8 GB RAM kullanılabilir RAM 3.99 GB

Arsa ayan

Femtopat
Daha fazla  
8 gb ram ama kullanılabilir miktar 3.99.png

Her yöntemi denedim ama olmadı.

Çözümünü bilmiyorum.
Ama benim anakartın 4 tane RAM slotu var.
İlk taktığımda bende de diyordu;
Toplam 16 GB RAM, kullabilir RAM miktarı 7.99 GB.
Çözüm için internete baktım hiçbir şey bulamadım.
RAM bellekleri çıkartıp yerlerini değiştirerek taktım ve düzeldi.
Siz de RAM bellekleri çıkarıp yerlerini değiştirerek takmayı deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada da yanlış bilgi var. APU'lar genelde 2 GB bellek kullanıyor, kullanıcı kendisi özellikle BIOS'ta ayar yapmadı ise.

Kendi konunu açtın mı peki?

Tamamından emin olmamakla birlikte bazı Intel UHD'ler 4 GB RAM kullanıyor diye biliyorum. Ayrıca 11. Nesil Intel işlemcilerle beraber gelen Iris de yine 4 GB kullanıyor diye biliyorum. AMD tarafında ise Ryzen 5 ve 7 serisinde Radeon graphic 500 MB civarı RAM kullanıyor. Konu sahibi işlemcisini ve kaç slota toplam kaç GB RAM takmış yazsa konu daha anlaşılır olacak.

Eki Görüntüle 1035036

Her yöntemi denedim ama olmadı.

Hocam sizin işlemciniz ne ve sisteminizde tek slot 8 GB RAM mi var yoksa yükseltme yaptınız ve sistem sonradan taktiğiniz RAM'i görmüyor mu?

Sorun yok 4 GB'ını sistem kullanıyor işte.

Onu nasıl 6 GB falan çeviricembenim anakart en fazla 8 GB RAM alıyor.

MSConfig > Önyükleme > Gelişmiş seçenekler bellek üst sınırını kapatın.

Kapalı.

Tamamından emin olmamakla birlikte bazı Intel UHD'ler 4 GB RAM kullanıyor diye biliyorum. Ayrıca 11. Nesil Intel işlemcilerle beraber gelen Iris de yine 4 GB kullanıyor diye biliyorum. AMD tarafında ise Ryzen 5 ve 7 serisinde Radeon graphic 500 MB civarı RAM kullanıyor. Konu sahibi işlemcisini ve kaç slota toplam kaç GB RAM takmış yazsa konu daha anlaşılır olacak.

Hocam sizin işlemciniz ne ve sisteminizde tek slot 8 GB RAM mi var yoksa yükseltme yaptınız ve sistem sonradan taktiğiniz RAM'i görmüyor mu?

Hiçbir şeye ellemedim PC'yi hazır aldım. 8 GB RAM ile biraz 8 GB RAM'di sonradan 3.99'a düştü.

2 kere açmıştım. Bana da sistem kullanıyor demişlerdi.
Yarın konularını bulup, birleştirip sana bu saçma cevabı verenlere de üçer saat uyarı vereceğim. Şu RAM konusunda basmakalıp cevap vermemeyi öğrenecekler.

Yarın konularını bulup, birleştirip sana bu saçma cevabı verenlere de üçer saat uyarı vereceğim. Şu RAM konusunda basmakalıp cevap vermemeyi öğrenecekler.

"4 GB'ını sistem kullanıyor" dediğim için cezalı konuma düşürdünüz. Bir de "bir veya daha fazla mesajınızın yanlış bilgi verdiği tespit edilmiştir. Lütfen emin olmadığınız konulara yeterli araştırma yapmadan mesaj atmayınız." sanki söylediğim bilgi yanlışmış gibi. Sistem bilgisindeki kullanılabilir miktar ve görev yöneticisindeki kullanılabilir miktarlar aynı. Sistem kendi kullandığı miktarı düştükten sonra "kullanılabilir" miktarı görev yöneticisinde dinamik, sistem bilgisinde statik olarak belirtiyor. 8 GB RAM takılı olan sistemde halihazırda 4 GB'ı kullanılıyorsa (sistem ve diğer uygulamalar tarafından) "8 GB kullanılabilir" diyecek değil ya! Benim dediğime yanlış dediniz ve cezalandırdınız, kendiniz 2x4 GB RAM takılı olduğu varsayıp uyum problemi dediniz? Noldu hala öyle mi düşünüyorsunuz? Çözdünüz mü uyum problemini iki belleğin?

Aramızda herhangi bir kişi sistem bilgisinde veya görev yöneticisinde eğer sisteminde 16 GB takılıysa "16 GB kullanılabilir" ya da 8 GB takılıysa "8 GB kullanılabilir" yazısını bana gösterebilir mi? @Recep Baltaş özellikle sizden bekliyorum lütfen. Eğer öyleyse bende de aynı sorun var.
Boştaki hali sistem bilgisi:

Disk belleği.png

Boşta görev yöneticisi:

resim_2021-05-22_061115.png

Bu da yükteki hali kullanılabilir alanın düştüğünü görüyorsunuz.

yükte.png

Bu da yükte görev yöneticisi:

yükte görev.png

Yani arkadaşta 2x4 yüklemiş de sadece 4 GB'ını kullanabiliyormuş gibi bir durum söz konusu değil. Kendisi de insanların vaktini çalıyor "doğru şekilde yardım istemeyerek" ve sorusunu detaylandırmayarak ama suçlu biz oluyoruz. Neyse iyi günler.

O zaman 4 GB RAM ile Windows 10 kullanan birisinin hiç RAM'i yok mu oluyor? Yanlış bilgi vermeyin.

RAM miktarınıza göre yüklemelisiniz tabii ki kullanacağınız işletim sistemini ve evet 4 GB RAM'i olan birisi Windows 10 64 Bit kullanmamalı. 8 GB bile artık sorun oluyor birkaç program ve oyun açınca.
RAM'i yok olmuyor canım kardeşim raminin büyük bir bölümü sistem tarafından kullanılıyor.
@Faraenn Görev yöneticisi / Performans sekmesinin altında "bellek" kısmına tıklayarak ekran görüntüsü atar mısın lütfen. Boştayken hiçbir şey yapmıyorken. Kapatabildiğin kadar programı ve hizmeti de kapat. Hadi bekliyorum. Yani bunun neresi yanlış bilgi ben anlamadım.

Burada da yanlış bilgi var. APU'lar genelde 2 GB bellek kullanıyor, kullanıcı kendisi özellikle BIOS'ta ayar yapmadı ise.

Evet APU'lar 2 GB bellek kullanır fakat 4 GB görünmüyor bende APU kullanıyordum 7.95 gözüküyordu tabii şu an 16 GB var ama olmadan önce öyleydi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı