8 GB RAM Neden Yetersiz?

8 GB Ram ile PUBG'de 6.5GB RAM kullanımı yaşadım,
16 GB Ram ile 7.5 GB kullanım vardı. FPS olarak da fark görmedim.

Aynı olayın benzerini Rainbow'da da yaşadım.

16'yı gereksiz buluyorum. 8 hala günümüz için yeterli.

8 GB Ram ile PUBG'de 6.5GB RAM kullanımı yaşadım,
16 GB Ram ile 7.5 GB kullanım vardı. FPS olarak da fark görmedim.

Aynı olayın benzerini Rainbow'da da yaşadım.

16'yı gereksiz buluyorum. 8 hala günümüz için yeterli.
O kadar doğru bir yorumki mesajı görmesem aynısını ben yazacaktım. 1050Ti, G4560, 8 GB RAM ile PUBG'de zaman zaman FPS drop yaşıyordum. İşlemciyi i5 7400 ile değiştirip, RAM 16 GB çıkardım inanın farkı neredeyse hissetmedim bile. Belkide benim sistemde bir sıkıntı vardır bilemiyorum ama 8 GB RAM gayet yeterlidir.

16 GB RAM'in gerekeceği tek nokta i7 8700 + 1080 Ti bir üst düzey sistem kurarsanız olur. Otomatik olarak CPU ve GPU yüksek seviyede olduğundan RAM darboğazı yaşanır. Diğer senaryolarda Pentium kullanıcısına, i3, Ryzen 3 kullanıcısına 16 RAM şart demek yani bilemiyorum yazık günah.

@yhenn Bu arada konusu değil ama sormam gerek, i5 7400 upgrade'inden memnun musunuz? Fark ettirdi mi? Yoksa G4560 da halihazırda beslediği için fark olmadı mı? G4560 + 1050 Ti'den 1060'a geçtim ben yakın bir zamanda, şuanda da i5 7400 düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bilgisayar toplama konularında, 8 GB RAM'in yetersiz olduğunu dile getiren çok insan gördüm. Hem Technopat Sosyal'de hem de diğer başka forum sitelerinde.

Benim anlayamadığım bir husus var sanırım. Tamam bazı oyunlar 8 GB RAM'in tamamını harcıyor resmen. Bazı oyunlara kesinlikle yetmiyor ama piyasadaki oyunların bir çoğuna fazlasıyla yetmiyor mu? 4GB RAM kullanırken bile fazlasıyla memnundum. Arada droplar yesem de birçok oyunda dert edeceğim seviyelerde olmuyordu kesinlikle.

Sorum 8 GB RAM'i yetersiz görenlere. Sizce neden 8 GB RAM yetersiz? Piyasada binlerce, yüzbinlerce oyun varken. Bunların ancak parmakla sayılabilecek kadarı 8 GB RAM'i zorlamıyor mu? Tamam kabulüm bu oyunlardan bazıları da en çok oynanan oyunlar olabilir ama sadece onlar oynanmıyor sonuçta. Benim gözden kaçırdığım, anlamadığım veya bilmediğim herhangi bir şey var ise bilgilendirir misiniz acaba?

Bu arada bilgisayarımı yeni topladığımdan 4 GB RAM'den 8 GB RAM'e geçtim ve inanılmaz bir huzur sağladı içimde :p Fakat bunun aynısının 16 GB RAM'e geçince (oldukça yakın zamanda geçeceğim) olacağını hiç zannetmiyorum. Bunu da söylemek istedim :p
Kardeşim haklısın ama millet şu yüzden yetersiz diyor yeni nesil oyunlar için yeterli olmayacaktır. Büyük ihtimalle o yüzden şuan eğer bütçe yetiyorsa 16 gb ram daha mantıklı bence doğru sonuçta dolar çok hızlı yükseliyo avuç kadar telefon 6000-8000 tl cidden ilerde allah yardımcımız olsun şaka maka

16 GB RAM'in gerekeceği tek nokta i7 8700 + 1080 Ti bir üst düzey sistem kurarsanız olur. Otomatik olarak CPU ve GPU yüksek seviyede olduğundan RAM darboğazı yaşanır. Diğer senaryolarda Pentium kullanıcısına, i3, Ryzen 3 kullanıcısına 16 RAM şart demek yani bilemiyorum yazık günah.

@yhenn Bu arada konusu değil ama sormam gerek, i5 7400 upgrade'inden memnun musunuz? Fark ettirdi mi? Yoksa G4560 da halihazırda beslediği için fark olmadı mı? G4560 + 1050 Ti'den 1060'a geçtim ben yakın bir zamanda, şuanda da i5 7400 düşünüyorum.
Bende iki sistem var hocam. Diğerine i7 7700 alınca i5 7400 boşa çıktı. Öyle olmasa sırf upgrade olsun diye almazdım zaten. Sorunuza gelecek olursam fark oldu, sistem biraz daha rahatladı ama beklediğim kadar değil.

En temizinden bir örnek vermek gerekirse Forza Horizon 3 oyunu çok güzel bir örnek. Oyun açık dünyada 11-12GB, yarış halinde 13-14GB RAM harcıyor. Ayrıca artık 8GB RAM oyunlarda darboğaz yapabiliyor. Çünkü hem kullandığımız işletim sistemleri hem de oynadığımız oyunlar çok fazla RAM tüketmeye başladı.
Şu konudaki OSD değerlerimi inceleyebilirsiniz: i5 7500 ve GTX 1050 Ti sistem Forza Horizon 3 Düşük FPS Sorunu

Forza Horizon oyununda iken çalışan arka plan programları Discord, Steam ve Google Drive'dır. Yani arka plan uygulamalarını suçlamaya çalışmayın.

Yine bir örnek isterseniz kendi bilgisayarımı vereceğim. Benim kullandığım Windows 10 sürümü Discord, Steam gibi programlarla birlikte açılışta 1.5GB civarı bir RAM'i kendisi sahipleniyor. Birkaç oyuna girip çıktıktan sonra bu değer 3GB'ı geçiyor. Firefox'u ilk açışımda tek sekmeyle 500MB RAM harcıyor. Kullandığım sekmeler arttıkça RAM yönetimi efsane olan tarayıcımın 2.5-3GB arasında RAM tükettiğini görüyorum. O anda bir fotoğraf gözüme çarparsa Photoshop açarak direk düzenlemek istiyorum. 1.5GB civarı bir RAM'de Photoshop için kullanılıyor. Yani ben yaptığım sıradan kullanımda 8GB RAM'i rahat doldurabiliyorum.
Asla öyle bir durum yok. 1080P Ultrada sabit 60FPS alıyorum. 8GB RAM ile. Yanlış bilgilendirme yapmayalım. Ram kullanımı da 4GB görüldüğü üzere.

Dosya Ekleri

• dzfg.jpg
    dzfg.jpg
    306,9 KB · Görüntüleme: 71
  • FH3 2.jpg
    FH3 2.jpg
    124 KB · Görüntüleme: 74
  • FH3.jpg
    FH3.jpg
    147,6 KB · Görüntüleme: 73
  • ram.jpg
    ram.jpg
    11,3 KB · Görüntüleme: 78
  • ram22.jpg
    ram22.jpg
    202,4 KB · Görüntüleme: 75
  • zdf.jpg
    zdf.jpg
    234,6 KB · Görüntüleme: 77
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı