8 GB RAM Kullanılabilir miktar 3.98 GB sorunu

Melih Ayar

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımda 4 GB RAM vardı, 4 GB RAM daha taktım bugün fakat böyle bir sorunla karşılaştım. RAM'leri çıkarıp, teker teker farklı slotlara takıp denedim, iki RAM de iki slotta çalışır durumda. Ne yaptıysam düzeltemedim.

- RAM Frekansını 1333'e aldım.
- Ön Yükleme gelişmiş ayarlar'da Sınır yok.
- RAM'ler ve slotlar sağlam.

Denemediğim sadece format atmak kaldı. Ayriyeten bir öneriniz var mı?

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin cihaz neydi masaüstü mü laptop mu? Birde anakart ve işlemci modelini kontrol et kaç GB'a kadar destekliyor, bunlara bak ve birde görev yöneticisinden işlemler kısmının resmini at bana.
Ama 9'a kadar vaktin var dizim başlıyor haberin olsun :)

Senin cihaz neydi masaüstü mü laptop mu? Birde anakart ve işlemci modelini kontrol et kaç GB'a kadar destekliyor, bunlara bak ve birde görev yöneticisinden işlemler kısmının resmini at bana.
Ama 9'a kadar vaktin var dizim başlıyor haberin olsun :)
Anakart 8 GB destekliyor, arkadaştan ödünç alıp denedim, birazdan evdeyim az kaldı, resimle kendimi daha rahat ifade ederim :)

Merhaba. Bilgisayarımda 4 GB RAM vardı, 4 GB RAM daha taktım bugün fakat böyle bir sorunla karşılaştım. RAM'leri çıkarıp, teker teker farklı slotlara takıp denedim, iki RAM de iki slotta çalışır durumda. Ne yaptıysam düzeltemedim.

- RAM Frekansını 1333'e aldım.
- Ön Yükleme gelişmiş ayarlar'da Sınır yok.
- RAM'ler ve slotlar sağlam.

Denemediğim sadece format atmak kaldı. Ayriyeten bir öneriniz var mı?

Eki Görüntüle 352367Eki Görüntüle 352368Eki Görüntüle 352369Eki Görüntüle 352370Eki Görüntüle 352371
Rem de yada Anakartda sıkıntı var. Remleri başka bilgisayarda denedin mi?

Tamam bekliyorum, cihazı hala söylemedin ama masaüstü galiba seninki, baktığın RAM masaüstü çünkü.

Aynen masaüstü. Özür dilerim hızlıca yürüyordum unutmuşum yazmayı. Boşta 2 GB halihazırda kullanıyor bilgisayar.
Rem de yada Anakartda sıkıntı var. Remleri başka bilgisayarda denedin mi?
Ram başka bilgisayarda çalıştı, Başka bir RAM'de benim bilgisayarda çalıştı, o başlıkta ki sorun kalmadı dolayısıyla şuan uyumlu bir RAM almaya çalışıyorum :)

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    278 KB · Görüntüleme: 66
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    215 KB · Görüntüleme: 110
Yeni bir konu açıp arkadaşlara detaylı olarak şu linkteki ürünü sorar mısın?
4gb Ddr3 1333mhz 10600 Masaüstü Pc Ram Amd İşlemcilere Özel - n11.com
Ben donanım parçalarından fazla anlamıyorum, yazılım olarak iyiyim ama burası beni aşıyor.
Burda karar sana ait. Yeni güncel bir konu üzerinden hem bunu sor olmaz derlerse örnek ucuz yollu bir şey iste.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı