8.sınıf oğrencisiyim nasıl çalışmalıyım?

Dershaneye gidiyorsan ihmal etme . Telefonla vakit geçirme , bilgisayara bakma vs. deselerde çok aldırmayacaksın zaten oyuzden demiyorum. Ben sürekli telefonlaydım fakat dersi iyi dinlerdim notlarım da yüksekti. Hergün mutlaka farklı soru bankalarından her dersten 70 80 soru çöz. Fakat öncelikle bilmediğin en ufak bir konu bile kalmaması lazım. Her konuyu bileceksin üzerine koyacaksın bu tüm sınavlarda zaten böyle. Eleştirmek için değil öneri olarak söylüyorum : ben çok biliyorum , bunu zaten biliyorum , yaparım yea kolay bu havalarına felan girme. Bunu yaparsan aptal aptal yanlışlar yaparsın sınavda. Deneme sınavlarını imal etme TEOG zaten kolay oluyor . Deneme sınavları TEOGdan daha zor oluyor diyebilirim hatta. (Final ve Fen Bilimlerini baz alıyorum). Bunun haricinde yapabileceğin pek birşey yok olabaildiğince eksiğini gidermeye bak . Eğer temelini bilmediğin anlamadığın konu varsa bunları dikkate alman lazım. İllaki çözemediğin sorular olur bunlarıda hocalarına felan sorar çözersin. Test çözerken de test biter bitmez kontrol et ve yanlışlarına bak. Hemen testten sonra bakarsan yanlışın aklında daha iyi kalır bidaha yapmazzsın . Deneme sınavı olduğunuzda düşük alırsan ki alırsın muhtemelen herkes alıyor , sakın umutsuluğa kapılma çünkü gerçek sınavda çok daha yüksek alıyorsun. Sadece herseferinde kendini yükseltmeye bak eğer deneme sınavlarında git gide düşük alıyorsan o kötü birşey , biryerde eksiğin var demektir. Ben mesela 500 üzerinden genelde 450 440 felan alıyordum deneme sınavlarında . İlk teogum 5 ikincisi 3 yanlış oldu 484 puanım 0,93 yüzdem geldi. Sakıp Sabancı Andolu Lisesi'ndeyim şuan .
 
Öncelikle merhaba arkadaşım. Geçen sene bende TEOG'a girdim. Öncelikle telefonu ve bilgisayar alışkanlığını bırak.Haftada en fazla 2 saat. Ben öyle yapmazdım ama sen yap. Çünkü stres yapacaksın heyecanlanacaksın. Bu yüzden bazen kafa dağıtmak gerekiyor. İkincisi programlı çalış. Kendin bir program hazırla. Örneğin akşamları ne olursa olsun bir dersten mutlaka 2-3 test çöz ama farklı kaynaklardan ! Farklı kaynak demek farklı soru tipi demek. Kesinlikle bir kaynağa bağlı kalma. Üçüncüsü dershaneyi bırakma. Dershanenin etütlerine bile git (ben hepsine gitmiştim). Bilemediğin bir soru mu, aklında kalmadan hemen sor öğretmenlerine.1.dönem bak bitti. Hemen tekrar yapıp ilk dönemi hatırla. Dershane sınavları iyi olur. Bu TEOG'daki stresini az da olsa azaltır. Okulu ihmal etme . Dersi derste dinle. Eve gelince bir kere olsun oku .O, sana konuyu hatırlatır. Bu dediklerimin yanında birde kendine dikkat et . Sınav haftalarında hiç hasta olma. Ben bu dediklerimin bir kaçını yapmadım. 465 aldım. Çiğli Fen Lisesindeyim. Ama köy okulundan oralara gitmek beni tabiki sevindirdi. Sakın hasta olma ben hasta oldum 6-7 sorum gitti. 1.sinde hasta oldum .12 yanlış çıktı. İkincisinde stresten 8 yanlış yaptım . Arkadaşlarımın en basit dediklerini yanlış yaptım. Sende geleceğine önem veriyorsan programlı çalış (y)
 
2 sene önce SBS sınavına (sizin girdiğiniz TEOG dan kat be kat zor olan sınav) girmiş bir abin olarak sana söyleyebileceğim şey şu olabilir; heyecan yapma sınav esnasında. Ben ne yalan söyleyeyim sınava çalışmadım. Günce 250 soru falan demişler de ben hayatımda 250 soru çözmedim heralde toplasan. Neyse derste dersi dinledim. Yani 40 dk haylazlık yapmadan durabilirsin. Bir şey kaybetmiyorsun. Derste dersi dinledim, onun haricinde sınava hiç çalışmadım. Sınav günü geldi, bende gram heyecan yok, sınava deliler gibi çalışmış, günde bilmem kaç bin soru çözmüş, sınava çalışmak için sosyal hayatından feragat eden arkadaşlarım heyecandan hiç bir şey yapamadılar. Ben de çalışmadan iyi bir Anadolu Lisesi kazandım. Yani diyeceğim o ki, kendini çok kasma, sınavda heyecan stres yapma yeter. Zaten siz bildiğim kadarıyla birden fazla sınava giriyorsunuz, bu sizin için bir avantaj.
 
485 puan ile Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ndeyim. Açıkçası geçen sene çok da zorlamamışlardı. Dersi iyi dinledim ve her konudan bir şeyler bilerek bol bol deneme çözdüm. Tabii denemelerle beraber bolca soru da çözmüş oldum. Dediğimden de anlayacağın üzere bol bol deneme çözmeni tavsiye ederim. Yanlış soruların çözümlerini kesinlikle öğren. Bu çalışmadan sonra gerisi sınavdaki analitik düşünebilmene bağlı. Başarılar dilerim.
 
Ben 8sınıf oğrencisiyim derslerime nasıl çalışmalıyım? Anadolu lisesi istiyorum ayrıca bilgisayar mühendisi veya bilgisayar öretmeni için hangi lise ve hangi üniversiteye gitmem lazım?
Şahsen TÜRKİYE' de iki tane bulunan bilişim okulunda okuyorum. 8.sınıfta çok çalıştım, ve istediğim liseyi kazandım.:) Adamım gerçekten çok fazla ve sıkı çalışman gerek e tabii bir yere kadar.:) Kendini fazla bilgisayara kaptırma.(y)
 
İlk önce konuları öğrenip daha sonra pekiştirmek için soru çözmelisin. Ama bu konuda kendini sıkıp da ben günde 300 soru çözerim sonra da 50 soru çözümlü örneklere bakarım deme. Çünkü böyle dersen ve günde o verimi alamazsan moralin düşer. O yüzden hedefini küçük tutarak yani 50 sorudan başlayarak eğer daha fazla çözebiliyorsan günde 100 soru çözersin. Eğer bu sana yetmiyorsa 150 ye çıkartırsın. Yani bu konuda önemli olan senin fazla soru çözmen değil. Demek istediğim çok fazla soru çözen bu sınavda çok yüksek puanlar alacak diye bir kaide yok. Bu yüzden kendini soru çözücem diye helak etme. Kapasitene göre kendini sıkmamaya çalışarak sorunu çöz. Haftada bir kere tüm dersleri 1-2 saatte konuları tekrar et. Daha sonra her konudan 2 şey soru yada 3 er soru olacak şekilde testlerini çöz. Bu şekilde her hafta uygulayabilirsin. Konuların aklında kalmasını istiyorsan tekrar yapmalısın. Her hafta yaparsan daha akılda kalıcı olur.

Ayrıca sınav zamanına yakın sürelerde kendini sakatlamak, hasta etmek gibi çılgınca hareketlerde bulunma bence :D Sınav sırasında stresli ve heyecanlı olacaksın. Bunu yenebilmek için okulunuzda veya dershaneye gidiyorsan oradaki deneme sınavlarına girerek alıştırma yapabilirsin. Sınav sırasında ben yapamayacağım diye düşünme. Geçen sene sınav kolaydı. Yani bana göre kolaydı ama dikkatsizlik ve yanlış okuma-anlama yüzünden 1-2 sorum gitmişti. Soru başına 2 dakika sınavı zaten 20 dakikada bitiriyorsun. Erkenden çıkıp gitme bence. 20 dakikada veya 25 dakikada bitirirsen 5 dakika daha dur 2 kere daha kontrol edip sorularda yanlış okuduğun bir yer varsa veya anladığın dönüp oraya o soruyu yap. İkinci dönem ingilizce sınavında arkadaşlarla en hızlı kim bitirir diye yarışa girmiştik. Orada da 1 yanlışım çıktı acele ettiğim için. Gerçi birinci olamadım ama olsun. Zaten soruyu dikkatli okumamıştım, aceleye geldi. Bir de teknolojik aletlerden kendini uzak tutman gerekir bir noktaya kadar. Çalışmanı engelleyecekse bırak. Ama engellemiyorsa çalışma saatin dışında ilgilenirsin. Dikkat et soruları okurken, heyecanlanma.
 
Bilgisayar mühendisliğine Anadolu lisesinden girdim.bence bilgisayar bölümü olan bir meslek lisesine git şimdi derslerde biz bişey bilmiyoruz ama adamlar yardırıyor.
 
Günde 300-400 soru diyen abiler-arkadaşlar siz neyi yaşıyorsunuz ? Bizim sınıftan bir çocuk dersi dinleyerek ve günde en fazla 100-150 soru çözerek full çekti.Bu kadar abartmayın teog basit bir sınav sistemi iyi bir alt yapının ve yorumunun olması yeterli bunu 1.teogda inkılap tarihi,türkçe,din hatta matematikde gördük.Matematikde dahi ne kadar çok soru çözersen çöz yorum olmadan yapamıyorsun soruları.Son yazdığım saçma gelebilir ama bunu sadece ben değil çoğu öğretmen böyle diyor
 
Her gün düzenli tekrar , günlük sürekli soru çöz, deneme çöz , eksik konularını tamamla. Konu tekrarı yap ,PC ve telefonu mümkün olduğunca kullanma. Düzenli ders çalış. Anadolu Teknik olursa kültür derslerini de görürsün meslek derslerini de görürsün. Anadolu Lisesi olur ise üniversite kazanman biraz daha kolay olur. Şimdilik hedefin iyi bir puan almak olsun. Hangi mesleği yapacağına karar ver ona göre hareket et. Hangi liseye gideceğine karar ver. Başarılar dilerim , iyi çalışmalar.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı