8 GB RAM üstüne 4 GB RAM eklemek

Elussi0n

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Alacağım sistemde Ryzen işlemci var bildiğiniz üzere çift kanal RAM Ryzen sistemlerde ciddi performans artışı sağlıyor. Aynı RAM'den bir tane daha alacaktım ama bütçemi o kadar arttırmam çok zor. Bende 4 GB RAM almaya karar verdim ama ne MHz aynı ne DDR aynı. Benim 2 sorum var.
1. Sorum: Böyle bir şey yapabilir miyim? Sisteme zararı olur mu?

2. Sorum: 8+4 12 GB RAM kullanırsam 8x2 16 GB RAM performansı alır mıyım? Sonuçta çift kanal olmuş oluyor.

Son olarak eğer oluyorsa RAM önerisi yaparsanız sevinirim. Sistemdeki RAM Adata 8 GB DDR4 3000 MHz modeli.

Alacağım sistemde Ryzen işlemci var bildiğiniz üzere çift kanal RAM Ryzen sistemlerde ciddi performans artışı sağlıyor. Aynı RAM'den bir tane daha alacaktım ama bütçemi o kadar arttırmam çok zor. Bende 4 GB RAM almaya karar verdim ama ne MHz aynı ne DDR aynı. Benim 2 sorum var.
1. sorum: Böyle bir şey yapabilir miyim? Sisteme zararı olur mu?

2. sorum: 8+4 12 GB RAM kullanırsam 8x2 16 GB RAM performansı alır mıyım? Sonuçta çift kanal olmuş oluyor.

Son olarak eğer oluyorsa RAM önerisi yaparsanız sevinirim. Sistemdeki RAM Adata 8 GB DDR4 3000 MHz modeli.

Hocam CL DDR ve MHz değerlerini göze alarak 4 GB RAM alırsanız hiçbir sıkıntı olmaz. Fakat 8*2 16 GB RAM performansını alamazsınız. Sonuçta 4 GB RAM eksiğiniz var. Gözle görülür FPS artışı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı