Konuyu açtıktan bir süre sonra, konu başlığına ilişkin yaptığım bir hatadan ötürü forum cezası aldığım için şimdi cevap verebiliyorum; lütfen kusura bakmayın.
Öncelikle, sorunu hallettim. Bu iletiyi de bu münasebetle gönderiyorum. Gönderiyorum, kî benzer problem yaşayan birisi olursa, istifade etsin. (Anakart: M5A97)
Durum şu:
Anlaşılan, Bios update aldıktan sonra Anakart, Ram slotlarının yerlerini değiştirmiş ya da söz konusu slot bozulduğu için B1 ve B2 slotları aktif hale gelmiş, bunu ne yazık ki kesin olarak tespit edemiyorum; ancak ben çözümü tek tek tüm slotları denemekte buldum ve nihayetinde Bios'tan ayarları kayıt ettikten sonra, PC açıldığında 8 GB RAM'i algıladı, an itibariyle arkadaşım 8 GB Ram kullanmağa tekrar başladı.
Yardım etmeğe çalıştığınız için teşekkürler.