8.sınıf oğrencisiyim nasıl çalışmalıyım?

Herkeste Bilgisayar Mühendisliği okumak için can atıyor , halbuki bunun program yazmakla , yazılım dili bilmekle alakası yok. Ah şu oyunlar.
 
Dershaneye gidiyorsan ihmal etme . Telefonla vakit geçirme , bilgisayara bakma vs. deselerde çok aldırmayacaksın zaten oyuzden demiyorum. Ben sürekli telefonlaydım fakat dersi iyi dinlerdim notlarım da yüksekti. Hergün mutlaka farklı soru bankalarından her dersten 70 80 soru çöz. Fakat öncelikle bilmediğin en ufak bir konu bile kalmaması lazım. Her konuyu bileceksin üzerine koyacaksın bu tüm sınavlarda zaten böyle. Eleştirmek için değil öneri olarak söylüyorum : ben çok biliyorum , bunu zaten biliyorum , yaparım yea kolay bu havalarına felan girme. Bunu yaparsan aptal aptal yanlışlar yaparsın sınavda. Deneme sınavlarını imal etme TEOG zaten kolay oluyor . Deneme sınavları TEOGdan daha zor oluyor diyebilirim hatta. (Final ve Fen Bilimlerini baz alıyorum). Bunun haricinde yapabileceğin pek birşey yok olabaildiğince eksiğini gidermeye bak . Eğer temelini bilmediğin anlamadığın konu varsa bunları dikkate alman lazım. İllaki çözemediğin sorular olur bunlarıda hocalarına felan sorar çözersin. Test çözerken de test biter bitmez kontrol et ve yanlışlarına bak. Hemen testten sonra bakarsan yanlışın aklında daha iyi kalır bidaha yapmazzsın . Deneme sınavı olduğunuzda düşük alırsan ki alırsın muhtemelen herkes alıyor , sakın umutsuluğa kapılma çünkü gerçek sınavda çok daha yüksek alıyorsun. Sadece herseferinde kendini yükseltmeye bak eğer deneme sınavlarında git gide düşük alıyorsan o kötü birşey , biryerde eksiğin var demektir. Ben mesela 500 üzerinden genelde 450 440 felan alıyordum deneme sınavlarında . İlk teogum 5 ikincisi 3 yanlış oldu 484 puanım 0,93 yüzdem geldi. Sakıp Sabancı Andolu Lisesi'ndeyim şuan .

Selam, ilk TEOG'dan 5 yanlışım çıktı demişsin acaba hangi konulardan çıktı ve 2. TEOG'dan da hangi konulardan çıktığını söylersen çok makbule geçer.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı