8. sınıfların LGS zor demeleri

Bu da başka bir bahane. Evde çalışabilirdin. Herkes karantinayı tatil olarak gördü.

Yani sorun öğrencilerde değil eğitim sistemimizde. Böylesine berbat bir sınav sistemini nasıl yıllardır öğrencilere dayatıyorlar aklım almıyor doğrusu.
Fikrine saygı duyuyorum ve katılıyorum.

LGS kitapçıkları her sene aynı seviyede oluşturulur. Sınavın zorluğunu belirleyen etmen şartlardır. Bu sınav seçiciliğini şartların en kolay olduğu dönemde belirler. Çünkü yüzdelik dilimler fazladır. Hatta pandemi sebebiyle daha düşük puanlarla okula giren öğrenciler oldu. Bu da okulların kalitesini düşürmekte. Sistemin yakışır(!) derecede olduğunu buradan anlayabilirsiniz.

Hiçbir bebe isyan etmesin. İşinize geldi.

Şöyle özetliyim gittiğim sınıfta öğretmen düz matematik işlemi sorunca g*t gibi kalanlar deneme de sırf ezber üzerine olduğu için yok 2X eşittir bilmemne onu oraya bunu buraya yapıp buluyorlar sorular işlem üzerine ya da kafa yorma üzerine değil.

Bu da başka bir bahane. Evde çalışabilirdin. Herkes karantinayı tatil olarak gördü.
Ne tatil olarak gördüm ne de yatma vakti olarak 7. sınıfı. Derslere girdim, ders çalıştım, elde var sıfır. Uzaktan eğitimin yeterli olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Öğrencileri ölçmüyor, zeki öğrenci ile zeki olmayan öğrenciyi ayırıyor bence, yeni nesilde 'benzer soru tipi' diye bir şey yok sonuç olarak.
Sınav ile zeka ölçülmez, ölçülemez. @Teknocuk'un dediği gibi çalışan ve çalışmayan öğrenciyi birbirinden ayırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…