8 GB RAM Kullanılabilir Miktar 3.96

Darkness_89

Hectopat
Yer
Ankara
Sevgili arkadaşlar, durum aşağıda işaret ettiğim gibi.

Arkadaşım epey uğraştıktan sonra benden yardım rica etti. Fakat tüm uğraşlarıma rağmen hiçbir problem bulamadım. Slotlar Anakart kitapçığına uygun, bios'ta da 4 GB olarak görünüyor.

Anakart: M5A97.

@Egemen
upload_2014-9-6_16-1-47.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel...

Ekleme: Zaten 6 - 7 ay önce bu hale gelmiş, BİOS güncellemesi aldıktan sonra.
Bir şey daha; ben ramleri tek tek denedim; B1 ve B2'ye bitişik taktığımda 6 GB Kullanılabilir oluyor. Anlamadım durumu.

Aynı sorun bendede vardı windows 7 ultimate 32 bitti 64 yapınca duzelmişti belki windows 8 yukleyince olmuştur aklıma başka bir şey gelmedi açıkçası istiyosanız bi deneyin ultimate yapmayı çozulmesse sorun ramdedir diye düşünüyorum.

Konuyu açtıktan bir süre sonra, konu başlığına ilişkin yaptığım bir hatadan ötürü forum cezası aldığım için şimdi cevap verebiliyorum; lütfen kusura bakmayın.

Öncelikle, sorunu hallettim. Bu iletiyi de bu münasebetle gönderiyorum. Gönderiyorum, kî benzer problem yaşayan birisi olursa, istifade etsin. (Anakart: M5A97)

Durum şu:

Anlaşılan, Bios update aldıktan sonra Anakart, Ram slotlarının yerlerini değiştirmiş ya da söz konusu slot bozulduğu için B1 ve B2 slotları aktif hale gelmiş, bunu ne yazık ki kesin olarak tespit edemiyorum; ancak ben çözümü tek tek tüm slotları denemekte buldum ve nihayetinde Bios'tan ayarları kayıt ettikten sonra, PC açıldığında 8 GB RAM'i algıladı, an itibariyle arkadaşım 8 GB Ram kullanmağa tekrar başladı.

Yardım etmeğe çalıştığınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı