Merhaba. Bilgisayarımda 4 GB RAM vardı, 4 GB RAM daha taktım bugün fakat böyle bir sorunla karşılaştım. RAM'leri çıkarıp, teker teker farklı slotlara takıp denedim, iki RAM de iki slotta çalışır durumda. Ne yaptıysam düzeltemedim.
- RAM Frekansını 1333'e aldım.
- Ön Yükleme gelişmiş ayarlar'da Sınır yok.
- RAM'ler ve slotlar sağlam.
Denemediğim sadece format atmak kaldı. Ayriyeten bir öneriniz var mı?
Aynı markanın nForce 630a chipsete sahip anakartını 7 yılı aşkın süre kullandım. Satmaya yakın bu sıkıntıyı bende yaşadım. RAM'lerin yerini değiştirdim miktar 3.98'den 7.25 GB'a yükseldi. Daha da ellemedim. İşin garibi bu formattan sonra olmuştu. Formattan önce 7.89 GB gibi bir şeydi miktarı. Madem sen bunu denemişsin, BIOS güncellemesi ve formatta dene. Formattan sonra bende miktar düştüyse sende yükselebilir kim bilir?
Windows 32 bit ise, 4 GB üstünü göremezsin. Fakat senin sistemin 64 bit olarak gözüküyor ve ona rağmen 4 GB geçmiyor. Başka sağlam bir Windows 64 bit kurarsan sorunun düzelebilir. Windows sorunu gibi duruyor.
Aynı markanın nForce 630a chipsete sahip anakartını 7 yılı aşkın süre kullandım. Satmaya yakın bu sıkıntıyı bende yaşadım. RAM'lerin yerini değiştirdim miktar 3.98'den 7.25 GB'a yükseldi. Daha da ellemedim. İşin garibi bu formattan sonra olmuştu. Formattan önce 7.89 GB gibi bir şeydi miktarı. Madem sen bunu denemişsin, BIOS güncellemesi ve formatta dene. Formattan sonra bende miktar düştüyse sende yükselebilir kim bilir?