8 GB RAM 4 GB Kullanılabilir Gözüküyor

Shekto

Kilopat
Bilgisayarımda 8 GB RAM vardı ekrana görüntü gelmiyor. Sinyal yok yazıyordu sonra sağ slottaki RAM'ı çıkardım görüntü geldi. Sonra RAM'den şüphelendim o RAM'ı soldaki slota taktım görüntü geldi. RAM'lar çalışıyordu sonra 2 RAM'ı birden takınca görüntü geldi. BIOS'ta 4 GB RAM gözüküyordu bilgisayarımda özelliklerde 8 GB RAM 4 GB kullanılabilir yazıyordu. Kafam çok karıştı.

Sonra CPU ID'e girdim 8 GB single channel yazıyordu yine şaşırdım anakartım 2 slotlu ama slotlar kısmına geldiğim zaman slot 3'te RAM takılı gözüküyordu. İşin içinden çıkamaz hale geldim. En son sağ slottaki RAM'ı çıkarınca sağ slottaki RAM'ler PC'yi açmayı denedim görüntü gelmedi. 2'sini taktım geldi ama 4 GB gözüktü sağ slottakini çıkarınca PC normal şekilde 4 GB gözüktü.

Kısacası bu sorun nedir sizce?

Benzer bir sorun için burada araştırma yaparken denk gelmiştim. CPU soğutucusunun vidalarının aşırı sıkılması da bu gibi problemleri yaşamanıza sebep olabiliyor. Ne alakası var diyebilirsiniz. Bende aynısını düşünmüştüm fakat yanlış hatırlamıyorsam aşırı sıkılan soğutucu vidalar işlemcinin RAMlerle iletişimini engelleyen bir duruma sebebiyet veriebiliyormuş. Faydasını gördüm. Bilgisayarınızı yeni topladınız, temizlediniz, soğutucu veya macun değiştirdiyseniz ve sonrasında bu durum oluştuysa bence denemenizde fayda var.

Son düzenleme:
RAM'leri tekli olarak tüm slotlarda deneyin, slot veya RAM'lerin birisinde arıza var mı? Duruma göre en doğru şekilde takın bir. BIOS güncellemesi yapın. Anakart chipset sürücülerini güncelleyin. RAM'lerin 1 tanesini görmüyor muhtemelen.
sağ slota takınca bu sorunlar çıkıyor ram lar sağlam anakrtım esonic h55 nasıl chipset güncelleyebilirim?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı