8 GB'den 24 GB'ye geçmek nasıl fark yaratır?

EKMEKİSTAN

Decapat
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte B450M K Güç Kaynağı 500 watt
İşlemci
AMD Ryzen 5500
1 yıldır Team T-Force Vulcan 8 GB RAM'ini kullanıyorum. Yaklaşık 1 hafta önce Apacer Panther 16 GB RAM aldım ve 8 GB'dan 24 GB da geçmiş oldum. Bu RAM artışı oyunlarda ve günlük kullanımda ne gibi değişiklikler yaratır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cyberpunk ultra ayarlarda yaklaşık 10+gb ram kullanımım oluyor. AAA oyunlar haricinde arkadaşın dediği gibi pek fazla etki göstermez.

Hemen hemen tüm oyunlarda fark yaratır çünkü artık 8 GB RAM yetmiyor, oyunlar RAM'e bindikçe sistem zorlanıyor. Ama tabii eğer ekran kartı veya işlemciye yük biniyorsa o konuda fayda sağlamaz.

dual channel kullanırsan fark yaratır şimdilik 16 limitte 32 yapmak daha mantıklı bence

Sistem kullandıkça lazım olur 24 GB iyi yükseltmişsin işine yarar. "çift kanaldır, tüh keşke 16 yerine bir 8 daha alıp çift kanal 16 GB RAM yapsaydın." gibi mesajları salla öyle o kadar fark yok.

FPS olarak artış yaşarsın sistemdeki RAM'den dolayı olan kaynaklar azalır çok fazla program açınca yediğin droplar azalır...

Sistem kullandıkça lazım olur 24 GB iyi yükseltmişsin işine yarar. "çift kanaldır, tüh keşke 16 yerine bir 8 daha alıp çift kanal 16 GB RAM yapsaydın." gibi mesajları salla öyle o kadar fark yok.

FPS olarak artış yaşarsın sistemdeki RAM'den dolayı olan kaynaklar azalır çok fazla program açınca yediğin droplar azalır...

Benim dediğimi demişsin bana niye Dislike attın? FPS artmaz, olması gereken seviyeye gelir, droplar geçer. Misal adamda 8 GB RAM varmış, oynadığı oyunun ihtiyacı 16 GB ise, 16 GB'tan sonra 128 GB RAM de taksa hiçbir işe yaramaz oyun için. İhtiyacı olanı sağladığında FPS droplar geçer ve FPS olması gereken seviyeye gelir.

Benim dediğimi demişsin bana niye dislike attın? FPS artmaz, olması gereken seviyeye gelir, droplar geçer. Misal adamda 8 GB RAM varmış, oynadığı oyunun ihtiyacı 16 GB ise, 16 GB'tan sonra 128 GB RAM de taksa hiçbir işe yaramaz oyun için. İhtiyacı olanı sağladığında FPS droplar geçer ve FPS olması gereken seviyeye gelir.

Kesinlikle doğru gözle görülür FPS artışı için Dual channel şart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı