8. sınıfların LGS zor demeleri

Ben 2004lüyüm yani tam teogun LGS olduğu hatta biz teog a hazırlanırken LGS olduğu zaman işte. İlk mağdurlardanız, amaç eleyicilik falan değil zor olması için yapıyorlar ayrıca lise sınavı kadar saçma bir sistem yok. Ülkede Galatasaray ya da kabataş lisesine gitmediğin sürece lisenin hiçbir etkisi yok zaten. Dünyada liseye giderken sınav uygulayan nadir ülkelerdeniz. Bir bizmi çok akıllıyızda bu sistemi sadece biz kullanıyoruz diye bir sorgulamanız gerekli.

Her sene 8. sınıfların sosyal medyada sınava 1 hafta kala başlayan zırlamalardır. Bu tipler "teog daha kolaydı, LGS çok zor, abim bile çözemiyor, bize anlaşılır soru verilsin" diye diye kafa şişiriyorlar. Teog tam da istedikleri sistem ama ölçmeye ve başarılı öğrenciyi başarısızdan ayırmaya yetmediği için kaldırıldı. LGS gelince işler değişti, iyi liselere gitmek isteyenler 1 sayfalık matematik sorularını doğru çözmek zorunda, böylece yeterince çalışmamış öğrenci soruyla bakışırken 7. sınıfın yazında bile ders çalışan adam o soruları parçalayıp 500 alıyor. LGS soruları gerçekten kaliteli, öğrencileri ölçmeye uygun şekilde hazırlanıyor.

Hocam bravo bana mükemmel gönderme var burada o soruları siz çözseniz eminim çözemezsiniz üniversite sorularıyla değerlendiriliyoruz not: 2020 ve sonraki LGS'ler en azından böyle.

Üniversite sorusu görmeden orada burada gördüklerinle bu karara varman komik.

Bana bu soruyu açıkla. O zaman öyle konuş.

1654338010025.png

Bana bu soruyu açıkla. O zaman öyle konuş.

Eki Görüntüle 1408877
Öncelikle beyaz karenin bir kenar uzunluğunu buluyorsun = (2x+2)
en büyük karenin bir kenar uzunluğu 3 tam ve 2 yarım beyaz karenin bir kenar uzunluğuna eşit yani (8x+8)
en büyük karenin alanı o zaman 64x^2+128x+64'tür.
en büyük karenin alanından 8 tane beyaz karenin alanını çıkarırsan geriye 4 tane mavi karenin alanı kalır = [ (64x^2+128x+64)-(32x^2+64x+32)= 32x^2+64x+64]
bulduğun sonucu da 4'e bölüp bir mavinin alanını bulursun= 8x^2+16x+8
eğer şıkları açarsan b şıkkının buna eşit olduğunu görürsün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı