8 GB RAM, kullanılabilir 3.90 GB

İşletim sisteminin resmini atabilir misiniz?
Buyrun:

22c2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM çiftlerinden birisi arızalı olabilir. Memtest ile test yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bana da öyle geliyor, memtest ile deneyip sonucu söyleceğim birazdan size arkadaslar ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.

Dahili grafik kullanmıyorsunuz değil mi?
Dahili grafik kullanıyorum.
RAM çiftlerinden birisi arızalı olabilir. Memtest ile test yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Recep Baltaş yapmış olduğu gibi memtest yaptım RAM'lerim error vermedi, arızalı çıkmadı BIOS'tan olabilir mi sizce?

Dahili grafik kullanıyorum

Dahili grafik kullanıyor iseniz belleğin bir kısmı dahili grafiğe ayrılır. Yani kullanılabilir belleğin 3.9 GB olması gayet normal.
Düzenleme: Eğer 8 GB bellekte kullanılabilir belleğin 3.9 olması biraz değişik. BIOS ekranından dahili grafiğe ne kadar bellek ayrıldığını görebilirsiniz. Bir inceleyin. Eğer 4 GB kadar dahili grafiğe ayrılıyorsa biraz düşürebilirsiniz.

Son düzenleme:
Dahili grafik kullanıyor iseniz belleğin bir kısmı dahili grafiğe ayrılır. Yani kullanılabilir belleğin 3.9 GB olması gayet normal.
Düzenleme: Eğer 8 GB bellekte kullanılabilir belleğin 3.9 olması biraz değişik. BIOS ekranından dahili grafiğe ne kadar bellek ayrıldığını görebilirsiniz. Bir inceleyin. Eğer 4 GB kadar dahili grafiğe ayrılıyorsa biraz düşürebilirsiniz.
Şunu söyleyeyim. 5 GB gösteriyor ekran kartım ama 4 GB normalde, 3 GB boş, nerede kullanılıyor bilmiyorum Asus 970 pro aura gaming'in BIOS ayarlarını fazla bilmiyorum araştırdım ama pek anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı