8. nesil Intel işlemciler beklenmeli mi?

jahma

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar,

Bilgisayarımı değiştireceğim ve Intel’in yeni işlemcileri kafamı epey karıştırdı. Bu da beni şu sorulara yönlendirdi:

-Yeni nesil işlemci çıkarsa bu yeni bilgisayarların fiyatını artırır eskilerin fiyatını düşürür mü?
-Yeni nesil işlemciyi beklemek mantıklı mı performansa olan etkisi çok fazla mı?

Yeni bilgisayar olara MSI ya da ASUS almayı düşünüyorum. Tavsiye edeceğiniz modeller hangileri? (1060 ekran kartlı). Ve bu bilgisayarların en güncel modelleri hangileri?

Teşekkürler...

Coffee Lake işlemcilerini beklemek mantıklı değil. Ryzen işlemci de düşünebilirsin. GTX 1060 modellerinden ucuz olanlarından birini alabilirsin, aynı şekilde RX 580 modeli daha ucuzsa onu almak daha da doğru olur, benzer kartlar performans olarak.

Yorumun için teşekkür ederim. Şuan Ankara'da Bilkent üniversitesinde okuyorum, yeni girdim.

-Alabileceğim nereler var?
-Bilgisayar okuyanlara özel yahut üniversite öğrencilerine özel indirim vs yapan yerlee var mı?
-İndirimleri nasıl takip edebilirim, hangi zamanlarda oluyor?
-MSI, ASUS ve MONSTER(pek bir bilgim yok) markaları arasında tavsiye edeceğiniz modeller hangileridir. (Fiyat olarak indirimle 7000-8000 filan olan modeller tercihimdir.)

Coffee Lake işlemcilerini beklemek mantıklı değil. Ryzen işlemci de düşünebilirsin. GTX 1060 modellerinden ucuz olanlarından birini alabilirsin, aynı şekilde RX 580 modeli daha ucuzsa onu almak daha da doğru olur, benzer kartlar performans olarak.

Ryzen işlemcili gaming laptoplar sınırlı sayıda ve üst seviye işlemcisi yok laptoplarda doğru yönlendirme yapalım lütfen.

Yorumun için teşekkür ederim. Şuan Ankara'da Bilkent üniversitesinde okuyorum, yeni girdim.

-Alabileceğim nereler var?
-Bilgisayar okuyanlara özel yahut üniversite öğrencilerine özel indirim vs yapan yerlee var mı?
-İndirimleri nasıl takip edebilirim, hangi zamanlarda oluyor?
-MSI, ASUS ve MONSTER(pek bir bilgim yok) markaları arasında tavsiye edeceğiniz modeller hangileridir. (Fiyat olarak indirimle 7000-8000 filan olan modeller tercihimdir.)

Öncelikle yeni modellerin lansmanda tanıtılıp Türkiye pazarına girmesi en az 6-7 ay bir süre geçicek. Acelen varsa sana tavsiyem MSI GE73VR 7RF RAİDER modeli olucak. İndirim bekleyip alabilirsin. İndirim 20-25 Kasım arası gelecektir çizelgeme göre ondan önce çok zor.

Laptop almayı düşünüyorsan şu modellere bak dostum;

GTX 1050 Tİ'li Model: Dell Inspiron 7567 Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 128SSD Fiyatı

GTX 1060'lı Model: Tulpar T5 V14.1.1 15.6" Gaming Laptop

GTX 1070'li Model: Asus GL502VS-FY306T Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 256GB Fiyatı

Monster ve Dell modellerinde İşletim Sistemi yoktur, dilersen 50 TL civarında bir tane Windows 10 Pro OEM Key alıp kullanabilirsin.

OEM Key: Windows 10 Professional Satın Al, PRO | %93 İndirim - DurmaPLAY

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı