüntü geldi. RAM'lar çalışıyordu sonra 2 RAM'ı birden takınca görüntü geldi. BIOS'ta 4 GB RAM gözüküyordu bilgisayarımda özelliklerde 8 GB RAM 4 GB kullanılabilir yazıyordu. Kafam çok karıştı.
Sonra CPU ID'e girdim 8 GB single channel yazıyordu yine şaşırdım anakartım 2 slotlu ama slotlar kısmına geldiğim zaman slot 3'te RAM takılı gözüküyordu. İşin içinden çıkamaz hale geldim. En son sağ slottaki RAM'ı çıkarınca sağ slottaki RAM'ler PC'yi açmayı denedim görüntü gelmedi. 2'sini taktım geldi ama 4 GB gözüktü sağ slottakini çıkarınca PC normal şekilde 4 GB gözüktü.
Kısacası bu sorun nedir sizce?
Sonra CPU ID'e girdim 8 GB single channel yazıyordu yine şaşırdım anakartım 2 slotlu ama slotlar kısmına geldiğim zaman slot 3'te RAM takılı gözüküyordu. İşin içinden çıkamaz hale geldim. En son sağ slottaki RAM'ı çıkarınca sağ slottaki RAM'ler PC'yi açmayı denedim görüntü gelmedi. 2'sini taktım geldi ama 4 GB gözüktü sağ slottakini çıkarınca PC normal şekilde 4 GB gözüktü.
Kısacası bu sorun nedir sizce?